Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

Klaipėda sulaukė pirmųjų džiazo pasaulio žvaigždžių – muzikantai nusileido sraigtasparniu

Į uostamiestį ketvirtadienio rytą atvyko pirmosios 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio žvaigždės – perkusionistas Vern Spevak ir trimito virtuozas David Katz iš JAV. Į Klaipėdą muzikantai atskraidinti bendrovės „Amberton Air“ sraigtasparniu.
Klaipėdos pilies džiazo festivalis
Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda / Festivalio organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika Džiazas

„Džiaugiamės galėdami būti šio festivalio dalimi, esame kupini jėgų ir nusiteikę puikiai, tiesiog nekantraujame susipažinti su festivalio publika“, – tik nusileidę Klaipėdos viešbučio „Amberton“ sraigtasparnių aikštelėje ketvirtadienį teigė V.Spevak ir D.Katz.

V.Spevak ir D.Katz į Klaipėdą atskrido „Amberton Air“ sraigtasparniu H120, kuris yra lengvųjų „AIRBUS Helicopters“ orlaivių šeimos narys. Jis pasižymi išskirtiniu komforto lygiu, galimybe stebėti panoraminius vaizdus iš orlaivio kabinos, nepaprastai tyliu veikimu, patikimumu, greičiu ir saugumu. Jo naudojimo patirtis yra ilga ir sėkminga komerciniais, privačiais ar net kariniais tikslais daugiau nei 50-yje pasaulio šalių. Šiai minutei yra pagaminta šimtai šio sraigtasparnio vienetų, kurie bendrai ore išbuvo jau virš 1,5 milijono valandų. Karinę šio orlaivio versiją jau daugiau nei dešimtmetį naudoja Lietuvos pasienio apsaugos tarnyba.

Festivalio organizatorių nuotr./David Katz
Festivalio organizatorių nuotr./David Katz

Jau šiandien JAV ir už jos ribų puikiai žinomas mušamųjų virtuozas V. Spevak ir kritikų Čikagos džiazo ikona vadinamas trimitininkas D.Katz ves specialią meistriškumo pamoką jauniesiems Klaipėdos muzikantams, o rytoj ryte dalyvaus Klaipėdos „Medeinės“ mokykloje (Panevėžio g. 2, Klaipėda) vyksiančiame nemokamame ir visiems atvirame seminare „Muzika gydo“. V. Spevak ir D.Katz pasirodymas Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje Kruiziniame laivų terminale – šeštadienį.

Šiandien bei rytoj į Klaipėdą atvyks dar daugiau džiazo muzikos žvaigždžių – šiąnakt uostamiestyje laukiama charizmatiškosios divos Ninos Attal, o penktadienį – vienų ryškiausių 23-iojo festivalio programos karūnos brangakmenių – „Grammy“ nominanto Till Brönner ir pašėlusių Funk‘n‘Stein.

Festivalio organizatorių nuotr./Vern Spevak
Festivalio organizatorių nuotr./Vern Spevak

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas