Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuojant klipą „Oras“ Eliya Maris paklydo dykumoje: „Navigacija nuvedė į kupranugarių fermą“

Operos dainininkė, makiažo meistrė Eglė Klimašauskaitė-Eliya Maris pristato debiutinį singlą ir klipą – „Oras“. Svajingą kūrinį autorė parašė ir suprodiusavo pati, savo namų studijoje, Vilniuje. Tiesa, klipo kūrimo darbai ją nuskraidino tolį – į Mleihos dykumą.
Eliya Maris pristato klipą „Oras“
Eliya Maris pristato klipą „Oras“

„Ši daina buvo parašyta per vieną dieną. Kūriau nuo pat ryto iki nakties su labai trumpom pertraukom. Buvo ypatingas jausmas – negalėjau tiesiog atsiplėšti nuo proceso, kol daina nebuvo užbaigta. Žinoma, vėliau dar buvo atlikti tam tikri pataisymai, bet visus žodžius, muziką tiesiog sėdau ir sukūriau vienu kartu“, – kūrinio gimimo istoriją pasakoja E.Klimašauskaitė-Eliya Maris.

Eliya Maris pristato klipą „Oras“
Eliya Maris pristato klipą „Oras“

Tai yra pirmasis autorės kūrinys, jos pačios sukurtas nuo pradžių iki pabaigos.

„Man labai brangi ši daina. Ji žymi naują gyvenimo etapą, apie kurį daug metų svajojau, bet vis nesiryždavau. Vis neužtekdavo pasitikėjimo ir žinių, kad išsilaisvinčiau iš visų tų minčių, kurios stabdo kurti savo muziką. Ši daina – lyg šviežias oro įkvėpimas“, – atvirauja ji.

Operos studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigusi atlikėja kurį laiką buvo susitelkusi į klasikinį žanrą. Prieš porą metų ji dalyvavo muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“ – tapo viena iš finalininkių.

Eliya Maris pristato klipą „Oras“
Eliya Maris pristato klipą „Oras“

„Ir nors man patiko dainuoti operą, tačiau visada jaučiau, kad norisi kažko dar. Mintys apie savo kūrybą vis nedavė ramybės. Labai džiaugiuosi sutikusi nuostabius žmones, labai talentingus kūrėjus, Adą Gecevičių ir Laurą Kešytę, pas kuriuos mokiausi prodiusavimo meno paslapčių. Esu labai jiems dėkinga“, – pasakoja Eliya Maris.

Dainos kūrėja teigia, jog po ilgų ieškojimų bei gyvenimo išbandymų jai norėjosi dainos, kuri sukurtų didelės erdvės pojūtį. Arba, cituojant kūrinį, įkvėptų ieškoti vietos, „kur visas oras, jausmai, širdis ir protas gali išpildyt norus“.

Singlo „Oras“ klipas buvo filmuojamas toli nuo namų – Jungtiniuose Arabų Emiratuose.

„Dažniausiai Emiratai, Dubajus visiems asocijuojasi su dangoraižiais, prabanga, išskirtiniais automobiliais. Tačiau Emiratai taip pat turi ir nuostabiai gražių kraštovaizdžių. O idėja nufilmuoti video klipą dykumoje jau senai brendo mano galvoje. Tai lyg simbolis to, kad buvome dulke ir dulke pavirsime“, – pasakoja Eliya Maris.

Tiesa, klipo filmavimo dieną jos komandai teko patirti ir netikėtų išbandymų.

„Dykuma – tokia vieta, kur labai sunku orientuotis. Vos tik saulė nusileidžia – viskas atrodo vienoda... Vakare, baigus filmavimus, kol susidėjome daiktus, tapo aklinai tamsu. Pradėję važiuoti, pasiklydom, navigacija nuvedė į kupranugarių fermą... Buvo neramybės akimirkų, kol pavyko surasti kelią į viešbutį“, – prisimena atlikėja.

Eliya Maris singlas „Oras“ prieš keletą dienų buvo išleistas ir anglų kalba („Air“). Greitu metu atlikėja žada išleisti ir dar keletą naujų kūrinių, o kitais metais – ir mini albumą.

VIDEO: Eliya Maris - Oras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento