Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 14 /21:13

20-ojo „Skylės“ gimtadienio šventėje – legendinės dainos ir neblėstanti publikos meilė

Šeštadienio vakarą sostinės „Forum Palace“ jubiliejinį koncertą surengė 20-ąjį gimtadienį švenčianti roko grupė „Skylė“. Kartu su ypatingais svečiais Marijumi Mikutavičiumi, Neda Malūnavičiūte, Kostu Smoriginu, teatro trupe „Miraklis“, styginių kvartetu ir vokaline vyrų grupe „Skylė“ keliavo per visus 20 grupės gyvavimo metų. Specialiai šiai progai paruoštos ir ypatingos vaizdo projekcijos.
Jubiliejinio koncerto akimirkos
Roko grupė „Skylė“atšventė 20-ąjį gimtadienį / Gretos Skaraitienės nuotr.

Kūrybinis sambūris „Skylė“ susikūrė Vilniuje 1991-aisias, Lietuvos istorinio lūžio metu, byrant Sovietų Sąjungai. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Prie grupės 1996 –aisiais prisijungė Aistė.

Prieš šią ypatingą muzikos šventę Žmonės.lt pakalbino grupės vokalistę, ypatingo balso savininkę Aistę Smilgevičiūtę. Dainininkė atskleidė, kuo jai ypatinga ši grupė, ką joje rado ir kodėl po tiek metų grupės populiarumas nė kiek nemažėja.

Grupėje – ir šeima, ir draugai

„Per šiuos 20 grupės metų įvyko labai daug dalykų. Svarbiausi mums momentai buvo bendradarbiavimas su „Miraklio“ teatru, roko opera „Jūratė ir Kąstytis“, mūsų proveržis su albumu „Povandeninės kronikos“ bei paskutinis darbas – albumas „Broliai“, – sakė keletą minučių pokalbiui darbų sūkuryje radusi Aistė.   

Paklausta, kuo „Skylė“ yra svarbi ir brangi jai asmeniškai, dainininkė neslėpė – čia rado svarbiausius savo gyvenimo dalykus. „Radau terpę, kur galiu atsiskleisti ir tobulėti, taip pat atradau draugus – ratą žmonių, kurie yra mano bendraminčiai. Jau nekalbant apie tai, kad grupė yra lyg mano šeima. Čia viskas labai susipynę“, – Žmonės.lt atviravo už grupės nario Roko Radzevičiaus ištekėjusi ir su juo šeimą sukūrusi A.Smilgevičiūtė.

Svarbiausia – idėja, o ne populiarumas

Roko grupės vokalistė, paklausta, ar per 20 metų nė karto nebuvo aplankiusi mintis apie grupės veiklos pabaigą, patikino, kad ne. „Nelabai noriu dejuoti, bet roko grupei Lietuvoje yra sunku. Nesame popsas, kuriam paprasčiau pritraukti pinigus, nes pasileisti koncerte fonogramą yra žymiai pigiau, nei daryti gyvą koncertą su muzikantais. Mūsų taip pat neremia valstybinės institucijos, nes roko muzika nėra akademinė, tačiau mes labai stengiamės“, – sakė Aistė.

Nors atlikėja neneigia, kad Lietuvos muzikinė erdvė yra labai užkišta, tačiau neabejoja, kad „Skylės“ muzika turi kažką, kas traukia žmones. „Svarbiausiu dalyku mes laikome idėją, kaip viską įgyvendinti ir padaryti, o ne populiarumą. Pas mus kitokios vertybės“, – tikino moteris.  

Koncertas – tarsi pasaka

Šeštadienio vakarą į koncertą susirinkę grupės draugai ir gerbėjai pamatė ypatingą programą. Aktorius K.Smoriginas lyg pasaką sekė „Skylės“ vyrų gyvenimo istorijas – kaip nuo jaunų ir „užsispaudusių“ vyrukų jie išaugo į puikius vyrus. „Kelis mėnesius svarstėme, kaip viską pateikti ir sudėlioti, norėjome išlaikyti kokybę“, – išdavė Aistė.

Koncertas buvo suskirstytas į kelias dalis, kurios pasakojo grupės vyrų istorijas – pradedant laiku, kai jie buvo jauni vaikinai, bėgiojo paskui merginas, baigiant netoli praeitimi, kur susipynusi meilė bei pareiga tėvynei bei užgimsta meilė moteriai. Sausakimša salė kartu su mylimais muzikantais dainavo garsiausias dainas ir negailėjo plojimų. 

Gimtadienio šventėje netrūko puikiai žinomų dainų, tokių kaip Jūratės ir Kąstyčio meilės duetas su M.Mikutavičiumi, „Speigas gegužį“, „Šventaragis“, „Stelmužė“, „Baltas brolis" ir kitas. Kartu su „Skyle" į sceną lipo K.Smoriginas, M.Mikutavičius, N.Malūnavičiūtė. Ypatingą koncerto nuotaiką kūrė šviesos, ugnies ir vaizdo efektai. Specialiose vaizdo projekcijose buvo galima išvysti, kaip pirmuosius muzikinius žingsnius žengė grupės nariai.

Scena tiesiog lūžo nuo daugybės muzikantų. Be Aistės ir Roko, koncerte pasirodė Mantvydas Kodis (akordeonas), Kęstutis Drazdauskas (fleita), Jonas Krivickas (elektrinė gitara), Gediminas Žilys (bosinė gitara, kanklės), Salvijus Žeimys (mušamieji) bei styginių kvartetas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas