Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 13

Naują albumą „Visiems saviems iš mėnulio“ pristatanti „Arbata“ paskelbė koncertinio turo datas

15 metus skaičiuojanti grupė „Arbata“ šį šeštadienį klube „Tamsta“ pristato naujausią albumą „Visiems saviems iš mėnulio“. Tai jau penktasis grupės albumas, tačiau jame bus galima sutikti ir naujų, šios grupės kūryboje negirdėtų muzikos krypčių.
„Arbata“
„Arbata“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

Albumo pavadinimas sufleruoja, kokiai auditorijai jis bus skirtas. „Šis albumas nėra skirtas, standartiškai mąstantiems žmonėms. Jis yra tiems, kurie yra iškritę iš mėnulio, kurie šioje visuomenėje yra kitokie. O mes ir patys juk būtent tokie, truputį iškritę, truputį skrajojantys. Viena aišku – tai nėra plačiosios pop kultūros albumas.“ – teigia grupės lyderis Andrius Zalieska.

Anot A.Zalieskos, šis albumas skirsis nuo visų buvusių. „Naujausiame albume yra daug muzikinių eksperimentų. Poezija, pankrokas, elektronika ir visa kita – tokie stiliai sudaro albumą. Nors „ARBATA“ pavasarį švęs jau 15-ąjį gimtadienį, mes vis dar ieškome savęs. Mūsų kūrybos amplitudė plati – tai galėsite išgirsti naujajame albume. Ar tai blogai? Ne. Geras kūrėjas nestovi vietoje, ieško naujų sąskambių ir nekuria pagal vieną šabloną. Mes ieškome savęs ir išgirsite kuriame kelio taške esame dabar,“ – teigia grupės lyderis.

Muzikos ir dainų tekstų autorius A.Zalieska primena kaip buvo prieštaringai vertinamas 2000 metais pasirodęs pasaulinės grupės „Radiohead“ albumas „Kid A“. „Tik išleistas šis britų albumas sulaukė muzikos ekspertų kritikos. Iki tol jie grojo roką, o albume skambėjo elekronika. Ir tik po kokių 4-5 metų šis albumas įvertintas kaip vienas geriausių „Radiohead“ išleistų albumų. Ši grupė eksperimentuoja iki šiol,“ – teigia A.Zalieska.

Naujuosius grupės „ARBATA“ kūrinius greičiausiai galima išgirsti naujojo albumo pristatymo koncertiniame ture:

  • 2015 11 14, klubas TAMSTA, Vilnius;
  • 2015 11 28, baras Piliakalnis, Ukmergė;
  • 2015 12 11, BLIC BAR, Šiauliai;
  • 2015 12 12, Punto Jazz palėpė, Kaunas;
  • 2015 12 19, Tauros loftas, Panevėžys;
  • 2016 01 09, Žvejų baras, Klaipėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas