Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 23

Naujas LNOBT vadovas Jonas Sakalauskas nutraukia sceninę veiklą grupėje „el Fuego“

Jonas Sakalauskas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas, oficialiai nutraukia aktyvią sceninę veiklą grupėje „el Fuego“. Apie tai grupė rašo žiniasklaidai išplatintame pranešime.
Teatro vadovas Jonas Sakalauskas
Teatro vadovas Jonas Sakalauskas / A.Pelakausko nuotr.

„Liko nufilmuotų laidų, renginių, kuriuose esu nusifilmavęs, kaip grupės „el Fuego“ narys, kurių dar nespėta parodyti. Planuoju dar keletą koncertų su grupe, kol pilnai į jos veiklą įsileis naujas žmogus. Kas jis – negaliu išduoti... Tačiau oficialiai noriu pranešti, kad mano veikla grupėje baigta... Ir bendruomenė, kuriai tai atrodo nepriimtina, nebeturi dėl ko nerimauti“, – užtikrina Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas J.Sakalauskas akcentuoja, kad viena iš priežasčių kodėl jis ėmėsi tokių drastiškų žingsnių, dalis akademinės visuomenės žmonių, kurie skeptiškai žiūrėjo į jo veiklą grupėje „el Fuego“.

„Aš nesu toks kategoriškas grupės, kurios nariu buvau ilgus metus, atžvilgiu. Manau, kad grupės stilius, kurį turi „el Fuego“, pasaulyje labai mėgiamas, populiarus ir gerbtinas. Deja, tai nepelnytai neįvertintas muzikinis stilius Lietuvoje“, – sakė J.Sakalauskas.

LNOBT vadovas apgailestauja, kad grupė tarsi suformavo ne visai palankų jo įvaizdį: „kartais tampi susidariusių aplinkybių įkaitu ir sudėtinga su tuo kovoti. Visą gyvenimą mėgau įvairią muziką, įvairius stilius ir esu plačių pažiūrų. Atstovavau grupės stilių ir džiaugiausi. Deja, mano asmenybė šiame stiliuje augo galbūt ne tiek kiek reikėtų“.

„Kartu su naujomis pareigomis noriu ir esu įsipareigojęs atstovauti akademinės muzikos stilių, akademikus. Pereinu į akademinės muzikos pusę: atstovausiu kamerinės muzikos, baleto... kūrėjus ir gerbėjus. Norisi visuomenei parodyti ir net įrodyti, kad išgirsti, klausytis kamerinės muzikos, simfoninių orkestrų yra gerai ir tiesiog būtina... Kad opera, baletas yra labai gražu ir tai gali padėti kurti gražesnę, geresnę visuomenę“, – kalba J.Sakalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas