Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29

M.Levickio publika leidosi į magišką kelionę per metų laikus: tarp žiūrovų – ir kunigas R.Doveika

Martynas Levickis tradiciškai metus užbaigia koncertais. Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje o dabar ir Vilniuje – bene populiariausias šalies akordeonistas penktadienio vakarą surengė dar vieną turo „365“ pasirodymą, sostinės „Siemens“ arenoje skambėjo drauge su Vilniaus miesto ansambliu „Mikroorkéstra“ atlikti Antonio Vivaldi bei Ástoro Piazzollos kūriniai.
Martynas Levickis
Martynas Levickis / Viktorijos Savickos nuotr.

Balta spalva nušviestoje scenoje suskambo „Metų laikai“, o publika koncerte pasinėrė į kelionę iš romantiškosios Venecijos į ugningąją Argentiną.

Nors žiūrovai mėgavosi kiekviena koncerto akimirka, paties Martyno Levickio širdį virpino jaudulys – visai nesvarbu, ar į sceną jis žengia pirmą, ar tūkstantinį kartą, kaskart muzikantui tai lyg naujas iššūkis.

Iššūkiu jis vadina ir neįprastą scenografiją, originalius kostiumus – scenoje M.Levickis pasirodė vilkėdamas specialiai šiam koncertiniam turui dizainerės Kastės Svilaitės sukurtus kostiumus, o pati scena čia buvo apvali, pastatytas arenos viduryje. Toks techninis spendimas koncerto organizatorius įpareigojo dirbti ne viena kryptimi, o 360 laipsnių, būtent nuo to kilo ir paties koncertinio turo pavadinimas.

Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka

„Turo pavadinimas slepia dar vieną paslaptį, susijusią su koncerto formatu. Scena apvali – 360 laipsnių. Ir, kaip mėgstu pajuokauti, 5 laipsnius sudarys magija“, – dar anksčiau yra sakęs M.Levickis.

Akordeonistas save vadina vieninteliu instrumentalistu Lietuvoje, galinčiu pakviesti klausytojus į koncertus arenose.

„Šiais metais labai pabrėžiu, kad tai koncertas, ne šou. Praėjusiais metais rengėme įspūdingą šou – grojau lovoje, narve, besileisdamas iš labai aukštai. Kiekvienas kūrinys turėjo savitą istoriją“, – kalbėjo M.Levickis.

Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka
Viktorijos Savickos nuotr./Koncerto „365“ akimirka

„365“ koncertas – tarsi kelionė per visas dienas, visus metų laikus. „Manau, kad kiekvienas turės galimybę praeiti per visus savo atsiminimus, per visą gyvenimą. Tokia turėtų būti nuotaika. Tarp manęs ir orkestro daug dinamikos, vyrauja intensyvus ryšys“, – taip apie koncertą kalba M.Levickis.

Martyno pasirinkta balta spalva koncertui suteikia ne tik magijos, bet ir neišmatuojamos didybės. Kartu – tai baltas lapas, ant kurio kiekvienas ne tik koncerto vakarą, bet ir dar ilgai po jo gali dėlioti gražiausius jausmus, rašyti naują šviesią savo istoriją.

Koncerto Vilniuje nepraleido ir žinomi žmonės, muzika čia mėgavosi kunigas Ričardas Doveika, laidų vedėjas Edvardas Žičkus bei kiti populiariosios klasikinės muzikos gerbėjai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Martyno Levickio turo „365“ startas: ką apie jį mano pats atlikėjas ir žiūrovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas