Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 12

Barselonoje gyvenanti lietuvė pristato dainą apie socialines problemas

Barselonoje gyvenanti hiphopo ir popso atlikėja Giedrė Mokrecovaitė (25) pristato dainą, kuria atstovauja bijančius siekti pagalbos ir kenčiančius smurtą, prievartą. „Manau, labai svarbu kurti muziką ir kalbėti apie socialines problemas, apie kurias esame linkę nutylėti“, – sakė Giedrė, pridurdama, kad tai buvo viena iš priežasčių, kodėl ji parašė dainą „Pagalba“.
Giedrė Mokrecovaitė
Giedrė Mokrecovaitė / Stopkadro nuotr.

Giedrė pasakoja, kad ši daina paliečia skaudžias temas, tokias kaip smurtas šeimoje, prievarta, baimė prašyti ir siekti pagalbos. Ji žino, kad su jos daina galės susitapatinti daugybė žmonių, kurie su šiomis problemomis susiduria kiekvieną dieną.

„Mano dainos tikslas paskatinti diskusiją, įkvėpti žmones siekti pagalbos ir kovoti už save. Pati esu mačiusi gyvenime tiek šilto, tiek šalto, todėl priėjau išvadą, kad noriu kurti muziką, kuri atstovaus žmones, kurie bijo kalbėti, kurie yra įbauginti siekti pagalbos ir kurie mąsto, kad jiems nėra kitos išeities, o tik slėpti savo žaizdas“, – sakė ji.

Dainą galite išgirsti čia:

VIDEO: GIEDRE MOK - PAGALBA

25-erių mergina, kuri kilusi iš Alytaus ir šiuo metu gyvena Barselonoje, be muzikos turi ir nuolatinę profesiją – ji yra personalo vadybininkė, atrankų specialistė, žmones moko anglų kalbos, kuria ir parduoda dainas.

„Kurti muziką ir rašyti dainas pradėjau kažkur 19 metų, kai sudalyvavau atlikėjo Ironvyto rengtame repo dainų konkurse, kuriame buvau viena iš finalisčių.

Nuo to laiko kuriu muziką, kurioje kalbu apie kitų dažnai neliečiamas temas ir stengiuosi padėti žmonėms, išprovokuoti diskusiją. Noriu savo muzika padėti kitiems, juos įkvėpti, motyvuoti ir perteikti žinutes, kurios paliestų milijonų širdis“, – kalbėdama apie savo muziką paaiškino G.Mokrecovaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas