Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 09

Naują klipą pristatantis atlikėjas alterlucid.: „Kūryba – tarsi atrama karantino laikotarpiu“

Jaunasis muzikos kūrėjas Žilvinas Sadauskas (20 m.), neseniai prisistatęs nauju vardu alterlucid., išleidžia naują dainą pavadinimu „Strazdanotu dangumi“. Kartu su daina išeinantis muzikinis klipas – tarsi jauno, nuo pasaulio atskirto žmogaus ir jo išgyvenimų atspindys karantino laikotarpiu.
alterlucid.
alterlucid. / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Atlikėjas beveik viso karantino metu izoliavosi nuo išorinio pasaulio – įsirengęs nedidelę įrašų studija už miesto rašė dainas ir kūrė muziką. Kaip teigia pats Ž.Sadauskas – alterlucid., visais sunkiausiais momentais muzika buvo šalia, saugojo ir gelbėjo. Ne išimtis ir naujoji daina „Strazdanotu dangumi“. Šis kūrinys – tarsi atviras jauno žmogaus dialogas su savimi: nuolat persekiojančios mintys, klausimai be atsakymų ir ramybės neduodantis prasmės ieškojimas.

„Muzika man suteikė tokių emocijų, kokių jokia kita veikla dar nėra suteikusi“ – komentuoja atlikėjas.

Muzikinis klipas alterlucid. – „Strazdanotu Dangumi“:

VIDEO: alterlucid. - Strazdanotu Dangumi

Įdomu tai, jog būtent šios dainos įrašas atlikėjui alterlucid. gimė visiškoje nakties tyloje, saugant jos nesudrumstą ramybę. Kaip pačioje dainoje skamba, dainos autoriui žiūrėjimas į naktinį dangų leidžia atsiriboti nuo gyvenimo absurdo bei suteikia galimybę žmogui pabūti su savimi pačiu.

Asmeninio albumo nuotr./alterlucid. klipo filmavimo akimirka
Asmeninio albumo nuotr./alterlucid. klipo filmavimo akimirka

„Dainos „Strazdanotu dangumi“ muzikinis klipas – tarsi jauno žmogaus emocinės būsenos atspindys šiuo visiems sudėtingu laikotarpiu. Kreipdami dėmesį į būtent karantino laikotarpiu vis dažniau pasirodančius psichologų komentarus apie pablogėjusią emocinę savijautą, padažnėjusį nerimą visuomenėje, šiuo kūriniu stengėmės parodyti, ką pandemijos akivaizdoje išgyvena bene kiekvienas, nuo pasaulio atskirtas, žmogus“– teigia klipo režisierė ir scenarijaus autorė Augustė Balašaitytė.

„Noriu, kad kiti žmonės pajustų tiek, kiek jaučiau aš rašydamas šią dainą. Pagrindinis mano kūrybos tikslas – uždegti kitą jausmui ir leisti su juo išbūti“ – sako Ž.Sadauskas – alterlucid.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas