Klaipėdą sudrebino žinomiausia rapsodija roko ritmu: scenoje – paslaptingoji viešnia iš „Eurovizijos“

Spalio 10-osios vakarą Klaipėdos koncertų salėje nuskambėjo rapsodija roko ritmu. „Rhapsody in Rock“ visame pasaulyje jau girdėjo daugiau nei 2 milijonai klausytojų. Šį ypatingą pasirodymą uostamiesčio melomanams pristatė švedų popmuzikos žvaigždė – dainininkas, kompozitorius ir pianistas Robertas Wellsas.

Jis – jauniausias istorijoje, kada nors studijavęs prestižinėje „Royal Swedish Academy of Music”. Būdamas vos 16 metų laimėjo net du didelius Švedijos talentų konkursus. O 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių transliacijoms televizijoje buvo pasirinkta jo muzika.

„Roko klasikos, grupės „Queen“ ir jos nepamirštamo charizmatiško lyderio Freddie Mercury žavesį klaipėdiečiai patirti galėjo todėl, kad mums pavyko užmegzti draugišką bendradarbiavimą su Lietuvos-Švedijos įmone „Swelbalt“. Ji, švęsdama savo veiklos trisdešimtmetį, nusprendė švente pasidalinti ir su Koncertų salės svečiais“, – sako KKS vadovas Tadas Grabys.

Klaipėdos koncertų salėje – rapsodija roko ritmu.„Rhapsody in Rock“
Klaipėdos koncertų salėje – rapsodija roko ritmu.„Rhapsody in Rock“

Muzikos melomanams šis vakaras atradimu tapo ir dėl ilgą laiką slėptos vakaro staigmenos – Švedijai „Eurovizijos“ konkurse atstovavusios Cornelia Jakobs pasirodymo. Kartu su R.Wellsu ji atliko visiems puikiai atpažįstamus kūrinius, tarp jų legendinės švedų grupės „ ABBA” bei savo hitą „Hold me closer“. Šių dviejų genialių muzikų susitikimas Klaipėdos koncertų salės scenoje sukūrė tokį įsimintiną reginį, kurio greičiausiai nebūtų atsisakiusi paklausyti ir pati grupė „Queen“.

Daugiau akimirkų iš žinomiausios pasaulyje rapsodijos roko stiliumi – fotogalerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas