Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žinomi žmonės dalijosi dekoro paslaptimis: atvyko Ugnė Siparė su dukra ir seniai matyta Monika Marija

Atkeliavus rudeniui stengiamės nors viena kita interjero detale atnaujinti savo būstą. Juk artėjant žiemai vakarai tik trumpės, ir vis ilgiau leisime laiką savo namuose. Žinomi žmonės, apsilankę namų dekoro ir dovanų salone, dalinosi savo mintimis, kaip jie kuria jaukumą savo namuose, kaip juos atnaujina ir, ar patys dovanoja stilingus aksesuarus savo artimiesiems ir bičiuliams.

Interjero dekoro ir dovanų tema sudomino laidų vedėją Ugnę Siparę, verslininką Žilviną Grigaitį, renginių vedėją ir iliuzionistą Mantą Wizard, kulinarę Liuciną Rimgailę, atlikėją Moniką Mariją, verslininkę Editą Lavrinovič, verslo įvaizdžio ir svetingumo konsultantę Alvydą Jasilionytę, aktorę Liną Bražinskaitę, režisierę Reditą Dominaitytę ir daugelį kitų. Kviestiniai svečiai apžiūrėjo atsinaujinusį „C&D Style“ saloną sostinės centre „Panorama“, rašoma pranešime spaudai. Skambant saksofonininko Juozo Kuraičio melodijoms svečiai galėjo susipažinti su interaktyviomis teminėmis salelėmis – tekstilės, namų kvapų bei taurių.

Rūtos Andre nuotr./Ugnė Siparė su dukra Uma
Rūtos Andre nuotr./Ugnė Siparė su dukra Uma

„Jaučiu didžiulę silpnybę gražioms interjero detalėms, todėl sunkiai atsispiriu naujiems indams, vazoms, padėklams bet kuriuo metų laiku”, – savo aistros neslėpė kulinarė, desertinių įkūrėja Liucina Rimgailė. Tiesa, moteris stengiasi neapsikrauti daiktais, todėl kas kartą gerokai pasvarsto, ar konkretaus daikto tikrai jai reikia. Pasak Liucinos, rudenį viską norisi kuo labiau „įjaukinti”, todėl akys labiausiai krypsta į tekstilę, žvakes bei kvapus. Kaip Liucina galėtų apibūdinti savo namų stilių?

„Manau, kad moderni klasika, su nemažu kiekiu kūrybiškų sprendimų. Nespraudžiame savęs į jokius rėmus, nedarome kataloginio interjero. Jame be galo daug individualumo ir mūsų pačių asmenybių atspindžių. Bene svarbiausias elementas mums yra jaukumas ir šviesa”, – sakė pašnekovė.

Rūtos Andre nuotr./Žinomi žmonės lankosi dekoro salone
Rūtos Andre nuotr./Žinomi žmonės lankosi dekoro salone

L.Rimgailė prisipažino, kad itin dažnai namų kvapų jiedu su sutuoktiniu gauna dovanų, todėl patys itin retai jų perka, o labiausiai traukiantys kvapai yra oda, medis, muskatas, apelsinas, vanilė, šokoladas. Kalbant apie patalynę, dažniausiai renkasi satino ir perkelio: „Mums patinka jų tekstūra, įprastai renkamės žemės bei vandens atspalvius.” Liucina sakė, kad ir pati mėgstanti kitiems dovanoti namų puošmenas. Tokie dalykai visada yra jos TOP-3 dovanų sąraše. „Kadangi pati rečiau deginu žvakes, todėl ir jas ne taip dažnai dovanoju ir kitiems”, – nusišypsojo komunikacijos specialistė.

Fotogalerija:

Verslininkas Žilvinas Grigaitis prisipažino, neturintis konkretaus metų laiko, kuomet ima ir atnaujina savo namų aplinką: „Mano namuose visi daiktai juda. Visuomet iš kelionių atsivežu naujų knygų ar žvakių. Tiesa, šiam sezonui Paryžiuje įsigijau keletą spalvotų pagalvėlių, nors ir taip jų apsčiai turiu, bet radau vietos ir naujosioms.“

Rūtos Andre nuotr./Žilvinas Grigaitis
Rūtos Andre nuotr./Žilvinas Grigaitis

Pasak Žilvino, jo namai toli gražu neprimena minimalizmo. Kaip apibūdintų žinomas vyras, tai – moderni eklektika, kai yra sumaišomi, miksuojami visi stiliai, epochos ir pan. „Visiems čia labai jauku, nors neretas sako, kad pasijunta it muziejuje su labai daug eksponatų“, – šypsodamasis prisipažino Ž.Grigaitis, turintis keletą savo gyvenimo vietų, bet visur bandantis išlaikyti tą pačią stiliaus liniją.

„Niekada neprisirišu prie vieno namų kvapo, kadangi mano namai yra erdvūs ir per kelis aukštus. Šai kodėl turiu gal net penkis skirtingus kvapus ir juos keičiu, nes vis atrandu naujų aromatų, kurie tinka. Tačiau būna ir taip, kad kiek primiršti kvapai suskamba naujai“, – teigia Ž.Grigaitis.

Rūtos Andre nuotr./ Mantas Wizard
Rūtos Andre nuotr./ Mantas Wizard

Renginių vedėjas ir iliuzionistas Mantas Wizard sakė, jog visuomet nori į savo namo įnešti naujų detalių arba pakeisti senas naujomis. Kartais pakanka nedidelio akcento – puokštės gėlių, naujos žvakidės ar namų kvapo, ir namai, regis, vėl nušvinta, atgyja. „Neretai pakeičiu kambaryje kilimą ar sofos pagalvėles, kartais to pakanka, kad namai naują nuotaiką skleistų. Taip pat negaliu apsieiti be magiško akcento – žvakių, tad naujų kvepiančių žvakių ir naujų žvakidžių namie atsiranda nuolatos”, – šypsojosi Mantas.

Rūtos Andre nuotr./Monika Marija
Rūtos Andre nuotr./Monika Marija

Žinomas vyras prisimena, jog, kai ėmė kurti savo namų stilių, jis buvo ganėtinai eklektiškas, mėgino prie šiuolaikiškumo derinti ir keletą antikvarinių akcentų. Artistas vis dar negalintis atsidžiaugti senoviniu krėslu, kurį renovavo ar antikvarine juoda indauja. Šiandien, kaip pastebi jis pats, vis labiau žavisi minimalizmu ir vis daugiau savo daiktų „paleidžiantis”, dovanojantis kitiems.

„Psichologai sako, kad mūsų estetinis skonis išduoda, ko mums trūksta. Kadangi savo sceniniame darbe esu apsuptas efektų, ryškių spalvų, teatrališkų akcentų, namie norisi mažiau estetinio „triukšmo”. Norisi ramybės, tvarkos ir mažiau detalių. Taip pat gerai įsidėmėjau vieną antikinę patarlę: „Gražu yra tai, kas tvarkinga”, – pastebi pašnekovas. Tiesa, geriausias vieno bičiulio komplimentas apie jo namus, kurį vyras puikiai prisimena yra šis: „Iškart suprasčiau, kad tai – Manto namai.” Pasak vyro, mažos detalės ir akcentai dvelkia magija. Specialiai to nedarantis, tiesiog pasikliauja savo nuojauta.

Namų kvapus jis paprastai dažnai keičiantis: „Juk kavapai – tai irgi magija. Tad norisi, kad jie atspindėtų esamą nuotaiką, metų laiką. Atskiri kambariai turi savo kvapus, darbo kambarys ar svetainė skiriasi savo nuotaika ir stiliumi. Namų kvapus iliuzionistas dovanoja ir kitiems, jam atrodo, kad tai – itin savitą charakterį išreiškianti, tiesiog stebuklinga dovana. Ir dar – taurės. Anot M.Wizard, geriant iš ypatingos taurės ir pats gėrimas kitokį skonį įgauna, – ar tai ne magija?

Rūtos Andre nuotr./Edita Lavrinovič su dukra
Rūtos Andre nuotr./Edita Lavrinovič su dukra

Prabėgus vasarai, verslininkei Editai Lavrinovič labai norėjosi atnaujinti balkoną-terasą. Kadangi moteris labai mėgsta gėles, norinti, jog namuose visada būtų vaza su žydinčiomis gyvomis gėlėmis. Tad grįžus į miestą ir terasoje Edita nusprendė įsigyti vazonus su gėlėmis: taip ši vieta tapo mini poilsio zona, kurioje galima pasimėgauti skania rytine kava.

„Mūsų namų stilius – apie modernią klasiką. Man svarbi baldų kokybė, nes tai kuria patogią ir šiuolaikišką atmosferą, švelnių spalvų kilimai taipogi yra svarbi interjero detalė. Namuose turi būti tvarkos ir švaros jausmas”, – apie savo namų atmosferą pasakojo E. Lavrinovič. Moteris dažniausiai renkasi švelnius šiltus namų kvapus, dominuoja muskusas, medienos, rožių, pudros, bijūnų aromatai. Ir Vilniuje esančiuose namuose, ir sodyboje turi namų kvapų su lazdelėmis, žvakių, ypač mėgsta vakarais užsidegti žvakę, nes tai suteikia jaukumo. „Tiesa, kvepiančios gėles, kurios atrodo it gyvos rožės, pamerktos prabangiame stiklo inde ir nuostabiai kvepiančios”, – romantiškas savo būsto interjero detales atskleidė Edita.

Rūtos Andre nuotr./Juozas Kuraitis
Rūtos Andre nuotr./Juozas Kuraitis

Pasak veiklios moters, miegas daro reikšmingą įtaka mūsų savijautai ir gyvenimo kokybei, tad patalynė yra itin susijusi su tuo, kaip išsimiegosime. Editos šeimai labiausiai patinka miegoti satino ar šilko patalynėje.

Saksofonistas Juozas Kuraitis sakė vasaros atostogų niekada neturintis, jam tai – darbingiausias metas. „Kadangi vasarą namie būnu palyginti mažai, atėjus rudeniui visad juos apsitvarkau ir šį bei tą atnaujinu. Kadangi laikau du katinus, tai namų dekoras pastaruoju metu itin pasikoregavo: visi gražūs ar dūžtantys daiktai atsidūrė spintose. Liko tik patvarios sunkiai numetamos puošmenos”, – juokėsi muzikantas. Kitiems žmonėms, ypač moterims Juozas neretai dovanoja įvairias interjero puošmenas, nors, kalbant apie namų kvapus, būna ganėtinai atsargus, neslepia, jog sunku nuspėti kito skonį.

Kaip sakė renginio vedėja, verslo konsultantė Agnė Byčiūtė, namai – tai pati svarbiausia vieta pasaulyje, kurioje žmogus gali pailsėti, pasikrauti energijos bei būti savimi. „Mano namai – tai daugiafunkcinė erdvė, kuri kartais tampa ir biuru, ir vieta, kurioje gimsta svajonės ir ateities projektai. Namai – tai vieta, kuri kvepia kava, maistu, kurioje verda emocijos, šeimyniniai pokalbiai, o vakarais įsivyrauja palaiminga tyla. Namai – tai mano sielos atspindys, kuriuose kiekviena smulkmena ir detalė pasakoja mano gyvenimo istoriją”, – mintimis dalijosi Agnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas