Kone du dešimtmečius Vilniuje gyvavęs restoranas šiandien naujai atgimsta ir vėl plačiai atveria savo duris: į iškilmingą atidarymo vakarą atvyko ne tik ištikimi jo gerbėjai, bet ir žinomi vilniečiai. Renginyje buvo galima sutikti rašytoją Laimą Lavaste, mecenatę Birutę Vizgirdienę, pianistę Ievą Dūdaitę, etiketo žinovą ir politiką Arminą Lydeką su sutuoktine Brigita, žurnalistą Audrių Siaurusevičių ir kt. Gurmanišką vakarą vedė režisierius Giedrius Gustas.
Iškilminga restorano atidarymo ceremonija prasidėjo prie vieno didžiausių uždaro sostinės kiemelio vartų, kur gausiai besirenkančius svečius pasitiko juos saugantys Vilniaus karžygiai ir palydėjo raudonu kilimu į XVI a. pastato erdves, kur ir įsikūręs restoranas.
Kadaise čia rezidavo vienuoliai, o šiandien šioje vietoje Lietuvos aukštuomenė gali ragauti ypatingosios jautienos, atkeliavusios net iš tolimosios Japonijos, kepsnių. „Hazienda Steakhouse“ pelnytai gali didžiuotis išskirtinės kokybės mėsa, kuri atkeliauja iš unikalias gyvulininkystės tradicijas praktikuojančių ūkių Japonijoje, Urugvajuje, Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje.
Tuo momentu užgesusios restorano šviesos ir netikėtas reginys sukėlė gausias svečių ovacijas. Šventės dalyviai turėjo galimybę ne tik susipažinti su restorano meniu, jo interjeru, unikaliu vyno rūsiu, bet ir čia eksponuojamais meno kūriniais bei fotografijų paroda. Svečių akivaizdoje restorano virtuvės komanda specialiai šiam vakarui sukurtoje ledo vitrinoje gamino užkandžius. Ledo vitrinoje nugulė ne tik delikatesinės jūrų gėrybės, bet ir prabangiausia „Wagyu“ jautiena.
Kaip keitėsi šio Vilniaus restorano paskirtis, o kas išliko nepakitę istorijos tėkmėje, vakaro metu svečiams pasakojo televizijos laidos „Daiktų istorijų” autorius ir vedėjas Saulius Pilinkus.
Simboliška, jog atidarymo vakarą vainikavo liepsnojančio jautuko skulptūros reginys: tarsi palinkėjimas ilgų ir laimingų gyvavimo metų vėl atgimusiai šiai unikaliai Vilniaus senamiesčio erdvei.
Fotogalerija: