2017 11 11

Antplūdžio sulaukusio Chris Rea koncerte Vilniuje – duoklė meilei, bliuzui ir publikos ovacijos

Yra koncertų, kuriems beveik nereikia reklamos – vos prekyboje pasirodo bilietai, juos gerbėjai iššluoja akimirksniu. Panašiai nutiko ir su Chris Rea (66). Žinia apie tai, kad legendinis britų muzikantas Lietuvą įtraukė į savo gastrolių programą pasklido dar gegužę, o bilietai ištirpo kaip pavasario sniegas.
Chris Rea koncertas Vilniuje
Chris Rea koncertas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad garsus dainų autorius, atlikėjas ir gitaristas Lietuvoje nestokoja populiarumo – akivaizdu, šeštadienį sostinės koncertų salėje „Compensa“ surengtas jo pasirodymas sulaukė melomanų antplūdžio – išgirsti Chris Rea gyvai susirinko pilna salė žmonių.

Publika čia – spalvinga, nors dauguma susirinkusių – vyresni, užaugę su jau hitais tapusiomis Chris Rea dainomis. O jų per jau kone keturis dešimtmečius trunkančią muzikanto karjerą parašyta dešimtys!

Garsiausi jo kūriniai skambėjo ir šeštadienio vakarą, nors pats muzikantas jį šįkart dedikavo naujausiai savo kūrybai – vos prieš porą mėnesių pasirodžiusiam studijiniam albumui „Road Songs for Lovers“. Šis jo diskografijoje – jau 26-asis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje

Naują albumą pasivijo ir gastrolės – nuo rugsėjo iki gruodžio Chris Rea paskyrė koncertams, o šįkart užsuko ir į Lietuvą. Tai jau trečias jo pasirodymas šalyje.

Nors pastaraisiais metais Chris Rea nemažai laiko skyrė ir savo aistroms: dviejų savo režisuotų kino filmų projektui „Santo Spirito“, kuriam pats sukūrė ir įrašė muziką, studijiniam albumui „Blue Guitars“.

Simboliškai šių projektų užuominas galėjo išvysti ir Vilniaus publika: sceną čia apjuostė didžiulė, iš prožektorių sumontuota gitara, netrūko ir mažesnių, švieselėmis žibančių mėlynų gitarų dekoracijų – jos net po kelias buvo įmontuotos scenos šonuose.

Chris Rea, kurio tikrasis vardas – Christopheris Antonas Rea, gyvenime pametęs galvą ir dėl automobilių lenktynių. Kad muzikantas mėgsta greitį ir keliones, gerbėjai Vilniuje galėjo įsitikinti jau suskambus pirmiems dainos „The Last Open Road“ akordams, o netrukus ir naujausias darbas „Happy On The Road“ – šiais kūriniais prasidėjo koncertas.

Koncertams, skirtiems įsimylėjėliams – taip jis pristatė savo paskutinę programą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje

Koncerte Vilniuje netrūko nei meilės, nei bliuzo, be kurio pati meilė muzikanto gyvenime vargu ar žibėtų pačiomis ryškiausiomis spalvomis, juk jis visuomet buvo pristatomas kaip bliuzo muzikos žinovas, šio žanro atstovas.

Minutės tikslumu į sceną žengęs Chris Rea čia pasirodė kartu su muzikantų grupe. Tuomet jau vakaro pradžioje suskambo daugeliui puikiai žinomi hitai, „Nothing Left Behind“, „Josephine“, Julia“ – tik dalis jų. Kiekviena roko baladė publikos buvo sutikta ovacijomis, minia negailėjo nei plojimų, nei palaikymo šūksnių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Chris Rea koncertas Vilniuje

Chris Rea – 66-eri. Po to, kai 2000-aisias jam buvo diagnozuotas kasos vėžys, prireikė nemažai laiko ir pastangų atsitiesti. Tačiau šiandien jam netrūksta gyvybingumo, šiltai su publika bendraujantis britas ją iki šiol paperka nuoširdumu ir prikimusiu seksualiu balsu.

Lėtesniais, virpančių gitarų skambesio kupinais kūriniais prasidėjusio koncerto atmosfera netruko įsismarkuoti. Tempas greitėjo, publika vis labiau atsipalaidavo, o pasirodymui persiritus į antrą pusę salėje ne vienas pakilo nuo kėdžių ir drauge judėjo į ritmą.

Kai koncertų salė nusidažė raudonų prožektorių šviesomis, suskambo „The Road To Hell“ akordai. Tuomet jau atrodė, kad pasirodymas eina į pabaigą, bet Chris Rea netrukus sugrįžo dar keliems kūriniams.

„On the Beach“ pakeitė „Let's Dance“ ir tuomet čia jau kelios porelės įsisuko į šokio ritmą, beveik dvi valandas trukusį pasirodymą publika vainikavo audringais plojimais.

VIDEO: Chris Rea - Blue Cafe (Lyrics)
VIDEO: Chris Rea - Auberge
VIDEO: Chris Rea "And You My Love"
VIDEO: Chris Rea - The Road To Hell (Part II.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas