Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 17

„Bliuzo naktys“ rengia konkursą atlikėjams: kviečia ir festivaliautojus

Legendomis, gera nuotaika ir ištikimais lankytojais apipintas tarptautinis muzikos festivalis „Bliuzo naktys“, šią vasarą įvyks 28-ąjį kartą. Gyvos muzikos gerbėjai kviečiami pasimatyti šį šeštadienį Vilniuje esančiuose festivalių namuose „Line Up“, kur dėl klausytojų dėmesio ir vietos festivalio scenoje varžysis jaunieji muzikos kūrėjai ir atlikėjai.
„Bliuzo naktys“
„Bliuzo naktys“ / M.Drevinsko nuotr.

„Jau kelerius metus iš eilės „bliuzuose“ turim ypatingą sceną – „One Man Stage“, kurioje pasirodo mažiau girdėti atlikėjai, jauni muzikos kūrėjai. Šįkart, festivaliui grįžtant po pandeminės pertraukos, nusprendėme, kad reikia nelaukti vasaros ir visiems pasimatyti anksčiau!

Taigi paskelbėme konkursą, atrinkome penkis dalyvius ir nekantraujame juos išgirsti gyvai jau šį šeštadienį Vilniuje! Kažkas iš jų tikrai pasirodys „bliuzuose“, o „One Man Stage“ scena, tikiu, kad šiemet bus pilna muzikinių atradimų visiems, atvykusiems į Varnius, liepos 1–2 dienomis!“, – pasakoja festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Šeštadienį į sceną lips „Hillbillies with Guns“ pseudonimu besivadinantis Darius Dunauskas, tikinantis, kad jo muzika – tai „One Man Band“ stiliaus modernaus ir senojo bliuzo mišinys, skleidžiantis nevaržomą energiją ir siekiantis „nurauti“ visiems stogą!

Darius Dunauskas – Run My Love | Šiauliai gyvai

VIDEO: Darius Dunauskas - Run My Love | Šiauliai gyvai

Išbandęs šių metų „Eurovizijos“ atrankų sceną, atlikėjas Joseph June sieks užkariauti ir muzikos festivalių scenas. Joseph June kuriama muzika nėra susieta su vienu žanru ar idėja, tačiau svajinga, kupina humoro, saviironijos ir savirefleksijos. Atlikėjas nori praturtinti kiekvieno muzikos klausytojo grojaraštį spalvingu skambesiu, priversti nusišypsoti ar pajausti ką nors naujo. Joseph June šiais metais planuoja išleisti savo debiutinį – vidinį pasaulį, pasirinkimus ir vertybes nagrinėjantį – albumą.

Joseph June – Deadly

VIDEO: Joseph June - Deadly

Šeštadienį Vilniuje pasirodys ir klaipėdietis vokalistas ir gitaristas Ligeika. Šiuo metu Vilniuje jis jau kurį laiką dirba muzikos įrašų studijose prie savo autorinės kūrybos ir dažnai dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

Ligeika – Sapnai (2021)

VIDEO: Ligeika - Sapnai (2021)

„Line Up“ scenoje savo kūryba dalinsis spalvotu spektru pasižymintis poetas, hipis, čigoniško prieskonio bliuzą be galo mylintis atlikėjas – Mantas Varnas ir pradedančioji atlikėja Aistė.

Aiste – How Come (Official Video)

VIDEO: Aiste - How Come (Official Video)

Atlikėjus stebės festivalio „Bliuzo naktys“ organizatorių komisija, kuri ir nuspręs, kas šiais metais iš pasirodžiusiųjų keliauja į festivalį, o kas laimi penkių dienų nakvynę kūrybinei stovyklai „Palūšės kopoje“ ir kitus prizus!

„One Man Stage“ konkurso pradžia 20 val. Įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas