Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 07

Netikėtas duetas: Grupė „jautì“ ir Monique pristato bendrą dainą ir vaizdo klipą

„Pirmi kartai“ – antrasis singlas iš netrukus pasirodysiančio grupės „jautì“ kolaboracijų albumo „Meilė“, įrašytas drauge su atlikėja Monika Pundziūte-Monique. „Mes – lyg galinga cheminė reakcija“ ,– sako dviejų, visiškai skirtingų žanrų atlikėjai, pristatydami bendrą dainą ir jai skirtą klipą.
Grupė „jautì“ ir Monique
Grupė „jautì“ ir Monique / Stopkadro nuotr.

„Tai – daina apie „paskutinius pirmus kartus“, kuomet randi savo žmogų ir nenori nieko kito ieškoti.“ – pagrindinę kūrinio mintį atskleidžia netikėtas duetas. „Jautì“ nariai teigia, jog šis singlas yra išskirtinis: „Daina „Pirmi kartai“ yra sunkiausias ir intensyviausias kūrinys albume.“

Žaismingame ir charizmatiškame kūrinyje atsiskleidžia 2000-ųjų ir šiuolaikiškos muzikos skambesys – instrumentines partijas įkvėpė pop punk ir matematinio roko muzikos stiliai, o vokale atsispindi dabartinių laikų atlikėjos Olivia Rodrigo įtaka.

„Buvo labai įdomu rašyti dainą kartu su Monika ir pamatyti, kokį skambesį kartu sukursime. Monika atliko labai stiprų vokalinį performansą“, – singlo kūrimo eigą komentuoja „jautì“. „Jeigu reikėtų įvardinti ramiausią dalį, tai buvo dainos rašymas. Užtruko ilgai, bet kai tiek žmonių įdeda dalį savęs – sunku iš to padaryti vienį. Bet mums pavyko“, – džiaugiasi Monique.

VIDEO: jautì x Moniqué - Pirmi kartai

Techninį kūrinio skambesį muzikantai patikėjo Ymir Audio studijos prodiuseriui Snorre Bergerud, o unikalią vaizdo klipo idėją išpildė režisierius Shukowski.

„Ši daina priminė muziką, kurios klausiau vaikystėje, visokius „blink–182“. Tai atrakino prisiminimą apie mano mėgstamiausią sportą – kvadratą, žaidimo didžiules emocijas, priešus, draugystes, meiles, visokius akrobatinius kamuolio išvengimus, pagavimus, kurie gal iš tikro ir nebuvo tokie wow, kaip tuomet atrodė.

Stopkadro nuotr./Grupė „jautì“
Stopkadro nuotr./Grupė „jautì“

Gal šitas klipas yra tiesiog dar vienas bandymas grįžti į nerūpestingą vaikystę ir pasidalinti prisiminimais su dabartiniais vaikais, o bendraamžių paklausti: seni, o prisimeni kaip pliekdavom kvadratą?“ – svarsto klipo kūrėjas.

Iš tiesų, dinamiškame dainos „Pirmi kartai“ vaizdo klipe atlikėjai komiškai vaizduoja lietuviška klasika tapusį mokyklinį žaidimą – kvadratą. „Klipo idėja – atkartoti 2000-ųjų mokyklinius miuziklus, kuriuose viskas perdėtai dramatiška.“

Prisimindami klipo filmavimo procesą, atlikėjai vieningai teigia, jog šis projektas įsiminė ilgam.

Stopkadro nuotr./Monique
Stopkadro nuotr./Monique

„Viso klipo filmavimo metu linksminomės – po ilgo laiko vėl žaidėme kvadratą, maivėmės, valgėm picas. Žinoma, visos dienos darbas nuvargino, tačiau buvo tikrai smagu“ – sako grupės „jautì“ nariai. „Buvo nesveikai linksma. Paprastai dirbu viena, tad šis projektas įnešė daug naujų įspūdžių į man įprastą ritmą. Tai, ką mums pavyko padaryti, nepavyktų su niekuo kitu, tik su „jautì“, – mintimis dalijasi Monique.

Naujame „jautì“ albume klausytojai galės išgirsti ne tik kūrinį „Pirmi kartai“, bet ir anksčiau išleistą singlą „Pražys“ su Gabriele Vilkickyte – ši daina muzikos platformose buvo perklausyta net 200 tūkst. kartų. Albumą „Meilė“ atlikėjai pristatys gegužės 21 dieną, „Compensa“ koncertų salėje – didžiausiame savo koncerte iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas