Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19

„Eurovizijos“ nugalėtojos Jamalos koncertas Vilniuje nesulaukė daug dėmesio: dainavo pustuštėje salėje

Praėjusiais metais laimėjus „Euroviziją“ kone visoje Europoje išgarsėjusi ukrainietė Jamala (33) atvyko ir pas savo gerbėjus Lietuvoje. Trečiadienio vakarą sostinėje ji surengė koncertą, kuriame pristatė ir naujausią albumą „1944“.
Jamalos koncerto akimirka
Jamalos koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jamala Lietuvoje koncertuoja jau ne pirmą kartą – anksčiau čia yra atlikusi keletą kūrinių Katedros aikštėje. „Vienas šviesiausių mano praėjusių metų atsiminimų – koncertas Vilniaus Katedros aikštėje, todėl labai nekantrauju grįžti į Lietuvą“, – yra anksčiau sakiusi Jamala.

Visgi trečiadienio vakarą koncertų salėje „Compensa“ atlikėja surengė pirmąjį savo solinį koncertą, kur visas dėmesys atiteko tik jai ir galingam jos balsui. Be to, čia Jamala pristatė ir naujausią albumą „1944“, išleistą kartu su viena didžiausių pasaulyje leidybos kompanijų „Universal“.

Prikimusiu balsu lietuviškai ir ukrainietiškai su negausiai susirinkusia publika pasisveikinusi Jamala pradėjo savo koncertą. Deja, salė buvo pustuštė – panašu, kad populiarumas po praėjusių metų „Eurovizijos“ kiek išblėsęs.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jamala
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jamala

Į sceną žengusi ukrainiečių žvaigždė atrodė gerai nusiteikusi, jai žavesio suteikė ir ryškiai raudonos spalvos suknelė. Laisvai po sceną judėjusi Jamala savo gera nuotaika užkrėtė ir susirinkusius, kurie po kiekvienos jos dainos negailėjo aplodismentų.

Jamalai talkino gyvo garso grupė ir pritariančiosios vokalistės. Viso pasirodymo metu atlikėja dainavo ne tik angliškai, bet ir gimtąja kalba – ukrainietiškai.

Kaip ir „Eurovizijos“ dainoje, taip pat ir savo koncerte ji nevengė prisiminti savo šaknų. Pritariant tik bosinei gitarai Jamala atliko Krymo totorių liaudies dainą apie vaikino laukiančią merginą. Pasirodymas buvo labai jausmingas, palietė tikrai ne vieno koncerto klausančio širdį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jamalos koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jamalos koncerto akimirka

Čia buvo pristatyta ir nauja Jamalos daina „I Believe in You“ – tai tikras vilties ir gerų emocijų užtaisas. Panašu, kad ir publikai jis patiko, dar nesibaigus dainai jie plojimais palaikė Jamalą.

Gerbėjai visą vakarą mėgavosi ir modernaus r’n’b ir soul muzikos stilių melodijomis – būtent toks yra jos naujasis albumas. Žinoma, Jamala nepamiršo ir senesnių savo hitų, atliko ir keletą koverių. Publikai duoklę atidavė ir daugiausia džiaugsmo sukėlė sudainavusi ir pergalę „Eurovizijoje“ atnešusį kūrinį „1944“.

VIDEO: Jamala - 1944 (Official Music Video)

Apie Jamalą

Apie Jamalą kone visa Europa sužinojo 2016-aisiais. Tuomet ji atstovavo Ukrainai „Eurovizijos“ konkurse ir jį laimėjo.

Tačiau ši dainininkė — toli gražu ne vien tik eurovizinio hito atlikėja. Taip pat Jamala buvo apdovanota net trimis Ukrainos muzikos apdovanojimų „Yuna“ statulėlėmis – metų solo atlikėjos (Jamala), metų dainos („1944“) ir metų dueto (Jamala ir „DakhaBrakha“).

Savo sodrų ir stiprų balsą P.Čaikovskio muzikos akademijos absolventė Jamala geba išnaudoti įvairiuose muzikos stiliuose. Akademijoje įgijusi operos solistės specialybę, dainininkė tapo daugybės džiazo festivalių laureate, perdainavo įvairių tautų liaudies dainas, išbandė savo jėgas atlikdama kitų muzikos stilių kūrinius.

Beje, nuo vaikystės meilę muzikai puoselėjanti Jamala pirmąjį savo albumą išleido būdama vos devynerių. „1944“ – tai jau ketvirtasis dainininkės įrašytas albumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas