Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 05

Jacko White'o siurprizas Vilniuje: scenoje uždainavo lietuviškų šaknų turinti Holivudo žvaigždė

Roko muzikos genijus, gyva legenda, ekscentriškas keistuolis, savo talentu sugebantis užburti milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Publika jį tiesiog dievina, o jis – žaismingai su ja flirtuoja. Jo koncertai visuomet yra intriga, netikėtais keliais vedžiojantis žaidimas. Į vieną tokių ketvirtadienio vakarą įsitraukė ir Vilniaus publika. „Siemens“ arenoje – jo didenybė Jackas White‘as III.
Jackas White'as ir Johnas Christopheris Reilly
Johnas Christopheris Reilly / Davido Swansono nuotr.

Tai – aristokratiškas amerikiečių gitaristo, būgnininko, dainų kūrėjo, įrašų prodiuserio, grupės „The White Stripes“ vokalisto pseudonimas, kitaip jis žinomas tiesiog kaip Jackas White‘as. Arba... III. Arba... Johnas Anthony Gillisas – toks tikrasis muzikanto vardas.

Tačiau nuo 1996-ųjų jis jo atsisakė. Tuomet, vedęs savo pirmąją žmoną, „The White Stripes“ būgnininkę Megan White, tiesiog priėmė jos pavardę. Ir nors grupė dar 2011-aisiais iširo, 43-ejų Jacko White‘o muzikinis kelias per tuos metus tapo tik dar spalvingesnis.

Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje
Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje

O jo koncertas Vilniuje – vienas ryškiausių per visus pastaruosius metus. Ketvirtadienį „Siemens“ arena tiesiog dūzgė – rokerio pasirodymas publikai tapo lyg keliais mėnesiais anksčiau atėjusios Kalėdos.

Čia dar gerokai iki JAV žvaigždės pasirodymo prie arenos ėmė būriuotis tūkstančiai, o pagrindinę vakaro žvaigždę „apšildė“ paties Jacko White‘o iš kelių lietuviškų grupių pasirinkti „Garbanoto bosisto“ muzikantai.

Kiek po 21 val. minia ėmė skanduoti „Seven Nation Army“ motyvą Oh, oh-oh-oh-oh-oh-oh, kol galiausiai į sceną žengė pagrindinė žvaigždė.

Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje
Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje

Netrukus arenoje nugriaudėjo griausmingi, pavasarį pasirodžiusio kūrinio „Over and Over and Over“ akordai. Koncerte Vilniuje muzikantas negailėjo naujų dainų, joms dedikavo ir pastarąsias gastroles – pristatė savo naują, kovo mėnesį išleista trečiąjį studijinį albumą „Boarding House Reach“.

Beje, Vilnius tapo vienu pirmųjų Europos miestų jo rudeninio koncertinio turo sąraše – spalio mėnesį koncertus senajame žemyne pradėjęs muzikantas iki šiol spėjo pasirodyti tik Maskvoje ir Rygoje.

Tačiau kaskart vykdamas į svečią šalį jis kruopščiai pasiruošia ir gerbėjams sukuria specialų, tam tikro miesto dvasią iliustruojantį plakatą. Šįkart iš koncerto gerbėjai galėjo parsinešti stilizuotą Vytį.

Į sceną Jackas White'as žengė vilkėdamas „The White Stripes“ stilistiką atkartojančius, juodai baltus dryžuotus marškinėlius, o sceną skandino savo mėgstamos mėlynos spalvos prožektorių šviesose.

Gerbėjams teko prisitaikyti ir prie kitų žvaigždės norų. Vienas tokių – į koncertų salę nebuvo galima įsinešti mobiliųjų telefonų. Pats Jackas White'as yra vienas tų keistuolių, kurie šiais laikais sugeba gyventi be mobilaus ryšio. Jis taip pat priešinasi išmaniųjų telefonų manijai, ir tiki, kad dėl dėmesį blaškančių technologijų žmonės nebeskiria dėmesio tikram meno kūriniui. Dėl šios priežasties esą telefonas mažiausiai reikalingas koncerte.

Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje
Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje
Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje
Davido Swansono nuotr./Jacko White'o koncertas Vilniuje

Apribojimai buvo taikomi ir žiniasklaidos fotografams – Jacko White'o prašymu spaudos atstovams nebuvo leista įamžinti renginio. Tačiau, panašu, noras tikrai suveikė – gerbėjai turėjo progą ne tik labiau įsijausti į muziką – rankose vietoj telefonų žibintuvėlių kilo jau primirštos žiebtuvėlių skleidžiamos ugnies liepsnos.

Iš pradžių gana santūriai JAV žvaigždę sutikusi publika koncertui įpusėjus tiesiog pašėlo – arenoje su kiekvienu kūriniu augo vis didesnis į viršų pakeltų rankų miškas.

Tačiau garsiausios ovacijos pasigirdo tuomet, kai po akimirkos pertraukėlės į sceną žengė lietuviškų šaknų turinti amerikiečių Holivudo žvaigždė, aktorius Johnas Christopheris Reilly.

Davido Swansono nuotr./Johnas Christopheris Reilly
Davido Swansono nuotr./Johnas Christopheris Reilly

Beveik dvejų valandų koncerte skambėjo ir garsiausi atlikėjo hitai, tarp kurių – ir garsusis „Seven Nation Army“. Kaip ir buvo galima tikėtis, šis kūrinys skambėjo pats paskutinis – jį balsu traukė visi iki vieno.

Jo diskografija – ilga, turtinga ir labai marga. Joje iš viso net 14 albumų – su trimis skirtingomis grupėmis ir soliniai darbai.

O visus kūrinius JAckas White'as dabar galės groti ir jausdamas artimesnį ryšį su Lietuva – jaunas industrijų dizaineris Rapolas Gražys roko genijui nusprendė padovanoti unikalią, savo paties sukurtą „Lava Drops“ gitarą.

Net dvylikos „Grammy“ statulėlių laimėtojui skirta elektrinė gitara yra tokia vienintelė visame pasaulyje – novatoriška ir kupina simbolikos. Galbūt su naująja gitara jis pasirodys ir tolimesniuose gastrolių koncertuose - artimiausi pasirodymai jo laukia Lenkijoje, Vokietijoje.

Daugiau koncerto akimirkų:

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje laukiamas Jackas White'as – geriausias moterų bendradarbis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas