Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Montvidas surengs didžiausią kalėdinį koncertą Lietuvoje: „Tai bus ypatinga“

Gruodžio 14-tą dieną Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje, įvyks unikalus šventinis renginys – „Kalėdų nakties simfonija su Edgaru Montvidu“. Vienas garsiausių šalies tenorų, drauge su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, surengs didžiausią kalėdinį klasikinės muzikos koncertą Lietuvoje.
Edgaras Montvidas
Edgaras Montvidas / Dainiaus Ščiukos nuotr.

Įspūdingo formato simfoniniame koncerte solistui pritars berniukų bei jaunuolių choras „Dagilėlis“. Klausytojų laukia nostalgiška svajonių programa – puikiai pažįstamos, gražiausios Kalėdų giesmės.

„Prieš prasidedant kalėdiniam šurmuliui, noriu pakviesti jus pasisemti šviesos ir šventinės nuotaikos, klausantis kūrinių, kuriuos atliksiu kartu su savo senais draugais ir scenos partneriais. Šis koncertas leis patirti porą valandų susikaupimo, pasisemti gėrio ir šviesos. Tai yra ir puiki dovana draugams, kolegoms bei, žinoma, artimiausiems, – tokie potyriai yra vertingesni nei materialūs daiktai“, – kalba solistas E.Montvidas.

Dainiaus Ščiukos nuotr./Edgaras Montvidas
Dainiaus Ščiukos nuotr./Edgaras Montvidas

Šventinio koncerto metu skambės klasikinės muzikos šedevrai ir populiariosios muzikos kūriniai: nuo Andrew Lloydo Webberio iki Georgo Friedricho Handelio, nuo Johno Lennono iki Walterio Kento. Specialiai šiam koncertui aranžuotes kuria talentingas kompozitorius Jievaras Jasinskis („JJA Music“).

„Tai bus unikali proga išgirsti visų pamiltus kūrinius, tokius kaip „White Christmas“, „Tyli naktis“ bei žymiausias operos arijas naujame formate. Atliekamos kartu su LVSO ir berniukų choru, jos skambės labai jausmingai bei iškilmingai“, – sako E.Montvidas.

Klausytojų laukia ne tik nuostabi programa, bet ir šventiškai papuošta, įspūdingo dydžio arenos erdvė.

„Šio koncerto metu „Twinsbet“ arena virs didžiausia klasikinės muzikos sale Lietuvoje. Vienetine galimybe mėgautis aukščiausios klasės atlikėjų pasirodymais galės tūkstančiai klausytojų. Tai bus ypatinga akimirka, leidžianti sugrįžti į nostalgiškus vaikystės prisiminimus, kai šventės buvo kupinos stebuklų ir muzikos magijos“, – sako renginio vadovas, prodiuseris Valdas Petreikis.

Gabijos Matkutės nuotr./Edgaras Montvidas
Gabijos Matkutės nuotr./Edgaras Montvidas

Apie solistą Edgarą Montvidą

Po studijų LMTA prof. Virgilijaus Noreikos klasėje bei stažuotės Londono Karališkajame „Covent Garden“ teatre, šiandien bene žymiausias šių laikų lietuvių tenoras Edgaras Montvidas yra kviečiamas į tokius pasaulio teatrus, kaip Berlyno valstybinė opera, Ciuricho, Ženevos, Bazelio, Amsterdamo, Hamburgo, Drezdeno, Vienos, Paryžiaus Comique, Liono, Bordo, Anglijos nacionalinė opera ir daugelį kitų, solistas dainavo ir tokiuose prestižiniuose festivaliuose kaip Provanso Ekso, BBC Proms, Glaindburno, Santa Fe, Bregenzo. Nepamirštamas Alfredas („Traviata“), Hercogas („Rigoletas“), Chosė („Karmen“), Rudolfas („Bohema“), Verteris, Des Grieux („Manon“) – iš viso solistas yra sukūręs per 40 vaidmenų. Yra dažnas svečias ir Lietuvos scenose (LNOBT, Vilniaus miesto operoje).

Organizatorių nuotr./Operos solistas Edgaras Montvidas
Organizatorių nuotr./Operos solistas Edgaras Montvidas

E.Montvidas neapleidžia ir koncertinio repertuaro, jis yra dainavęs tokiose prestižinėse pasaulio koncertų salėse, kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Berlyno filharmonijos, Bostono, „Londono Barbican“ bei „Festival Hall“, Romos Santa Cecilia, Tokyo NHK ir kt., diriguojant garsiausiems batutos meistrams – serui Simonui Rattle, serui Antonio Pappano, serui Johnio Eliotio Gardineriui, Piere Boulezui, Charles Dutoit, Gintarui Rinkevičiui, Modestui Pitrėnui ir daugeliui kitų. Yra įrašęs ne vieną kompaktinę plokštelę, bendradarbiaujant su Prancūzijos romantinės muzikos centru Palazetto Bru Zane.

Nuo 2020 m. E.Montvidas yra Pažaislio muzikos festivalio meno vadovas. Už nuopelnus Lietuvai yra apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“, Kauno miesto savivaldybės apdovanojimu-Kauno burmistro Vileišio medaliu, o 2009-tais metais jam įteiktas Auksinis scenos kryžius už Verterio vaidmenį operoje „Verteris“, VCO bei 2020-siais už Alfredo vaidmenį operoje „Traviata“, LNOBT. 2023 m. solistui suteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas