Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 10

„Orgen Roll Band“ pristato nepamirštamą kalėdinę retro klasiką

Besiruošiant šventėms, keliaujant iš krautuvėlės į krautuvėlę ieškant dovanų artimiesiems, automobiliu važiuojant į namus po darbų, jau nuo pat Gruodžio mėnesio pradžios, kalėdiniai muzikiniai kūriniai mums žadina šventinį jaudulį ir atsiminimus. Frank Sinatra, Nat King Cole, Bing Crosby tik keletas muzikantų, kurių kalėdiniai super hitai yra tapę neatsiejama gražiausių metų švenčių dalimi.
„Orgen Roll Band“
„Orgen Roll Band“ / Živilės Aleknaitės nuotr.

Lietuvoje žinomas ir vokalisto Karolio Ramoškos vedamas projektas „Orgen roll Band“ pamėgino atgaivinti gražiausius, klasika tapusius Kalėdinius kūrinius. Jūsų dėmesiui naujai, akustiškai skambanti daina ir trumpas interviu su idėjos autoriumi Karoliu Ramoška.

– Kaip kilo mintis sukurti tokią Kalėdinę muzikinę programą?

– Esu didelis svingo, diksilendo muzikos mėgėjas. Vieni pirmųjų kūrinių, kuriuos profesionaliai atlikau scenoje nuo 2006 metų kartu su aktorių trupe „Kaukių akademija“ buvo būtent Frank Sinatros, Louis Armstrongo kūriniai. Prikelti šiuos kūrinius naujam gyvenimui buvo mano sena svajonė.

Džiaugiuosi, kad kartu su muzikos projektų agentūra „Rootslive“ mums pavyko šią idėja paversti realybe. Su kolegomis jau daug metų esame atgaivinę rock and roll muzikos klasiką ir koncertuojame Lietuvoje, na o dabar su Orgen roll band muzikantais atkūrėme ir retro Kalėdinę klasiką. Taip gimė visai nauja programa pavadinimu „Jolly Christmas“ (linksmos Kalėdos).

Kalėdinę retro klasiką galite išgirsti čia:

VIDEO: Jolly Christmas su Orgen Roll Band

– Kuo ši „Jolly Christmas“ programa išskirtinė, juk iki Kalėdų ir taip daug girdime Kalėdinės muzikos?

– Šis projektas išskirtinis dėl savo autentiškumo ir įvairovės. Stengėmės kuo tiksliau atkurti originalių kūrinių aranžuotes, skambesį. Programoje be jau žinomų retro kalėdinės klasikos kūrinių ir atlikėjų tokių kaip Frank Sinatra, Dean Martin, Michael Buble skambės ir Bing Crosby, Nat King Cole, Andy Williams kūriniai, kurie taip pat puikiai daugeliui pažįstami, bet dar gerai neatrasti. Labai simboliška, jog projektą pristatyti mums pavyko pirmąją žiemos dieną, L‘oficialle kalėdinio numerio pristatymo šventėje. Tikimės šią programą pristatyti ir kuo platesnei auditorijai.

Živilės Aleknaitės nuotr. /„Orgen Roll Band“
Živilės Aleknaitės nuotr. /„Orgen Roll Band“

– Apie ką Jūsų Kalėdinis video klipas ir daina?

– Tai idiliškas, pozityvus kūrinys, kuriame apdainuojami visi patys maloniausi Kalėdiniai užsiėmimai ir ritualai: giesmės, dainos, žiemos išdaigos, susitikimai su mylimais žmonėmis, jaukūs ir pilni gyvybės namai – štai apie ką yra Andy Williams kūrinys „Most wonderful time of the year“ (Pats gražiausias metų laikas).

Šį kūrinį mes nufilmavome Šekspyro viešbučio salėje, kurioje rodos pačios atgimsta įvairiausios istorijos. Norime padėkoti Šekspyro viešbučiui už suteiktą galimybę savo idėją perteikti daug įtaigiau. Ir žinoma, ačiū, visai komandai: „Epic Shot“ už vaizdą, Ignui Juzokui ir Jurgiui Tamošiūnui už garsą. Tikimės ši mūsų muzikinė dovana sužadins Jums gražius Kalėdinius atsiminimus.

Živilės Aleknaitės nuotr. /„Orgen Roll Band“
Živilės Aleknaitės nuotr. /„Orgen Roll Band“

– Ko palinkėtumėte artėjančių švenčių proga viesiems Lietuvos žmonės?

– Norime palinkėti klausytis kuo daugiau geros kalėdinės muzikos ir neatsitiktinai kažkur prekybos centre, o patiems namuose, automobilyje, darbo vietoje, gatvėje... Jus nejučiomis užplūs malonus šventinis laukimo jaudulys, pakili nuotaika! Dar labai norime palinkėti: būkime sveiki, bendraukime, džiaukimės kartu šalta, bet labai gražia žiema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas