Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 21

Be darbo likęs Sakalas Uždavinys nepasidavė ir sukūrė išskirtinį kalėdinį atviruką: dalykitės su mylimais

Įprastai didžiąsias metų šventes sutinkantis ant scenos, aktorius Sakalas Uždavinys sako, kad šiemet jos bus kitokios. Tačiau ramiai sėdėti ir nieko nedaryti jam vis tiek nepavyksta. Kartu su vokaline grupe B2, sujungę muziką ir vaidyba, jie sukūrė šventišką „Elfų magijos“ programą, kurią dėl šiuolaikinių technologijų galima saugiai padovanoti savo artimiesiems, bičiuliams ar įmonės darbuotojams.
Sakalas Uždavinys pristato kalėdinį projektą
Sakalas Uždavinys pristato kalėdinį projektą / Asmeninio albumo nuotr.

„Žinote, jeigu artistas tris dienas nedirba, jam prasideda nedarbo pagirios: jis ima galvoti, kad pasaulis griūva, jog jis yra biezdarius, galvoja, kad reikia keisti profesiją. Kalėdos yra laikas, kai norisi susiburti ir būti kartu. Šiemet tie susibūrimai turi būti kitokie, – mintimis, kaip gimė „Elfų magija“, dalinasi aktorius. – Trys šio ansamblio nariai yra buvę mano studentai. Mes turėjome keletą sėkmingų pasirodymų anksčiau, tačiau, kadangi šis periodas visada būdavo labai užimtas, pritrūkdavo laiko idėją išvystyti iki galo.

Pandemija sustabdė daugumą darbų ir mums atsirado galimybė tai realizuoti. Taigi, „Elfų magija“ yra trijų metų galvosūkio rezultatas. Man labai norėjosi sukurti Kalėdų atviruką, kur būtų kokybiškas muzikos ir teksto turinys.“

VIDEO: Virtualus Elfų sveikinimas

Vokalinės grupės B2 įkūrėjui, dainininkui Vaidui Bartušui prieššventinis laikotarpis taip pat būdavo labai darbingas su daug bendravimo ir dainavimo. Kaip jis prisimena, pirmąją Kalėdų dieną kone visuomet būdavo užkimęs ir pavargęs po itin įtempto gruodžio.

„Todėl užsidarydavau namuose, padėdavau telefoną į šalį, atsiribodavau nuo visų socialinių tinklų ir tai būdavo atsiskyrimo metas, – prisipažįsta Vaidas, tačiau dabar įvyko lūžis: atėjo suvokimas, kad aš vis dar turiu visas galimybes ir norisi saugiai sutelkti brangius žmones, su jais pabendrauti“, – sako dainininkas.

Asmeninio albumo nuotr. /Sakalas Uždavinys pristato kalėdinį projektą
Asmeninio albumo nuotr. /Sakalas Uždavinys pristato kalėdinį projektą

Menininkai džiaugiasi, kad pavyko sukurti smagų, linksmą, aukštos kokybės sveikinimą, kurį galima nusiųsti brangiems žmonėms.

Po didžiųjų metų švenčių elfai nežada išsiskirti ir planuoja tęsti darbą. Jie mato galimybę sukurti naujas kompozicijas, tinkančias bet kuriai datai paminėti.

Pasirodymo konceptas, kuriame sujungiama muzika, vaidyba, dokumentika ir visi galimi scenos menai, yra daugiaformis dalykas – tikina kūrėjai, kurį galima atlikti tiek kaip pramoginį, tiek kaip edukacinį turinį.

„Karantino metu svarbu, kad gyvenimas neužsidarytų tarp keturių sienų“, – mintimis dalinasi dainininkas Vaidas Bartušas. – Reikia kuo daugiau saugaus emocinio bendravimo. Todėl ypač švenčių metu aš linkiu vienas kitam neduoti ramybės! Šiame technologijų amžiuje pasaulis mums tapo nago dydžio: mes vieno mygtuko paspaudimu galime paskambinti draugui iš Ispanijos ir paklausti, „kaip laikaisi?“, taip pat nusiųsti gerų žodžių žinute, priminti, kad vieni kitiems esam svarbūs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas