Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10

Airijos pasididžiavimas indie rokeriai „Kodaline“ atvyksta į Lietuvą

Šiuos metus galėtumėme pavadinti vienais muzikaliausių metų per visą Lietuvos pramogų verslo istoriją. Tiek dėmesio vertų pasaulinio garso grupių ir atlikėjų per vienerius metus Lietuvoje! Ir prie jų neabejotinai reikia prirašyti dar vieną vardą – „Kodaline“, kurie surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse – lapkričio 27 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“.
„Kodaline“
„Kodaline“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

„Kodaline“ yra viena populiariausių pastarųjų metų Airijos indie roko grupių. Tikriausiai visi atsimenate ir iki šiol klausotės nuostabiųjų dainų „All I Want“, „High Hopes“, „The One“, „Love Like This“, o dabar ir naujausio kūrinio Brother, kuris savo tekstu ir vaizdo klipu pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Taigi, jau už penkių mėnesių visi galėsime paverkti ir pašėlti gyvai!

„Kodaline“ sukūrė du vaikystės draugai – pagrindinis grupės vokalistas Steve Garriganas ir gitaristas Markas Prendergastas. Vėliau prie jų prisijungė kiti du grupės nariai – būgnininkas Vinny May ir bosistas Jasonas Bolanas. Grupė įkurta 2005 m. pavadinimu „21 Demands“, kuris 2011 metais buvo pakeistas į dabartinį – „Kodaline“. Būtent po pavadinimo pakeitimo grupė pradėjo labai greitai populiarėti ir iš niekam nežinomos virto viena populiariausių šių dienų indie roko grupių.

VIDEO: Kodaline - High Hopes

Grupės mini albumas pavadinimu „Kodaline“ buvo išleistas 2012, o pirmasis studijinis albumas „In a Perfect World“ – 2013 metais. Abu albumai buvo puikiai sutikti tiek kritikų, tiek klausytojų, o iki šiol žymiausias jų kūrinys „All I Want“ buvo išrinktas radijo stoties „BBC Radio 1“ savaitės daina. Ši romantiška baladė taip pat buvo panaudota seriale „Grey anatomy“ ir taip niekam nežinomas kolektyvas tapo pasaulinio garso grupe. Jų antrasis albumas „Comming Up for Air“ buvo išleistas 2015 m. ir buvo ne mažiau populiarus, nei pirmasis.

VIDEO: Kodaline - All I Want (Part 1)

Po dviejų metų pertraukos „Kodaline“ grįžta su labai jautria daina „Brother“, kuriai sukurtas vaizdo klipas pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Grupės fanai nekantriai laukia naujojo albumo ir rudenį prasidėsiančio koncertinio turo, kurio metu „Kodaline“ pirmą kartą aplankys ir Lietuvą. Bilietai į lapkričio 27 d. vyksiantį koncertą jau prekyboje.

VIDEO: Kodaline - The One

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas