Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 17

Naujas muzikinis virusas: odontologas L.Smilgevičius apie COVID-19 uždainavo žemaitiškai

Šiomis dienomis vis dažniau kalbame apie vakcinas, karantiną, ribojimus, į kuriuos kiekvienas žvelgiame skirtingai ir viliamės geresnių laikų. Visgi gydytojas odontologas Lauras Smilgevičius parodė, kad į dabartinę situaciją galima pažvelgti ir su linksmesne gaida – tai jis įrodė pristatydamas žemaitišką kūrinį apie koronavirusą „Kuovids deviniuolika“.
Lauras Smilgevičius
Lauras Smilgevičius / Stopkadrai

Žemaitiškai atlikta daina į „Youtube“ platformą įkelta vos prieš dvi dienas, tačiau panašu, kad spėjo sužavėti ne vieną – vaizdo įrašas jau surinko beveik 14 tūkst. peržiūrų.

O daugelis dar spėjo pastebėti, kad tai grupės „The Longest Johns“ dainos „Wellerman“ perdirbta versija. Be to, odontologas taip pat pridėjo lietuvių kalbos subtitrus, kad kiekvienas galėtų lengviau sudainuoti žemaitiškai.

Kūrinį galite išgirsti čia:

VIDEO: Odontozauro kupletai "Covid-19" (su vertimu į lietuvių kalbą)

15min primena, kad prieš daugiau nei mėnesį škotų atlikėjas Nathanas Evansas „TikTok“ platformoje pradėjo grupės „The Longest Johns“ dainos „Wellerman“ iššūkį. Legendinį kūrinį atlikęs vaikinas jūrinę dvasią įžiebė kone visam pasauliui – ne vienas muzikos atstovas prisijungė prie iššūkio, o juos galima įvertinti skirtingose interneto platformose.

Žinoma, vieniems sekėsi geriau, kitiems – kiek prasčiau, tačiau smagiausia, kad į muzikinę avantiūrą įsitraukė išties labai skirtingų stilių, žanrų atlikėjai.

Savas jėgas išbandė ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai – Liudas Mikalauskas, Tomas Pavilionis, Indrė Anankaitė, Monika Pleškytė, Eglė Stundžiaitė, Rafailas Karpis ir Regina Šilinskaitė.

Šiuo metu neveikiančiame operos ir baleto teatre nufilmuotas trumpas pasirodymas buvo išties sėkmingas – jų vaizdo įrašą „TikTok“ platformoje jau peržiūrėjo apie 5 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas