Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 21

Pasaulinio garso tenoro Josepho Callejos koncerte Vilniuje dainavo ir Ona Kolobovaitė

Antradienio vakarą koncertą Vilniuje surengė pasaulinio garso tenoras Josephas Calleja. Apdovanotas auksiniu balsu, lyginamu su legendinių praeities dainininkų Jussi Björling, Beniamino Gigli ar Enrico Caruso balsais, maltietis Josephas Calleja – vienas labiausiai pripažintų ir geidžiamų šiandienos tenorų. Vilniečius ir miesto svečius jis pakvietė susitikti „Compensa“ renginių salėje.
Josephas Calleja ir Ona Kolobovaitė
Josephas Calleja ir Ona Kolobovaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak leidinio „New Yorker“, Josephas Calleja yra „vienintelis mūsų dienų lyrinis tenoras, kurio saldus balso tonas ir meilikaujantis stilius leidžia jį lyginti su L.Pavarotti ir B.Gigli“.

Taigi nieko nuostabaus, kad antradienio vakarą Vilniuje į šio atlikėjo koncertą susirinko gausus klasikinės muzikos mylėtojų būrys.

Čia pasirodė ir žinomų žmonių, pavyzdžiui, operos solistas Liudas Mikalauskas su besilaukiančia žmona Sigita, operos solistė Joana Gedmintaitė, dainininkas Rolandas Petrikis su žmona, politikės Irena Degutienė, Aušra Maldeikienė, buvęs lenktynininkas Stasys Brundza ir kiti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liudas Mikalauskas su žmona
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liudas Mikalauskas su žmona

O ir scenoje progos pasirodyti turėjo Lietuvos muzikos pasaulio įžymybė – publikai uždainavo sopranas Ona Kolobovaitė.

Be to, tenorui Josephui Callejai scenoje pritarė orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, kuriam dirigavo Vytautas Lukočius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje

Scenoje – didžiulė operos žvaigždė

Operoje Josephas Calleja debiutavo būdamas vos 19-os, Maltos „Astra“ teatre atlikęs MacDuff‘o partiją Verdžio operoje „Makbetas“. Visai netrukus solistas nugalėjo „Hans Gabor Belvedere Competition“. Pergalė viename svarbiausių tarptautinių jaunųjų operos solistų konkurse ir po to sekę sėkmingi pasirodymai „Caruso“ bei Placido Domingo „Operalia“ konkursuose ir „Spoleto“ festivalyje JAV atvėrė J.Callejai kelią į tarptautinę karjerą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje

Mantujos hercogas Niujorko Metropoliteno operos teatro „Rigolete“, Pollione Londono karališkosios operos „Normoje“, Faustas Bavarijos valstybinio operos teatro „Mefistofelyje“, Rodolfo Berlyno operos „Bohemoje“ ar Don Jose Čikagos „Lyric Opera“ teatro „Karmen“ pastatyme – tik nedidelė dalis vaidmenų, kuriais šiuo metu gyvena Josephas Calleja.

Vienas svarbiausių šio sezono pasirodymų pačiam J.Callejai – jo grįžimas į „Grange Park Opera“, kur jis pirmą kartą pasirodys kaip Cavaradossi Pučinio operoje „Toska“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Josepho Calleja koncertas Vilniuje

Pastarieji Josepho Callejos sezonai apima pasirodymus tokiose operose kaip „Faustas“ ir „Hofmano pasakos“ Metropoliteno operos teatre, Alfredo vaidmenį „Traviatoje“ ir Adorno vaidmenį Verdžio „Simone Boccanegra“ Londono karališkojoje operoje bei gausybę kitų pagrindinių vaidmenų Čikagos, Berlyno, Miuncheno, Frankfurto, Vienos ir Londono operos scenose.

Josephas Calleja jau yra sudainavęs daugiau kaip tris dešimtis pagrindinių operos vaidmenų garsiausiose pasaulio operos scenose, jį taip pat galima išgirsti dainuojantį su žymiausiais pasaulio orkestrais įvairiuose vasaros festivaliuose ir koncertuose nuo Europos iki Japonijos.

Josepho Callejos diskografijoje – 5 soliniai albumai ir ne vienas operos bei koncertinis įrašas. J.Calleja pasirodė ir Holivudo filme „Imigrantas“ (2014 m.), kur atliko legendinio tenoro Enrico Caruso vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas