Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 07

Gatvės muzikos diena kviečia į „Pre-party“: už kelis eurus bus galima pasiklausyti keturių koncertų

Gatvės muzikos diena (GMD) grįžta ir kviečia susitikti išankstiniame vakarėlyje! Dėl susidariusios situacijos šalyje buvo atšaukti ar perkelti šimtai renginių. Ne išimtis ir gegužės 16-ąją turėjusi vykti jau tradicija tapusi GMD. Gegužę šventei neįvykus, dabar organizatoriai šventės misiją užsidegė išpildyti dvigubai stipriau: be pačios Gatvės muzikos dienos dar organizuos ir išankstinį vakarėlį.
Gatvės muzikos dienos akimirka
Gatvės muzikos diena / Gabrielio Jauniškio nuotr.

Liepos 16-ąją GMD organizatoriai kviečia susitikti Downtown Forest kiemelyje. Už simbolinę kainą čia žiūrovai galės pasiklausyti ne vieno muzikanto: koncertuos pats GMD sumanytojas Andrius Mamontovas, ilgametis GMD dalyvis Kazimieras Likša (kuris, beje, šią vasarą daugiau koncertų be šio rengti neplanuoja), Kristijonas Ribaitis ir DDL PLK.

GMD kasmet vyksta jau nuo 2007-ųjų. Šventę sugalvojo ir pradėjo muzikantas Andrius Mamontovas, prieš daugiau nei dešimt metų draugams išsiuntęs elektroninius kvietimus groti sostinės gatvėse.

Gabrielio Jauniškio nuotr. /Gatvės muzikos diena
Gabrielio Jauniškio nuotr. /Gatvės muzikos diena

Nuo to laiko kiekvienų metų trečiąjį gegužės savaitgalį (šiais metais padaryta išimtis) profesionalūs muzikantai ir mėgėjai visą dieną koncertuoja miesto gatvėse, o šventės pabaigoje ir muzikantai, ir žiūrovai žygiuoja Vilniumi bei kuria improvizaciją „Drum2gether“.

Idėja pavergė ne tik lietuvių širdis, šventė organizuota ne tik visoje Lietuvoje, bet jau ir daugybėje užsienio valstybių: Norvegijoje, Belgijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Olandijoje, Gruzijoje, Armėnijoje, Airijoje, Anglijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Italijoje, Lenkijoje, Kalifornijoje, JAV ir Austrijoje.

Šiemet GMD šventė vyks liepos 18-ąją. Muzikantai registruotis šventei gali iki liepos 18 d. 00:00 val. Šių metų šventės tema – muzikos personažai. Daugiau informacijos apie renginį, žemėlapius ir dalyvaujančius miestus galima rasti GMD interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas