Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 20

Eksperimentinės grupės „Plié“ debiutinis albumas, kokio „nebuvo, nėra ir nebus“

Penktadienį jaunosios kartos eksperimentinės muzikos grupė „Plié“ išdavė, jog gruodžio 3-iąją pasirodys debiutinis albumas „Never Took Place“ (liet. „Niekada neįvyko“). Įvardinta kaip viena originaliausių jaunų grupių Lietuvos alternatyvios muzikos scenoje, „Plié“ klausytojams žada idėjiškai koduotus, avangardinius kūrinius, diktuojančius grupės stiprius pirmuosius žingsnius į / iš pogrindžio.
„Plié“
„Plié“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Labai džiaugiuosi dėl jūsų ir nežinau, kas bent jau per kažkiek panašiai groja kaip jūs, tai įdomu bus išgirsti visą albumą“, – po išankstinės antrojo grupės singlo „Coming Out“ premjeros savo radijo laidoje „Red Rose Radio“ kalbėjo Benas Aleksandravičius-ba.

Gruodžio 3-iosios laukia ir patys grupės nariai, mat albumo medžiaga ir
visa, kas ją supa, buvo ruošiama kiek daugiau nei metus. Nuo studijų įsirengimo iki kūrinių post-produkcijos – grupės nariai ir artimi bičiuliai įgyvendino kūrybinio proceso tikslus savo rankomis ir pastangomis, o komandą, pasak frontmeno Mato Linkausko, vedė tikėjimas projekto meniniu potencialu.

Asmeninio albumo nuotr./„Plié“, Matas Linkauskas
Asmeninio albumo nuotr./„Plié“, Matas Linkauskas

Paklaustas apie intriguojantį albumo pavadinimą, bosistas Kasparas Kaminskas nenori netyčia atskleisti per daug – tai irgi yra grupės vizijos dalis: „Klausytojams siūlome sekti simboliais, kuriuos koduojame tiek dainų tekstuose, tiek komunikacija socialiniuose tinkluose.“ Matas priduria: „Nėra klausimo „kodėl?“ ir „apie ką?“. Juk albumas „Niekada neįvyko“.“

Asmeninio albumo nuotr./„Plié“
Asmeninio albumo nuotr./„Plié“

Laimėję originaliausios grupės titulą ir pirmojo leidinio finansavimą konkurse „Garažas‘20“, komisija „Plié“ linksniavo kaip potencialią šalies alternatyviosios scenos varomąją jėgą, turinčią jaunatviškos arogancijos ir intensyvaus teatrališkumo gyvuose pasirodymuose. Atsiliepimai apie „Plié“ drąsą ant scenos atsispindėjo ir festivalyje „Popskull“, o vėliau ir koncertuose su kitomis jaunomis, triukšmingomis grupėmis. Grupė jau planuoja albumo pristatymo koncertus, apie kuriuos praneš netrukus savo soc. paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas