Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 15

Mantas Jankavičius su trenksmu atidarė „Midsummer Vilnius“: griaudėjo legendinės „Queen“ dainos

Pirmadienio vakarą Valdovų rūmuose skambėjo išskirtiniai muzikos garsai. Vidurvasario festivalio „Midsummer Vilnius“ svečiai klausėsi grupės „Queen“ dainų. Tiesa, šį kartą jos buvo atliekamos kitaip – su didingais vargonų muzikos garsais, dainininku Mantu Jankavičiumi ir jo grupe.
Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka
Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginį atidarė žavioji Gabrielė Martirosianaitė, kuri pasveikino visus susirinkusius ir palinkėjo gražaus koncerto. Sveikinimo žodžius tarė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Domas Dargis, festivalio vadovas Valdas Petreikis.

„Tai pirmas ir vienintelis tokio formato renginys, kur scenoje susiliejo veržli „Queen“ muzika su didingais vargonų muzikos garsais. Naują skambesį dainoms suteikė ir specialiai ruošiamos aranžuotės. Be to, efektingą reginį papildė išskirtinė scenografija bei įspūdingi kostiumai, kuriuos šiam koncertui sukūrė Kęstas Rimdžius“, – pasakojo festivalio organizatoriai.

Manto Jankavičiaus koncerto akimirkos – galerijoje:

Tiesa, Mantą, surengusį įspūdingą pasirodymą drąsiai galima vadinti aukščiausios klasės scenos profesionalu, kurio koncertai brandinami ir gludinami siekiant tobulybės. „Midsummer Vilnius“ festivalio pristatymui atlikėjas ruošėsi itin atsakingai, skambesį tobulino kartu su profesionaliu vargonininku Robertu Lamsodžiu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka

Pasak Manto, šis projektas jam buvo intriguojantis iššūkis. „Tokio išskirtinio skambesio dar nebandėme ieškoti, o dabar, festivalyje, tai nuskambėjo gyvai. Koncerto metu scenoje susitiko dvi dieviškos jėgos – didingas vargonų skambesys ir „Queen“ muzika, kurios niekaip kitaip ir nepavadintum, kaip dieviška.

Vargonai dar labiau sustiprino galingą roko muzikos skambesį. Labai džiaugiuosi, kad šios muzikos „šventove“ tapo didingieji Valdovų rūmai, kur susitiko istorija ir novatoriškumas“, –pasakojo M.Jankavičius.

Nesenstantys „Queen“ hitai

Praėjusiais metais pasirodęs filmas „Bohemijos Rapsodija“ tik dar kartą atkreipė dėmesį į neblėstantį grupės muzikos aktualumą. Daugybė muzikantų iki šių dienų mini grupę kaip vieną didžiausių savo įkvėpėjų, paveikusių jų muzikinį kelią. Kartais savo meilę ir pagarbą grupei atlikėjai išreiškia atkurdami jų dainas, o jų koverius groja įvairiausių muzikinių žanrų muzikantai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka

Įspūdingas „Queen“ muzikinis palikimas aktualus ir šiandien. Išgirdę tokius hitus kaip „Love of My Life“, „We Are the Champions“, „The Show Must Go On“ ar kitus, daugelis pradeda dainuoti kartu iš visos širdies, kartais bandydami pasiekti Fredžio Merkurio balso galimybes. Nors jau praėjo beveik keli dešimtmečiai nuo originalios sudėties grupės koncertų, jų muzikai laikas nepavaldus.

Ir dabar jų dainas dažnai galima išgirsti renginiuose, per radiją ar televizijos reklamose. O išgirdus ne vienam, nubėga šiurpuliukai, kažkas sukirba viduje ir pakylėja dvasią. Kiekvienas grupės narys sukūrė hitais tapusius įrašus ir visi jie 2003 m. pateko į dainų kūrėjų šlovės muziejų.

Iššūkis vargonininkui Robertui Lamsodžiui

Ilgos valandos repeticijų, tobulo garso paieškos ir nauji iššūkiai pasitiko ne tik Mantą, bet ir vargonininką Robertą Lamsodį, kuris kaskart repeticijoms su Mantu grįždavo į gimtinę iš Norvegijos, kurioje gyvena ir dirba vargonininku jau daugiau nei 15 metų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto „Mantas: Rhapsody Recomposed“ akimirka

„Išvykau į Norvegiją dirbti vargonininku, nors nemokėjau profesionaliai groti vargonais, sugebėdavau pagroti tai, ko reikėdavo bažnyčioje vykstančioms pamaldoms. Po poros metų supratau, kad noriu tobulėti, pradėjau mokytis vargonininko specialybės ir po šešių metų studijų tapau profesionaliu vargonininku.

O šiuo metu esu pasiruošęs naujiems iššūkiams, besiruošdamas projektui „Mantas: Rhapsody Recomposed“ vėl mokiausi naujų grojimo technikų. Man toks projektas yra visiškai nauja patirtis, kaip ir visai kūrybinei komandai bei klausytojams. Kiek teko domėtis, iki šiol niekas nėra to daręs“, – pasakojo Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas