Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Lietuvoje gyvenantis kolumbietis Diego Esteban įveikė iššūkius: pristato pirmą autorinę dainą

Lietuvos elektroninės muzikos scenoje, instrumentinių atlikėjų ir grupių yra mažai, Diego Esteban tampa išskirtiniu šio stiliaus atstovu. Jis yra talentingas kalbų mokytojas ir muzikantas, kuris užburia Lietuvos klausytojus savo smuiku ir energija. Anksčiau pristatęs kitų atlikėjų kūrinių versijas (angl. cover), šiandien jis dalinasi savo pirmąja autorine daina „Believe“, į kurią įdėjo ne tik visą savo kūrybinį potencialą, emocijas, bet ir reikalavo pastangų mokantis solo partiją.
Diego Esteban
Diego Esteban / Asmeninio archyvo ir Ugnės Žilinskės nuotr.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, Diego spėjo patirti gyvenimą ir darbą labai įvairiuose pasaulio kampeliuose, tokiuose kaip Honkongas, Dramblio Kaulo Krantas, Kolumbija, Kinija ir Prancūzija. Tačiau būtent Lietuvoje Diego gyvena jau ketvirtus metus, kas yra dvigubai ilgesnis laiko tarpas, nei praleistas bet kurioje iš kitų minėtų šalių. Muzika, galimybė kurti, pristatyti čia, Lietuvoje, yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl atlikėjas yra Lietuvoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Diego Esteban
Asmeninio archyvo nuotr./Diego Esteban

„Labai vertinu Lietuvos atlikėjus, prodiuserius ir žmones, kurie mane supa ir padeda mano muzikinėje kelionėje. Man labai pasisekė susipažinti su daug talentų, kurie įdeda daug pastangų ir energijos bendradarbiaujant, kuriant kartu. Tai labai vertinu“, – atviravo D.Esteban.

Dauguma dainų turi tekstus, kuriuos gerbėjai analizuoja bandydami atskleisti kūrėjo mintis ir nuotaikas. Kūrinys „Believe“ yra instrumentinė daina, paliekanti interpretacijas kiekvienam klausytojui su vienu žodžiu – „Tikėk“.

„Daina „Believe“ sukurta bendradarbiaujant su muzikos prodiuseriu Vitalijum Rodevič (Saxtone). Nuo pirmojo mūsų susitikimo supratau, kad tai yra žmogus, kuris mane supranta ir jaučia, žino, kaip išpildyti mano dainas. Labai vertinu draugystę su juo, kuri tęsiasi jau 3 metus. Būtent Vitalijus sudėjo mano idėjas, mano istoriją į „Believe“ parašė man smuiko partiją, kuri man buvo iššūkis. Bet jo pasitikėjimas manimi suteikia man motyvacijos, augti ir tobulėti. Į šią dainą „Believe“ sudėjome tikėjimą ir pasitikėjimą. Tikėjimas savimi – tai kaip navigacija gyvenimo labirinte, kuri leidžia mums žengti pirmyn net ir tada, kai bijome. Tikėjimas įgalina mus išsikelti aukštesnius tikslus, stumti ribas ir išdrįsti svajoti drąsiau“, – atviravo D.Esteban.

Kiekvienas muzikanto projektas pritraukia įdomius talentus. Ši daina nėra išimtis. Animacinis video klipas kuriamas talentingos 15 metų Diego mokinės Marijos Šutaitės. Dainos violončelės partiją atliko estų violončelininkas Tarmo Hiis, grojantis Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatre. Kaip kilo mintis dirbti kartu?

„Marija visada po pamokų pas mane ateidavo piešti ant išmaniosios lentos. Kiekvieną kartą fotografuodavau jos piešinius, nes lentą reikia nuvalyti, bet darbus atspausdindavau ir pakabindavau klasėje. Ir vieną dieną man tiesiog kilo idėja pasiūlyti jai padaryti animacinį klipą mano dainai, kurią ji mielai priėmė. rezultatu pasidalinsiu jau visai netrukus. Klipo istorija – apie mane, apie mano kelionę į Lietuvą ir tikėjimą, kad viskas vyksta ne veltui. O su violončelininku Tarmo Hiis supažindino mane Vitalijus. Tai dar vienas įrodymas, kokie nuostabūs ir talentingi žmonės mane supa čia, Lietuvoje“, – pasakojo atlikėjas.

Kviečiame išgirsti Diego Esteban visiškai naują, unikalų muzikinį kūrinį „Believe“:

VIDEO: Diego Esteban - Believe (Tikėk) | Official Video

Planuojami koncertai:

  • Rugpjūčio 3 d. Palūšė, Lietuva
  • Rugpjūčio 9 d. Molėtai, Lietuva
  • Rugsėjo 22 d. Saremos sala, Estija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas