Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06

Bliuzo karalaitė Sharrie Williams su grupe siautulingai pradėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalį

Penktadienį audringai startavo XXI Klaipėdos pilies džiazo festivalis! Kruizinių laivų terminale susirinkusių klaipėdiečių ir miesto svečių minia šėlo drauge su įstabaus balso savininke iš Gruzijos – Nino Katamadze bei jos grupe „Insight“, taip pat galėjo pasigėrėti nepakartojamu, itin skoningu bei įtraukiančiu bliuzo karalaitės Sharrie Williams ir jos grupės pasirodymu.
Sharrie Williams
Sharrie Williams / Donato Ruginio nuotr.

„Manau, kad festivalio atidarymas yra neabejotinai pavykęs! Gera matyti tiek daug džiazu alsuojančių įvairaus amžiaus žmonių, tai – atgalinis ryšys, patvirtinantis, kad mūsų pastangos tikrai nenuėjo veltui. Labai džiaugiuosi puikiais penktadienį koncertavusių „Løen“ ir „Big Band Kazachstan“ džiazo orkestrų pasirodymais, nuostabiąja Nino Katamadze ir be abejo stipria energija išsiskyrusia ir visų širdis pavergusia Sharrie Williams. Išduosiu paslaptį, kad šeštadienį visų lauks dar didesnė džiazo banga“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė. 

Mindaugo Riaukos nuotr./„Big Band Astana“
Mindaugo Riaukos nuotr./„Big Band Astana“

Šeštadienį nuo 18 val. Kruizinių laivų terminale pasirodys geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius regiono džiazo muzikantus vienijantis Klaipėdos džiazo orkestras, iškart po jo seks charizmatiškoji trimito virtuozė Saskia Laroo, kitaip dar vadinama „ponia Miles Davis”. Visai vakarėjant romantiškuose muzikos garsuose visus festivalio žiūrovus paskandins Frank McComb ir jo grupė, o vakaro pabaigoje įvyks pats laukiamiausias pasaulio legendų „The „Original“ Blues Brothers band” grupės pasirodymas.

Ir tai dar ne viskas! Pasibaigus paskutiniam koncertui, visi kviečiami į „Olympic Rock Casino“ (Naujojo Sodo g. 1A) vyksiantį „Jam Session”, kur šėlti iki pat paryčių kvies iš Vilniaus atvykusi grupė „Portugalian exotic band“. Tai į vieną grupę specialiai Klaipėdos pilies džiazo festivaliui susibūrę geriausi šalies ir sostinės muzikantai: Ąžuolas Paulauskas – būgnininkas, Valerijus Ramoška – trimitininkas, Liutauras Janušaitis – saksofonininkas, Raimondas Dauginas – klavišininkas, Paulius Volkovas – gitaristas, Heikko Remmel – bosistas. 

Mindaugo Riaukos nuotr. /Nino Katamadze
Mindaugo Riaukos nuotr. /Nino Katamadze


Apie festivalį

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. Šių metų festivalio programoje – “The Original Blues Brothers Band”, Nino Katamadze, Saskia Laroo, Frank McComb, Sharrie Williams, Klaipėdos džiazo orkestras, džiazo orkestrai “Loen” ir “Big Band Kazakhstan”.

21-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalio metu Lietuvos uostamiestis tapo ir tarptautinės didžiųjų burlaivių  regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ (birželio 5 – 8 d.) starto uostu. Iš viso pirmąjį vasaros savaitgalį į Klaipėdą suplaukė daugiau nei 20 įspūdingų laivų, pusė kurių – didieji, A ir B klasėms priskiriami burlaiviai. Tarp jų ir pats didžiausias Lenkijos burlaivis – 108 m. ilgio „Dar Młodzieży“.  Lietuvą šių metų regatoje atstovauja trys laivai – jachta „Lietuva“, škuna „Brabander“, ir „Visagino buriuotojų klubą“ atstovaujanti jachta „Tineke“.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika, geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 5-7 d. Kruizinių laivų terminale.  

Mindaugo Riaukos nuotr. /Koncerto akimirka
Mindaugo Riaukos nuotr. /Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento