Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 12

„Model Citizens“ pristato „Tinder“ įkvėptą dainą: joje save atras ne vienas

Po netrumpos pertraukos grupė „Model Citizens“ grįžta su nauja daina „N.O.N.S“ – išvertus iš anglų kalbos šis trumpinys reiškia „jokių vienos nakties nuotykių“. Grupės nariai – gerai žinomi muzikantai Faustas Venckus ir Lietuvoje gyvenantis olandas Dennis Steenbergenas. Šiuo kūriniu jie kūriniu pradeda naują aktyvų bendros kūrybos etapą, o artimoje ateityje žada daug netikėto skambesio.
„Model Citizens“
„Model Citizens“ / Mantas Headshooter nuotr.

„N.O.N.S.“ – daina apie virtualias pažintis ir pasimatymus karantino metu – dalyką, kuris tikrai ne vienam įsiminė šiuo sudėtingu laikotarpiu.

„Esu tikras, kad save dainoje galės išgirsti ne vienas. Kadangi tuo metu su niekuo nesusitikinėjau, norėjau išsklaidyti nuobodulį, tad nusprendžiau išbandyti visiems gerai žinomą pažinčių programėlę. Čia ne tik susipažinau su daugybe skirtingų ir labai įdomių žmonių, bet ir išmokau naujų trumpinių, kaip NONS (liet. jokių vienos nakties nuotykių), NOSFD (liet. jokio sekso pirmo pasimatymo metu), DTE (liet. nusileidęs ant žemės). Pradėjus aiškintis jų reikšmes, atėjo ir įkvėpimas naujai dainai“, – pasakoja Dennis.

VIDEO: Model Citizens - N.O.N.S. (Official Video)

Tiesa, šis kūrinys pasirodė po gan ilgos pertraukos – itin perspektyviu ne kartą anksčiau įvardinto dueto gerbėjai naujos kūrybos laukė net keletą metų. Tam įtakos turėjo skaudžios Dennis skyrybos, po kurių jo prioritetu tapo dukra.

Asmeninio albumo nuotr./Dennis Steenbergenas
Asmeninio albumo nuotr./Dennis Steenbergenas

„Noriu būti geriausias tėtis koks tik galiu savo dukrai, tad kūrybą ir muzikinę veiklą teko palikti antrame plane. Tam reikia daug laiko ir jėgų, tačiau tai yra mano prioritetas. Paradoksalu, kad nors karantinas buvo labai sunkus ir emociškai įtemptas laikotarpis, būtent jo metu gimė nemažai kūrybos, kurią dabar pradedame leisti“, – sako muzikantas.

Karantino sesijų metu gimusi nauja kūryba – kitokia nei ta, prie kurios klausytojai buvo pripratę. Su daugeliu žinomiausių Lietuvos grupių ir atlikėjų dirbantis multiinstrumentalistas bei muzikos prodiuseris F.Venckus ir gitaristas bei vokalistas D.Steenbergas naujame kūrybiniame etape atsisakė nuostatų dėl stiliaus ir žanro, tad ir dainoje „N.O.N.S.“ atsiradę repo ir hiphopo elementai daugeliui gali pasirodyti kiek netikėti.

Mantas Headshooter nuotr./„Model Citizens“
Mantas Headshooter nuotr./„Model Citizens“

„Man yra didelė garbė kurti kartu su tokiu profesionalu kaip Faustas. Tai yra vienas talentingiausių žmonių, su kuriais man yra tekę kurti. Viskas prie ko jis prideda rankas skamba nuostabiai, net ir blogiausią dieną jam nėra lygių. Tik nepasakokite jam, kad aš tai sakiau!“, – juokėsi olandas.

Šiuo metu grupė turi daug medžiagos naujiems kūriniams, tad jų klausytojai gali tikėtis jau artimiausiu metu. Po vasaros „Model Citizens“ planuoja ir mini albumo leidybą. Nors planuose yra ir koncertų – apie juos muzikantai kol kas kalba atsargiai ir tikslių datų neskelbti neskuba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas