Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kristina Jure pristato savo kūrybos dainą: žodžius įkvėpė teta – tapytoja, scenografė Juzefa Čeičytė

Atlikėja Kristina Jure pristato savo kūrybos dainą. „Mėtų kvapo“ – ritualinės muzikos energija ir meditaciniais ritmais alsuojantis, atpalaiduojantis singlas, įkvėptas budistinių ritmų motyvų. Kristina Jure atskleidžia, kad tai ryškiai jos pačios sielą atskleidžiantis kūrinys.
Kristina Jure pristato meditacinę dainą „Mėtų kvapo“
Kristina Jure pristato meditacinę dainą „Mėtų kvapo“ / Ievos Jūros Jūraitės nuotr.

Dainos žodžius įkvėpė Kristinos močiutės sesuo, Juzefa Čeičytė (1922-2022). Beveik savo šimtmečio sulaukusi, žymi Lietuvos tapytoja-modernistė, scenografė taip pat rašė ir eiles. Menininkė už savo kūrybinius nuopelnus 1998-ais buvo apdovanota Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Kaip savo socialiniuose tinkluose su draugais ir gerbėjais dalinasi dainininkė: „Dvi šios dainos eilutes pasiskolinau iš savo tetulės Juzefos Čeičytės (1922-2022) eilėraščio „Aš ten“. Manau, Ji nesupyks, dabar su gervėm skrisdama paukščių taku. Jutos stebuklingai įkvėpta, ši daina įgauna tik dar daugiau prasmės.“

„Mėtų kvapo“ – kūrybinės stovyklos vaisius

Pristatydama kūrinį, Kristina Jure pasakoja, kad šis dienos šviesą išvydo Vido Bareikio ir Indrės Stonkuvienės suorganizuotoje, jau kasmetinėje, artimų draugų kūrybinėje stovykloje: „Mėtų kvapo“ su džiaugsmu galiu vadinti savo kūryba, bet kurios tikrai nebūtų atsitikę, jei ne žmonės, kurie laiku palaikė ir pastūmėjo, neleido abejoti ir padėjo mėtoms taip gražiai ir lengvai prasiskleisti.“

„Viskas vyko improvizacijos ir žaidimo principu, pajautę gerą energiją susirinkome mažytėje pajūrio namelio studijoje, aš įrašiau melodiją mėnulio būgnu, o nuo jos atsispyrę į darbus kibo mano vyras Karolis Talutis ir prodiuseris-atlikėjas Kasparas Niko Barisas. Jie labai greitai sumetė fainą „vibe beat‘ą“, visiškai atitikusį mano išsvajotos dainos viziją. Po to su brangios draugės, dainininkės Gabijos Lokytės pagalba lengvai suradome vokalinę liniją, kuri natūraliai ir organiškai paguldė ant dainos instrumentalo mano jau anksčiau parašytas eiles. Visiems šiems, aukščiau paminėtiems, talentingiems ir geriems žmonėms esu iki paukščių tako dėkinga“, – savo emocijomis dalinasi atlikėja.

„Išgirdusi dainos demo su mumis kartu buvusi fotografė Ieva Jūra Jūraitė pasiūlė pasidaryti fotosesiją, kuri visai neplanuotai virto keliais video takeliais ir dainos vizualu; per daug galvos sau nesukom nei dėl rūbų, nei dėl makiažo, norėjome, kad viskas būtų kuo natūraliau ir kuo „arčiau žemės“, o jei smalsu dėl suktinės – ten tikrai buvo mėtų“, – šypsosi dainos autorė.

Naujausia Kristinos Jure daina yra ypatingo skambesio: netradicio, mėnulio būgnu vadinamo instrumento melodiją lydi elektroninių sintezatorių garsas. Visų kūrinio muzikinių elementų harmonija nulekia klausytoją į nuostabią mūsų gimtųjų kraštų gamtą: medžių viršūnes, upes, ežerus ir gerves skrendančias Paukščių Taku.

Kūrinį „Mėtų kvapo“ jau galima išgirsti visose muzikos klausymosi platformose, o specialiai šiam singlui sukurtą vizualą galimą išvysti čia:

VIDEO: Kristina Jure - Mėtų kvapo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas