Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

„Hiperbolės“ narys I.Berinas scenoje atliks legendinius grupės šlagerius

Lietuvos muzikiniame pasaulyje vis dar netyla kalbos apie tai, jog legendinės „Hiperbolės“ nariai kreipėsi į teismą, siekdami uždrausti visokio plauko mėgdžiotojams renginių ir koncertų reklamose naudoti grupės pavadinimą. Tikrieji „Sugrįžk“, „Išgalvotas gyvenimas“, „Aš dar dainuosiu“ ir daugybės kitų hitų autoriai piktinasi, jog su tikrąja „Hiperbole“ nieko bendro neturintys atlikėjai neteisėtai naudoja grupės pavadinimą, kuris yra registruotas kaip prekės ženklas.
Igoris Berinas ir „Huge Soul“
Igoris Berinas ir „Huge Soul“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Vyksta absurdo teatras“, – visai neseniai rėžė tikrosios „Hiperbolės“ nariai, teigdami, jog tokiomis reklamomis yra klaidinami klausytojai. Kai kurie renginių organizatoriai reklamai įsigudrina panaudoti net ir originalius „Hiperbolės“ įrašus, taip sukurdami įspūdį, jog scenoje bus galima išvysti tikruosius grupės narius. Tokia reklama visada kelia ažiotažą, nes tikroji „Hiperbolė“ nebekoncertuoja nuo 1999 metų.

Kol teismo procesas dar neįsibėgėjo, kai kurie tikrosios „Hiperbolės“ nariai nusprendė imtis iniciatyvos ir ištikimiems grupės gerbėjams priminti, kas yra tikrieji grupės kūrybinio palikimo šeimininkai ir puoselėtojai. Vienas iš jų – Igoris Berinas, su dabartine savo grupe „Huge soul“ spalio 6 d. nusprendęs pasirodyti baro „Brodvėjus“ naujojo renginių sezono atidaryme.

Simboliška, jog legendiniai „Hiperbolės“ šlageriai skambės viename iš seniausių Vilniaus klubų. Baro renginių organizatorius ir vedėjas Virgis V.Kuprys pasidžiaugė, kad tokią turtingą istoriją turinčiam klubui geresnio sezono atidarymo nė nesugalvotum.

„Hiperbolė“ nėra tik grupė. Tai atskiras Lietuvos popkultūros klodas, tai – reiškinys, kokio mūsų karta nesukūrė ir jau turbūt nebesukurs. Todėl „Brodvėjus“ dabar nemiega naktimis, ruošdamasis šiam koncertui. Nes mums tai yra didelis įvykis“ – prisipažįsta V.V.Kuprys.

Tuo tarpu „Hiperbolės“ legenda I.Berinas taip pat džiaugiasi galimybe pasirodyti Vilniaus publikai su dabartine savo grupe.

„Projekto „Huge soul“ nariai deda daug pastangų, kad išsaugotų senąjį „Hiperbolės“ skambesį. Todėl savaime suprantama, jog mums idėjiškai labai artima baro mintis naujojo sezono atidaryme pamėginti sujungti tai, kas sena ir nauja. Mes savo muzika darome lygiai tą patį“, – teigė I.Berinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas