Ilgametė kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis! Artėjant gražiausioms metų šventėms kultinės kulinarinės laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus – įdomiausius ir žinomiausius Lietuvos veidus – į jaukų ir šiluma spinduliuojantį kalėdinį vakarą!
Į šventinį renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Erika ir Merūnas Vitulskiai, Vismantė Benkunskienė, Leonardas Pobedonoscevas, Jurijus Smoriginas, Laurynas Suodaitis, Deividas Meškauskas su nauja mylimąja Asta Andriukaityte, Kristina Rimienė su vyru Arvydu Rimu, Vaida Lisikaitė, Dileta Meškaitė, Tomas Grigaitis, Diana Dargienė su dukra Une, Urtė Šilagalytė, Dileta Meškaitė, Renata Norvilė ir daugybė kitų.
Fotogalerija:
Atvykusius svečius pasitiko dvi neeilinės erdvės. Viena jų – šventinė Kalėdų vakarėlio erdvė, kurioje skambėjo nuotaikinga muzika, stovėjo didžiulė kalėdinė eglutė su gausybe dovanų ir buvo daug skanių vaišių bei kokteilių.
O štai antrojoje šventinėje erdvėje svečiai pasijuto tarsi Kūčių vakarienėje. Laidos vedėjai Ilona Juciūtė bei Robertas Svetlauskas ir indų bei interjero ekspertai surengė neeilinę Kūčių repeticiją ir sukūrė įspūdingą Kūčių stalą iš dvylikos gardžių patiekalų. Šešis patiekalus kūrė Ilona, kitus šešis – Robertas, rašoma pranešime spaudai.
Patyrę kulinarai siūlė paragauti neeilinius patiekalus, kurie puikiai tinka Kūčių stalui: svečiai mėgavosi lęšiais su moliūgais ir silke, šaltai rūkytos lašišos karpačio, kukurūzų ir krevečių blyneliais, keptais baklažanais ir kitų šventiniam stalui puikiai tinkančiais patiekalais! Visi patiekalai buvo šventiškai serviruoti.
Pristatydama savo kurtus šešis Kūčių patiekalus I.Juciūtė pasakojo, kad maistas per šventes yra ypatingai svarbus, nes jis ne tik visus suvienija, bet ir suartina.
„Šventinis maistas, skoniai ir dalinimasis su šeimos nariais ar draugais prisideda prie šventinės atmosferos ir sukuria vienybės jausmą. Mano Šv. Kūčių stalas visada yra išties kitoks. Paisau tradicijų, tačiau neaplenkiu ir naujovių – mėgstu visada sugalvoti kažką kito, kas dar yra neišbandyta. Yra beprotiškai daug įdomių ir skanių patiekalų receptų, kurie jūsų šventinį stalą paverstų išskirtiniu, tik reikia pabandyti. Tikiuosi, šiandien jus įkvėpsime į savo Kūčių stalą įnešti šiek tiek naujovių!“, – kalbėjo I.Juciūtė.
Ilonai antrino ir kepsninių virtuozas Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo šešis Kūčių patiekalus kūrė su kepsninės pagalba.
„Apskritai, maisto gaminimas, o po to – ir ragavimas, yra vienas maloniausių ritualų mano gyvenime. Ypač šventiniai patiekalai turi magiją – jie suvienija, suburia, artina. Linkiu, kad artėjančios gražiausios metų šventės būtų gurmaniškos, skanios, gausios ir nestokojančios grilio aromatų!“, – pasakojo R.Svetlauskas.
Paragavę Ilonos ir Roberto kurtų Kūčių patiekalų, svečiai buvo pakviesti išbandyti ir kalėdinio stalo vaišių. Susirinkusieji mėgavosi tokiais skanėstais kaip miško grybų ir trumų crostini, jūros dumblių ir keptų krevečių užkandžiais, bruschettomis su avietėse marinuota lašiša, artišokų, krabų mėsos ir ikrų užkandžiais bei kitomis gurmaniškomis gėrybėmis.
Vakarėlio metu savo sveikinimo žodį tarė ir laidos prodiuserė, „TV Topo“ įkūrėja ir vadovė Vaida Poderytė-Bernatavičė.
„Mano, kaip užkietėjusios mėgėjos kulinarės, širdis dainuoja, regint, kaip puikiai savo misiją vykdo „Virtuvės istorijos“ – TV3 žiūrovams nepamainomu šeštadienio ryto ritualu tapusi laida ne tik skatina gaminti, ragauti bei atrasti, bet ir suburia pačiam svarbiausiam dalykui – bendravimui bei laikui kartui. Šis renginys – dar vienas įrodymas, jog viską darome teisingai – kiek čia šiandien daug susirinko gero maisto gerbėjų ir mylėtojų! Labai tikimės, kad mūsų šiandienos kulinarinėmis idėjomis pasinaudosite, o jei jų norėsite dar daugiau – šeštadieniais nepraleiskite mūsų laidos! Skanių, jaukių, šiltų ir nepamirštamų visiems artėjančių švenčių!“, – kalbėjo prodiuserė V.Poderytė-Bernatavičė.
O kokios šventės be dovanų? Susirinkusieji buvo nudžiuginti ne tik išskirtinėmis vaišėmis, bet ir gausybe dovanų, kurias įsteigė laidos partneriai.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – „Virtuvės istorijose“, šeštadieniais, 10 val. per TV3.