Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 29

D.Širvys, J.Jarutis ir Monique pristato kūrinį „Atvirkščias Pasaulis“: jį sukūrė ir įrašė per tris dienas

„Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko susiburti ir sukurti šį tą gražaus – daina gimė be jokių lūkesčių“ – sako D.Širvys, pristatydamas ketvirtąjį singlą iš artėjančio albumo „Tarp Eilučių“. Kūrinys įrašytas kartu su ryškiausiais Lietuvos atlikėjais – Justinu Jaručiu ir Monika Pundziūte-Monique.
Monique, Justinas Jarutis ir Džiugas Širvys
Monique, Justinas Jarutis ir Džiugas Širvys / Asmeninio albumo nuotr.

Anot D.Širvio, kūrinio „Atvirkščias pasaulis“ išskirtinumas slypi paslaptingoje prasmėje: „Tekste neatskleidžiame ar visgi mes gyvename atvirkščiame pasaulyje, ar tai yra pasaulis, kurio siekiame. Nėra atsakymo, bet yra poezija.“

Kūrinio idėja džiaugiasi ir atlikėja Monika Pundziūtė-Monique: „Daina turi itin stiprų konceptą – tekstas ne tik ypatingas, bet ir visiems artimas bei suprantamas.“

Asmeninio albumo nuotr./Džiugas Širvys
Asmeninio albumo nuotr./Džiugas Širvys
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Jarutis
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Jarutis

Atlikėjai neslepia, jog dainos kūrimo procesas buvo ypatingas: „Šiomis dienomis retokai kuriu daugiau nei su vienu kitu atlikėju ar prodiuseriu, todėl patirtis buvo labai įdomi. Nekalbant apie tai, kad tiek aš, tiek Monika grojome „ne pirmaisiais“ instrumentais“, – neįprastu dainos kūrimo procesu džiaugiasi J.Jarutis.

„Tai, jog aš čia groju gitara man yra nepaprastas pasiekimas“, – J.Jaručiui antrina M. Pundziūtė-Monique.“

Asmeninio albumo nuotr./Monique
Asmeninio albumo nuotr./Monique

Kūrinys „Atvirkščias pasaulis“ įrašytas Ymir Audio studijoje kartu su prodiuseriu Snorre Bergerud ir būgnininku Sindre Skeie. „Man labai patinka, kad tai yra, tikrąja to žodžio prasme, gyvai įrašyta daina – dainuojame ir grojame absoliučiai vienu metu, o tai suteikia klausytojui jausmą, kad jis yra tas ketvirtas žmogus kambaryje ir nuo to niekaip nepabėgsi.“ – reflektuoja atlikėja M.Pundziūtė-Monique.

VIDEO: Justinas Jarutis x Monique x Džiugas Širvys - Atvirkščias pasaulis

„Atvirkščias Pasaulis“ yra ketvirtoji iš aštuonių rudenį pasirodysiančio D.Širvio albumo „Tarp eilučių“ dainų. Peter Jackson muzikinės dokumentikos – „The Beatles: Get Back“ įkvėptas projektas siekia tikro autentiškumo, suburiant talentingus muzikantus į vieną erdvę. Aštuoni menininkai, aštuoni susitikimai ir aštuonios dainos – tokio albumo kūrybos proceso Lietuvoje dar nebuvo. Albumas „Tarp Eilučių“ bus išleistas kartu su jo kūrybos procesą dokumentavusiu filmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas