Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Legendinis festivalis „Nida“ 30-ąjį jubiliejų švęs su žvaigždėmis: tarp jų – Valinskienė ir Bunkė

Benas grįžta į Nidą! Lygiai prieš 30 metų, 1994-aisiais, nuskambėjo pirmasis legendiniu tapęs festivalis „Nida“ su šūkiu iš filmo „Maža išpažintis“: „Benai, plaukiam į Nidą“. Birželio 14-16 dienomis viena gražiausių Lietuvos vietų vėl skambės populiariausiomis muzikos grandų dainomis ir kvies pramogauti renginių gausoje.
Festivals „Nida“
Marijono Mikutavičiaus koncertas / BNS Foto nuotr.
Temos: 2 Nida Festivalis

„Kai pagalvoju, kad tai įvyko prieš daugiau nei pusę mano gyvenimo, atrodo, kad tai buvo kažkokiame kitame laike, – sako festivalio organizatorius Arūnas Valinskas. – Bet buvo taip gerai, kad norisi ne tik prisiminti, bet ir pakartoti. Todėl visus, kurių širdys suvirpa, išgirdus pirmuosius „Nidos“ festivalio himno garsus, šiemet kviečiame į jubiliejinį, 30-metį švenčiantį festivalį: „Mano jūra, pas tave aš vėl grįžau, ir dainom dalinuos!“

Andriaus Pelakausko nuotr./Arūnas Valinskas
Andriaus Pelakausko nuotr./Arūnas Valinskas

Penktadienį festivalio svečių laukia „Vilties“ koncertas, skirtas neseniai iškeliavusiam šviesaus atminimo kompozitoriui ir dainų autoriui Gintarui Zdebskiui, kurio kūryba jau kelis dešimtmečius skamba garsių dainininkų lūpose. Didysis šeštadienio koncertas dedikuotas gyvoms muzikos legendoms – grupei „Hiperbolė“. Festivalio dalyviai atliks ne tik žinomiausius savo hitus, bet ir šio rokerių penketuko hitus. Vakaro pabaigoje su grupe „Huge Soul“ scenoje pasirodys ir „Hiperbolės“ legendos – Viktoras Prapras, Igoris Berinas ir Arvydas Šnaras. Iškart po koncerto, trumpą vasaros naktį publika bus sugrąžinta į praeitį diskotekoje, kurioje skambės dainos, sukurtos iki 1994-ųjų, kai ir įvyko pirmasis festivalis.

Didžiuosiuose festivalio koncertuose dainuos M.Mikutavičius, I.Valinskienė, N.Bunkė, K.Kerbedis, Č.Gabalis, O.Vyšniauskas, S.Januška, Ž.Žvagulis ir I.Starošaitė, Deivis ir Renata Norvilai, L.Remeikienė, grupės: „Žemaitukai“, „Vairas“, „Patruliai“, „Grupė 2“, „Tabasco“, „Džentelmenai“ ir kiti populiarūs atlikėjai.

Andriaus Pelakausko nuotr./Marijonas Mikutavičius
Andriaus Pelakausko nuotr./Marijonas Mikutavičius

Šeštadienį dainuojamosios poezijos gerbėjų ausis lepins muzikantai Agnė ir Giedrius Arbačiauskai – Nidos Evangelikų liuteronų bažnyčioje surengs koncertą „Dar penkios minutės nakties“. Bardų skvere prie skulptūros festivalio simboliui Vytautui Kernagiui kviečiama klausytis folk dinozauro Virgio Stakėno autorinio koncerto „Baladės po skrybėle“.

Visas tris festivalio dienas Nidos uosto prieigose veiks gardumynų ir įvairiausių dirbinių mugė. Mažųjų legendinės šventės dalyvių laukia smagūs užsiėmimai.

Andriaus Pelakausko nuotr./Festivals „Nida“
Andriaus Pelakausko nuotr./Festivals „Nida“

Žvaigždžių gausiame Nidos Šlovės take festivalio metu taip pat bus naujienų.

„Planavome įamžinti Kastytį Kerbedį, Ingą Valinskienę ir grupę „Hiperbolė“, tačiau gyvenimas, o tiksliau mirtis, pakoregavo mūsų veiksmus. Netikėtai mirus vienam iš „Nidos“ festivalio himno autoriui G.Zdebskiui, buvo nuspręsta įamžinti ir jo atminimą. Tai pirmas toks atvejis, kai sutikus artimiesiems, buvo įamžintas jau mirusio žmogaus delno atspaudas“, – pasakojo A.Valinskas.

Festivalio organizatorius džiaugiasi, kad festivalis „Nida“ vienija – nors niekam niekaip nepavyksta suburti ant scenos visos legendinės grupės „Hiperbolė“, visas penketukas sutiko įsiamžinti Nidos Šlovės take, kur šiai grupei skirtoje plokštėje visi paliko savo nykščių atspaudus.

„Benai, plaukiam į Nidą“ jau birželio 14-16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius