Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 27

„Hot Chip“ lyderis Alexis Tayloras intymiu koncertu Vilniuje pakerėjo melomanus

Paskutinį, lietumi nulaistytą vasaros sekmadienį Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, solinį koncertą surengė britų muzikos žvaigždė, grupės „Hot Chip“ vokalistas Alexis Tayloras. Tai pirmoji jo viešnagė Lietuvoje, neabejotinai užbūrusi koncerto klausytojus.
Alexio Tayloro koncerto akimirka
Alexio Tayloro koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vos keletai valandų likus iki koncerto, renginio organizatorius Martynas Butkevičius savo „Facebook“ paskyroje pasidalino nuotrauka iš garso patikrinimo, kurią lydėjo itin jausmingas tekstas: „Planavau solo piano šou... Alexis Tayloras paima gitarą ir sugroja fantastišką „Made In The Dark“ versiją. Verkiau!“

Įtikino. Net ir per pliaupiantį lietų 20 val. į Šv. Kotrynos bažnyčią susirinko tiek žmonių, kad norintys paskutinę minutę įsigyti bilietą derėjosi dėl salės pakraščiuose likusių vietų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka

Koncertą A.Tayloras pradėjo atlikdamas porą kūrinių su gitara. Vėliau jis prisėdo prie rojalio ir sugrojo keletą kompozicijų iš savo naujausiojo albumo „Listen With Piano“, kuriuos fone lydėjo papildytas, 10 skirtingų kūrėjų sukurtas albumas „Listen with(out) Piano“.

Renginiui įpusėjus A.Tayloro programoje ėmė rastis vis daugiau elektroninės muzikos skambesių. Jie puikiai pynėsi su melancholišku atlikėjo balsu, suteikdami jam pulsuojančios energijos. Klausytojai, geriau pažįstantys solistą, kaip grupės „Hot Chip“ lyderį, taip pat galėjo džiaugtis, išgirdę ne tik albumuose nusėdusių, bet ir dar neišleistų, neseniai sukurtų šio kolektyvo dainų.

Apie valandą su puse trukęs koncertas nė kiek neprailgo. Priešingai, artistui palikus sceną, publika ovacijomis ir šūksniais prašė jo sugrįžti. Netrukus į sceną ir vėl užlipęs A.Tayloras šiltai padėkojo klausytojams už jaukų ir nuoširdų priėmimą ir atliko dar tris kūrinius.

Paskutinis jų – gitara akompanuojamas Bruce'o Springsteeno „I'm On Fire“. Muzikui atsisveikinus, salė plojo atsistojusi. Tai – įtikinama priežastis A.Taylorui į Lietuvą užsukti žymiai dažniau.

Už puikų renginį reikia dėkoti ne tik organizatoriams „8 Days a Week“, kurie mūsų klausytojus dar žada nudžiuginti tokiais muzikais kaip „SOHN“, Benjamin Clementine, „Alt–J“, bet ir techniniui personalui, kurio dėka renginys skambėjo ir buvo nušviestas tiesiog puikiai.

Ačiū sakome apšvietėjui Romualdui Jankauskui ir garso režisieriui Jurgiui Stasikėliui. Nors tiems, kurie nebuvo koncerte, išgirsti šio A.Tayloro pasirodymo jau nepavyks, tačiau pasižiūrėti, kaip atrodė renginio atmosfera, aura ir šviesų žaismė, galite atsidarę koncerto nuotraukų albumą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Vilnių atvykstantis „Hot Chip“ lyderis: „Alkoholis ir narkotikai muzikos rinkoje pavojingai išaukštinti“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka

Alexio Tayloro sąskaitoje – trys soliniai albumai ir dar šeši su „Hot Chip“, galybė remiksų, koverių, vaizdo klipų ir projektų su kitais kūrėjais. Grupės daina buvo nominuota „Grammy“, albumas – „Mercury“ prizui. Animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai panaudojo „Boy From School“ įrašą savo garso takelyje.

„Alexis Tayloras su niekuo nesupainiojamas, visada veiklus ir niekada nenuviliantis. Mažai kas geba dainuoti taip, kaip šis dainų autorius ir idėjinis „Hot Chip“ vadas. Tyrai – per menkas epitetas. Jis myli muziką, yra puikus multi-instrumentalistas ir labai muzikali siela. Gal po šio koncerto pavyks atsivežti ir visą „Hot Chip“ kompaniją, kas žino?“, – dar prieš koncertą sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alexio Tayloro koncerto akimirka

Alexis Tayloras ne taip seniai į pasaulį paleido jau trečiąjį solinį albumą. Jis atsisakė visų kitų instrumentų, efektų, įrašų studijos „magijos“ ir taip įrašė visiškai gryną albumą. Jame skamba tik jo skaidrus balsas ir pianinas.

12 kūrinių albumas „Piano“ yra įkvėptas tėvų skyrybų ankstyvoje vaikystėje ir amerikiečių muzikanto Alexo Chiltono albumo, kuris taip niekada ir nebuvo išleistas. Albume labai daug jausmų, prisiminimų, kitų žmonių ir įkvėpimų. Yra ir praradimų.

Šį albumą taip pat inspiravo su „New Order“, „Elbow“, „Bonobo“ ir Jonu Hopkinsu dirbusio muzikanto Vince‘o Sipprello savižudybė. Šis talentingas muzikantas ir geras Alexio Tayloro bičiulis pasitraukė iš gyvenimo savo noru ir nebespėjo įrašyti styginių instrumentų šiame albume. Tiesa, viena šio albumo daina „Just For A Little While“ yra jo brolio parašytas kūrinys, o pats Vince‘as planavo jį dainuoti.

Alexis Tayloras visada garsėjo eksperimentais. Jis pasielgė netipiškai ir šiais metais išleido išskirtinį leidinį. Albumų „Rubbed Out“ ir „Await Barbarians“ autorius pasikvietė į pagalbą dar 10 skirtingų kūrėjų ir pasiūlė jiems sukurti muziką, kuri papildytų jau išleistą „Piano“ įrašą. Taip šį pavasarį buvo išleisti dar du albumai – „Listen with Piano“ ir „Listen with(out) Piano“. Tai albumai, kurių galite klausyti ir vienu metu, ir atskirai. Abu įrašai dera ir yra viena. Taip muzikos gurmanai gavo net tris albumus – vieną tik su Alexio vokalu, kitą albumą, kuriame tik kitų kūrėjų instrumentinė muzika, ir albumą, kuriame suvesti abu įrašai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas