Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 19

Energinga ir įkvepianti D.Dužinsko premjera „Dienos dainoms“: kūrinyje – duoklė mėgstamai grupei

Dainų autorius ir kūrėjas Darius Dužinskas, šiandien klausytojams pristato savo naująją muzikinę premjerą. „Dienos dainoms“ – tai antrasis Dariaus kūrinys, kuris žymi naują etapą muzikanto gyvenime. Pasak Dariaus, muzika jį lydi visą gyvenimą, bet tik dabar jis jau išdrįsta ja dalintis su visais klausytojais.
Darius Dužinskas
Darius Dužinskas / Asmeninio albumo nuotr.

Atlikėjas pasakoja, kad „Dienos dainoms“ yra apie kelionę per kasdienybę link svajonės, rašoma pranešime spaudai. Tokią kasdienybę, kuri dažnai mus įtraukia į monotoniškas dienas, naktimis žiūrimus serialus apie kitų gyvenimus, nuolatinį vartotojiškumą ir vis kartais atsirandantį jausmą, kad gyvenimas eina pro šalį.

„Žinau, kad nemažai mūsų esame tokioje kasdienoje ir nors iš šono atrodo, kad viskas klostosi puikiai, bet kažkur širdyje supranti, kad tai nėra gyvenimo svajonė, kurios norėjai. Man pačiam tai visada buvo kūryba ir dainavimas, todėl nusprendžiau nebelaukti, skirti savo dienas dainoms ir, kaip šio kūrinio priedainyje sakoma, dainuoti vėl ir vėl“, – šypsosi Darius. Pasak autoriaus, naujoji daina gali būti padrąsinimas bei įkvėpimas visiems siekti savo svajonių ir tikslų.

Asmeninio albumo nuotr./Darius Dužinskas
Asmeninio albumo nuotr./Darius Dužinskas

Atlikėjas juokiasi, kad naujajame kūrinyje yra ir kelios eilutės apie vieną lietuvišką bei jo paties labai mėgstamą muzikos grupę: „Jos paminėjimas yra tik kaip simbolis, kad mes gebame skirti daug laiko kitų stebėjimui, bet ne savo svajonėms. Tačiau tai, kokia tai grupė, belieka išgirsti pačioje dainoje.“

VIDEO: Darius Dužinskas - Dienos Dainoms | Lyrics Video

Anksčiau pristatytas debiutinis kūrinys „Trys metai“ ir šiandienos premjera „Dienos dainoms“ – tai pirmosios dainos iš debiutinio muzikanto albumo, kuris pasirodys jau rudenį. „Šis antrasis singlas gerokai energingesnis negu pirmoji daina, bet abi jas jungia mano muzikinis braižas, kuris atsispindės ir sekančiuose kūriniuose. Noriu, kad mano muzika nesikartotų ir būtų įvairialypė, bet ji visada bus tiems, kurie myli gyvą garsą ir klausosi dainų žodžių“, – atskleidžia dainininkas.

Visos Dariaus Dužinsko dainos yra sukurtos ir sugrotos jo paties, o naujojo kūrinio „Dienos dainoms“ įrašo masteringas atliktas žymiojoje Londono įrašų studijoje „Metropolis Studios“ jaunosios kartos masteringo inžinierės Natalie Bibby, sėkmingai dirbančios su tokiais atlikėjais, kaip Also Joe, Luciano, Ellen Winter ir kiti.

VIDEO: Darius Dužinskas - Trys Metai | Lyric Video

Atlikėjas Darius Dužinskas pradėjo dirbti dar studijų metais, kad turėtų lėšų pragyvenimui ir studentiškoms linksmybėms. Vėliau teko save išbandyti įvairiose veiklose ir įmonėse, keisti darbo sritis, sėkmingai vadovauti komandoms. Surinkti įspūdžiai ir patirtys šiandien virsta Dariaus dainomis, kuriomis jis dalinasi savo įrašuose, socialiniuose tinkluose ir būsimuose koncertuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas