Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žiūrėk, Nainė už vairo“ su telefonu rankose: apmaudi vedėjos klaida sukėlė šurmulį internete

Šiais interneto laikais labai pravartu apgalvoti, kokį turinį keliatės į socialinius tinklus, kad dėl vienos klaidos netektų atverti piniginės. Ypač, kad ir internautai nemiega. Laidos „Žiūrėk, Nainė už vairo“ vedėjos Simonos Nainės istorija irgi gali tapti puikia pamoka. Užfiksavus, kad žinoma moteris vairavo laikydama telefoną rankose, o momentais net abejomis, socialinių tinklų vartotojai suskubo reaguoti.
Simona Nainė
Simona Nainė / LNK nuotr.

Oficialiame LNK televizijos feisbuko puslapyje pasirodęs laidos „Žiūrėk, Nainė už vairo“ anonsas užkūrė komentarų audrą. Sėdusi išbandyti „Mazda MX-5“ kabrioletą, Simona Nainė pasiėmė telefoną į rankas, kad galėtų prisijungti prie laisvų rankų įrangos. Deja, važiuodama ir telefonu naudodamasi žinoma laidų vedėja nusižengė Kelių eismo taisyklėms.

„Wow, LNK už saugų eismą, kaip gražu. Simona Nainė vairuodama minko telefoną, super“, – rašė vienas komentatorius.

Jam pritarė kitas: „Va ir prisifilmavo. Akivaizdus įrodymas, kad naudojasi telefonu prie vairo. Lietuvos policijai telieka skirti baudą.“

„Penkios reportažo sekundės nužudė visas socialines reklamas apie saugų vairavimą“, – rašė internautas.

Į šį vaizdo įrašą sureagavo dešimtys žmonių, po juo kelis kartus komentaruose pažymėta ir „Lietuvos policija“, taip siekiant atkreipti dėmesį į įvykdytą nusižengimą.

Laidos anonsas:

VIDEO: Simona Nainė užfiksuota prie vairo su telefonu rankose

Už klaidą nuoširdžiai atsiprašo

15min susisiekus su laidos prodiusere Goda Prapuolenyte, ji nuoširdžiai atsiprašė žiūrovų už įvykusį incidentą, teigdama, kad vertėjo šio momento išvis nerodyti.

„Ji telefoną išsitraukė tik kelioms sekundėms, norėdama įsijungti laisvų rankų įrangą. Nepagalvojome, kad tai yra nusižengimas, nes ji telefonu nekalbėjo, žinučių nesiuntė. Neįvertinome to, kad šis momentas tikrai pavojingas. Tai tikrai nesektinas pavyzdys“, – 15min komentavo prodiuserė.

Anot jos, prodiuseriai turėjo šios akimirkos nerodyti, o po kilusio šurmulio buvo staigiai sureaguota. Anonsas ištrintas iš socialinių tinklų, komanda atsiprašo ir pabrėžia, kad pati laidos vedėja niekuomet nevairuoja naudodamasi telefonu.

„Būtent todėl Simona bandė prisijungti prie laisvų rankų įrangos, tik tai padaryti reikėjo sustojus, ne vairuojant. Bet kadangi automobilis naujas, taip jau nutiko“, – aiškina G.Prapuolenytė.

Į situaciją sureagavo ir LNK televizija. Atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius atsiprašo už šią situaciją ir teigia, kad ateityje bus atidžiau reaguojama, kad tokių dalykų nepasikartotų.

„Laikinai laidą pašalinsime, o tas vietas iškirpsime ir grąžinsime tokią laidą, kuri nepropaguotų telefono naudojimo vairuojant. Laidos prodiuserius įspėjome, o puslapio lankytojų atsiprašome“, – komentavo G.Malaškevičius.

Lietuvos policija gaudo ir socialiniuose tinkluose

Lietuvos policija išties labai aktyvi socialiniuose tinkluose. Tą patvirtina ir policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis, pabrėžęs, kad pažymėti prie įvairių galimai nusikalstamą veiką darančių asmenų, visuomet skuba tikrinti situacijos.

Ir ne kartą socialiniuose tinkluose pasigirti suskubę asmenys buvo nubausti. R.Matonis prisimena kelis atvejus iš daugybės, kai vėliau nusižengę asmenys akis į akį susitiko su pareigūnais, o išėjo su baudomis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Atstovas prisimena įvykį, kai nauju automobiliu pasigirti bandęs asmuo lėkė virš 200 km/val. greičiu, o vėliau buvo nubaustas net neišmatavus greičio.

„Kadangi buvo daroma tiesioginė transliacija, ji nebuvo nutrūkusi, įvertinome, kad greitis galėjo būti viršytas, teismai tokį sprendimą paliko galioti. Buvo paskirta nemaža bauda“, – pasakoja atstovas.

Prisimenamas ir žinomo pramogų pasaulio atstovo iššūkis nuvažiuoti iš Vilniaus į Klaipėdą per pusantros valandos, kuris taip pat neliko nepastebėtas. Asmuo nubaustas, bet tąkart taip sutapo, kad pareigūnams net nereikėjo jo stebėti socialiniuose tinkluose – tik prasidėjus vaizdo transliacijai, jis netrukus pakliuvo į pareigūnų rankas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Reido akimirka

Policijos atstovas pabrėžia, kad žinomiems žmonėms patekti į pareigūnų akiratį yra išties lengviau, nes jų pasiekiamumas didesnis, auditorija platesnė, tad ir policijai pranešančių asmenų skaičius gausesnis.

„Mes per pusvalandį gauname kelis šimtus pranešimų žmonių, kurie skatina reaguoti į tam tikrus nusižengimus. Mums tai tikrai padeda tirti nusikaltimus, tad belieka padėkoti žmonėms“, – džiaugiasi policijos atstovas.

Pro akis nepraslydo ir S.Nainės vaizdo įrašas, tačiau kol kas policijos pareigūnai vaizdo medžiagos neįvertino. Šiuo metu įrašas jau ištrintas, bet reaguojant į panašaus pobūdžio nusižengimus, pirmiausia yra įvertinamos aplinkybės, ar aiškiai matosi vieta, ar matosi pažeidimas.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), draudžiama, o nusižengimas užtraukia baudą. Ji siekia nuo 60 iki 90 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito