„Kadangi Vilius labai mėgsta gaminti, nevengia eksperimentuoti, ieškoti naujų skonių ir turi netgi savo kuriamą gurmaniškų pagardų liniją, tai mes valgome tikrai įvairų maistą. Na, bet jeigu reikėtų rinktis virtuvę, kuriai jaučiame itin didelę simpatiją, tai... visa šeima esame Azijos kraštų patiekalų mėgėjai. Kai vaikai buvo mažesni, mėnesį keliavome po Vietnamą ir ten išragavome praktiškai viską, net krokodilieną“, – savo patirtimi Molėtuose naujo restorano atidaryme dalinosi dainininkė Ingrida Tamošaitienė, muzikos pasaulyje geriau žinoma kaip Ledi Ais.
Džiugino aplinka
Į solidžiausios ir prabangiausios regione atostogų oazės surengtą šventę ji atvyko su visa šeima – vyru, gerai žinomu atlikėju Viliumi Tamošaičiu – GeraiGerai, sūnumi Oskaru, dukra Patricija ir vos prieš savaitę kartu apsigyvenusiu šuneliu Kiku.
„Esu ta laimingoji, turinti gaminantį vyrą ir pati virtuvėje sukuosi gana retai. Bet ragauti ir skaniai valgyti labai mėgstu, – šypsosi žinoma kūrėja, – Su šeima keliaujame tikrai nemažai: tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Labai mylime mūsų pajūrį, bet aplankome ir kitus kurortinius miestelius“.
Ketvertukas neabejoja dar ne kartą grįšiantis į „Molėtai Resort“ kompleksą, galintį pradžiuginti ne tik restoranu, bet ir daugybe pramogų – nuo tų, kuriomis galima mėgautis žiemą, iki tų, kuriomis įprastai lepinamasi vasarą.
„Apžiūrėjau ir šiuolaikiškus namelius, ir vaikų žaidimų aikštelę, ir paplūdimį su gultais bei kateriais, ir teniso kortus. Pasidžiaugiau atradusi dar vieną erdvę poilsiui, šventėms, jaukioms ar linksmoms akimirkoms“, – kalbėjo renginių organizatorė Kristina Kaikarienė.
Įspūdį nauja vieta paliko ir jos vyrui, plastikos chirurgui Vygintui Kaikariui.
„Kadangi su šeima labai mylime gamtą, tai akimis visuomet išglostome pievas ir medžius, ežerus ir jūros tolį, žydėjimą ir sniego pūką. Kiekvienas šalies kampelis ar metų laikas, atradimas ar potyris mums yra brangus“, – sako K.Kaikarienė.
Dėmesys maistui
Į Molėtus atvyko ir Strateginių iniciatyvų centro vadovas Alkas Paltarokas.
„Po kelionės Tailande visada prisimenu gardžius šio krašto patiekalus, o kai juos ragaudamas dar galiu grožėtis ir įspūdingu lietuvišku peizažui... Tai yra idealus gurmaniškas junginys – ir akims, ir gomuriui“, – patikino pašnekovas.
Jis, kaip ir kiti „Amora“ atidarymo svečiai, degustavo iš Tailando į Lietuvą gyventi persikėlusio virtuvės šefo Vithana Wises kūrinius – tigrines krevetes su keptais ryžių makaronais ir tamarindų padažu, tradicinę „tom yum“ sriubą, ėriuko nugarinę ir mango „stickyrice“.
Pasak žinomos fotografės Rūtos Andrės, akivaizdu, kad tai yra vieta, kurią žmonės lankys ne tik norėdami paviešėti dieną, dvi ar ilgiau, bet tiesiog skaniai pavalgyti.
„Džiaugiuosi, kad restorane su brangiais man artimaisiais lankiausi būtent savo gimtadienio dieną. Nuo antradienio iki sekmadienio restorane dirbsiantis Tailando virtuvės meistras mus tikrai nustebino ir mano šventę, kurią miniu tik kokius septynerius pastaruosius metus, padarė nepamirštamą“, – sako sukaktuvininkė.
„Mums ši vietovė yra pažįstama. Įspūdinga gamta, ramybė“, – paantrino Renata ir Marius Jampolskiai.
„Amora“ restorane be jau minėtų svečių atidarymo dieną viešėjo ir dainininkė Rasa Kaušiūtė, bankininkė Laura Prušinskaitė, bosistas Gediminas Andriškevičius, aktorė Miglė Rimaitytė, kelionių organizatorė Laimutė Kuktaitė, didžėjus Darius Noid bei kiti.