Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių trenerė Rasa Vilkienė – atvirai apie jaunystę: „Buvau bjaurusis ančiukas“

Nors šiandien į garsią sporto bei mitybos specialistę Rasą Vilkienę daugelis kreipiasi patarimų, ji atskleidžia, kad puikia savo išvaizda galėjo pasigirti ne visą gyvenimą. Jaunystėje save „bjauriuoju ančiuku“ vadinusi moteris papasakojo istoriją, kaip visai neplanuotai sudalyvavo „Mis Lietuva“ konkurse ir kaip, laikui bėgant, keitėsi jos požiūris ne tik į save, bet ir į vyrus.
Rasa Vilkienė
Rasa Vilkienė / Gedimino Žilinsko nuotr. ir asmeninio archyvo nuotr.

Šį sekmadienį TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ Rasa bus kaip niekad atvira. Moteris prisiminė laikus, kai svajojo būti modeliu. Tiesa, tuo metu jos aukštas ūgis ir lieknumas ne visiems atrodė dailus – gražuolė sporto trenerė neretai būdavo pavadinama „bjauriuoju ančiuku“...

Rasa Vilkienė
Rasa Vilkienė

Vis dėlto galiausiai Rasai nusišypsojo sėkmė. „Visai netyčia papuoliau į „Mis Lietuvą“. Atvykau palaikyti kompanijos draugei, bet pakvietė ir mane. Tada vienintelė iš klaipėdiečių papuoliau į finalą, o vėliau mane pakvietė ir į kitą konkursą. Išvykau dirbti modeliu į Italiją, filmavausi reklamose“, – atskleidė R.Vilkienė.

Rasa prabilo ir apie asmeninį savo gyvenimą bei vyrą, su kuriuo santuokoje pragyveno net 23 metus. Ir nors galiausiai jų keliai išsiskyrė, moteris buvusiam sutuoktiniui vis tiek jaučia dėkingumą.

Stopkadro nuotr./Rasa Vilkienė
Stopkadro nuotr./Rasa Vilkienė

„Vyrai gyvena šeimoje tol, kol viskas yra už juos padaryta. Ateina diena, kai pavargsti ir išaugi. Aš jį išaugau. Turi būti vidinė sąveika, energija, sutapimas, ėjimas kartu, viena kryptimi. O man kūnas pasakė – aš nebegaliu“, – atvirai kalbėjo R.Vilkienė.

Įspūdingomis kūno formomis galinti pasigirti trenerė augina tris vaikus. Visų jų vardai prasideda raide „E“ – Eva, Esmira ir Elija. Tačiau įdomiausia, kad toks vardų vaikų parinkimas yra glaudžiai susijęs su pačios Rasos jaunyste.

Šiandien Rasa žinoma ir kaip žvaigždžių trenerė. Moteris savo pavyzdžiu sporto salėje jau spėjo įkvėpti ne vieną gerai žinomą Lietuvos veidą. Tarp jų – Egidijus Dragūnas, Viktorija Jakučinskaitė, Viktorija Siegel bei daugelis kitų.

Rasa Vilkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.
Rasa Vilkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Laidoje Rasa pripažino – sporto klube ji kasdien praleidžia 12 valandų. O žiūrovai netgi išvys ypatingą funkcinį diržą, galintį atstoti visą treniruoklių salę!

Tačiau Rasa nepavargsta tiek daug sportuodama? Sporto specialistė atvira – būna treniruočių, kuriose ir ji šiek tiek pasimuliuoja...

„Kai būna trečia ar ketvirta treniruotė per dieną, tikrai būna visko. Kartais net klientai sako, kad tik parodyčiau, o toliau jie darys patys. Bet čia – mano gyvenimas. Judesys yra vaistas viskam“, – tikino ji.

Rasa – išskirtinių treniruočių dviračiu pradininkė. „Neliepiu daryti to, ko žmonės negali – nereikalauju neįmanomų dalykų. Reikalauju tik pajusti savo kūną ir uždegti vidų emocija. Kai jūs važiuojate, skamba muzika ir visas kūnas nueina pagaugais, mintimis ir savo prisiminimais nugrimztate į savo jaunystę“, – pasakojo R.Vilkienė.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė

Tiesa, Rasa pataria sportuoti ne savarankiškai, o su treneriu, kad žinotumėte, ką konkrečiai reikia daryti. „Visad sakau, kad reikia svertis ir matuotis kas dvi savaites. Pirmus du mėnesius reikia prisirišti ne prie svorio, o prie apimčių. O po to jau turime ir apimtis, ir norimą svorį“, – sakė Rasa.

Laidos komanda apsilankė ir R.Vilkienės namuose. Ten – jos ramybės ir poilsio oazė. „Pats geriausias dalykas, kuris gali nutikti laisvą dieną yra tai, kad visą laiką galima vaikščioti su pižama“, – juokėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė

Pašnekovė itin mėgsta suktis virtuvėje, o savo sukaupta patirtimi pasidalija ir su klientais, kurdama jiems mitybos planus. Daugiau apie tai bei Rasos patarimai stiprioms moterims ir kūnu, ir siela – šį sekmadienį laidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai