Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Lietuvos rokeriai „Fire It Up” pristato kelionės po Los Andželą įkvėptą dainą „Going to L.A.“

Grupė „Fire It Up“ Lietuvos roko scenoje ne naujokai. Kaip sako pats pavadinimas, ji groja ugningą ir užvedantį roką, išsiskiria unikaliu muzikiniu braižu, dainų tekstų tematika bei žvėriška energija scenoje. Nenuostabu, jog grupė pelnė roko mylėtojų simpatijas ir vieną po kitos pristato naujas dainas, rengia solinius koncertus.
„Fire It Up“
„Fire It Up“ / Simono Kuzmicko nuotr.

Vos prieš kelias dienas internetinę erdvę pasiekė naujausias rokerių kūrinys „Going to L. A“, kurį ir dar daugiau autorinių kūrinių „Fire It Up“ atliks artimiausiuose pasirodymuose: „Narauti“ gimtadienis (gegužės 26 d.), „Beach Bike Fest“ (birželio 10 d.), „Dragfest“ (birželio 15 d.).

Ne viena „Fire it up“ daina trykšta energija, yra kupina polėkio, gaivališkos jėgos. Ne išimtis ir naujasis rokerių kūrinys „Going to L. A“, pasižymintis veržlumu, pozityvumu. Grupės vokalistas Karolis Mačėnas dalijosi mintimis, kad pirmiausia šia daina siekiama nešti gerą nuotaiką bei parodyti, kokia linksma kelionė į Los Andželą. „Su šita daina nesistengiame nieko mokyti ar kažką labai svarbaus, reikšmingo pasakyti. Tai yra tiesiog linksma daina apie kelionę į rock and roll kultūros „Meką“. Norėjome perteikti skrydžio į L.A nuotaiką“, – svarstė Karolis. Pagrindinis dainos tikslas būtent ir yra papasakoti apie grupės kelionę į Los Andželą, kad kiekvienas klausytojas bent akimirkai nusikeltų į Vakarų pakrantę.

VIDEO: FIRE IT UP- Going to L.A.

Pirmoji dainos idėja gimė grupės lyderiui Viktorui Jonušiui-Hugiui. „Fire It Up“ nariai dalijasi prisiminimais, jog vos pradėjus dirbti su daina, iš karto buvo aišku, jog kūrinys bus šviesus bei ypač atitinkantis apibrėžtos kelionės sąvoką. „Dainoje siekiame atspindėti mūsų pačių kelionę į roko legenda tapusį Los Andželą. Manau, kiekvienas iš mūsų šią kelionę regime savaip, todėl ir idėjų išreikšti tai atsirado tikrai nemažai“, – kalbėjo bosistas Darotas Beržinis. Kiekvienas narys įdėjo dalelę savęs, savo minčių bei idėjų, todėl kūrinys – neabejotinai bendro darbo vaisius.

Naujausio kūrinio pavadinimas, „Going to L. A.“, intriguojantis, keliantis daugiaprasmių minčių. Paklausti, kodėl pasirinktas būtent šis miestas, rokeriai dalijosi mintimis, jog Los Andželas į jų akiratį pateko tikrai ne atsitiktinai.

Asmenio albumo nuotr./„Fire It Up”
Asmenio albumo nuotr./„Fire It Up”

„Tai legendinis miestas, ypač svarbus roko bei apskritai muzikos istorijoje. Šis miestas yra tapęs gyva legenda kiekvienam roko mylėtojui. Ne veltui dainoje minime tokias vietas, kaip Rainbow ar Hollywood Boulevard, kur savo kelią pradėjo daugelis legendinių grupių ar atlikėjų. Net legendinis grupės ,,Motorhead“ lyderis bei vienas iš roko muzikos krikštatėvių, šviesaus atminimo Lemmy Kilmister taip pat yra neatsiejama L.A. dalis“, – mintimis dalijosi bosistas Darotas Beržinis. Pasak jo, nepaminėti tokių dalykų buvo tiesiog neįmanoma, o Los Andželo istorija yra svarbi kiekvienam roko fanui.

Jam antrino ir „Fire It Up“ vokalistas Karolis Mačėnas, kalbėjęs, esą: „Dainos melodija yra lengva, laisva kaip skrydis, tad kelionė už Atlanto puikiai atspindi dainos nuotaiką. Žmonės, kurie domisi ir myli jogą, keliauja į Indiją. Čia tas pats – L.A. yra roko muzikos sostinė“. „Fire It Up“ neslepia, jog tikrai norėtų ne tik apdainuoti kelionę į Los Andželą, bet ir surengti savo koncertą legendiniame roko mieste.

„Koncertus už Lietuvos ribų tikrai planuojame. Norime, jog mus išgirstų kuo daugiau žmonių ir žinoma, tikimės nuveikti tikrai nemažai. Žinoma, L.A. tikrai lieka tikslu!“, – svarstė Darotas Beržinis.

Šiuo metu grupė aktyviai dirba su naujomis dainomis, dėlioja paskutinius štrichus ir netrukus kibs į darbą įrašų studijoje. „Artimiausiu metu įrašinėsime dar vieną naują dainą, paremtą visiškai kitokia tematika nei pastaroji mūsų daina. Vaizdo klipai kaip ir albumai tikrai mūsų planuose. Viskam savas metas. Kol kas dirbam ties naujais kūriniais kas ir yra svarbiausia“, – grupės kūrybinius planus aptarė Karolis Mačėnas. „Fire It Up“ puse lūpų prasitaria, kad artimiausios ateities planuose – ir pirmojo albumo rengimas.

„Fire It Up“ kuriama bei atliekama muzika įkvėpta klasikinio roko, bliuzroko stilių, prisodrinta energingų bei melodingų gitarų solo, mušamųjų ir bosinės gitaros partijų! „Fire It Up“ išsiskiria unikaliu muzikiniu braižu, dainų tekstų tematika bei žvėriška energija scenoje. Patys atlikėjai teigia, kad jų grupės veidas jau susiformavęs ir pasižymi esminiu dalyku – gyvu grojimu ir griežtu „ne“ bet kokiam elektroniniam maivymuisi.

Juozo N. nuotr./„Fire It Up“
Juozo N. nuotr./„Fire It Up“

„Lietuvoje turime tikrai daug gerų grupių, tačiau, manau, esminis dalykas yra tai, jog grojame roką, kuris išlieka ištikimas klasikinio roko šaknims. Šia muzika gyvename ir tikime, tačiau kartu nebijome modernaus skambesio. Ir apskritai, nesivaikome madų ar stereotipų. Tiesiog darome tai, ką mėgstame labiausiai“, – kalbėjo Darotas Beržinis.

Paklaustas apie grupės išskirtinumą, jam antrino ir vokalistas Karolis. Pasak jo, „Fire It Up“ mes nesistengia važiuoti vienu traukiniu su visais ir daryt tai, kas dabar madinga.

„Grojam kaip jaučiame, ką jaučiame ir nebijome nepataikyt į taip vadinamą „trend’ą“. Lietuvoje yra tikrai nemažai sunkaus roko atstovų, indie rock grupių ir įvairių kitų roko atšakų. Mes esam tiesiog roko grupė, nepriskiriame savęs jokiam subžanrui. Lietuvoje to trūksta. Nesistengiame nei įtikti nei labai išsiskirti, apie tai tiesiog negalvojame, tarnaujame muzikai, mums smagu tą daryt, tas ir svarbiausia“, – nuoširdžiai kalbėjo Karolis.

Per kelių metų gyvavimo laikotarpį „Fire It Up“ patyrė nemažai išbandymų, pokyčių, tačiau visada gebėjo išlikti savimi.

„Kiek bebūtų buvę nuopuolių, narių pasikeitimų ir ieškojimų, visada tikėjau ir tikiu tuo, ką darau nuoširdžiai. „Fajerių“ muzika yra tik vidinio pasaulio ir nuotaikų atspindys. Mane gyvenime visada muzikoje žavėjo ši paslėpta misija. Gera kurti kažką iš nieko“, – sentimentų neslėpė grupės lyderis Hugis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas