Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 07

Pirmą kartą Trakų pilyje – Alinos Orlovos koncertas su styginiu kvintetu

Trečiadienio vakarą Trakų pilies kieme pirmą kartą skambės Alinos Orlovos dainos. Šimtmečius menančiame pilies kieme, pritariant styginių kvintetui, A.Orlova atliks dainas iš savo naujausio albumo „Daybreak“. Koncerto metu gerbėjai taip pat galės išgirsti ir ankstesnės atlikėjos kūrybos dainų.
Alina Orlova
Alina Orlova / Manto Repečkos nuotr.

„Trakų pilyje grosiu pirmą kartą. Tai yra ypatinga vieta ir gana reikšmingas įvykis man. Tokia patirtis man labai įdomi, tikiuosi, kad kartu su visais atėjusiais sukursime ypatingą atmosferą“, – prieš koncertą savo mintimis dalijosi A.Orlova.

„Daybreak“ (iš albumo: „Daybreak“):

VIDEO: Alina Orlova - Daybreak

Jau vienuolika metų Alina Orlova dovanoja klausytojams poezijos prisirpusią kūrybą. Koncertuose klausytojų dėmesį atlikėja prikausto savo nuoširdumu, nesuvaidintomis emocijomis bei giliais dainų tekstais.

Per šį laikotarpį atlikėja išleido keturis studijinius albumus: debiutinį „Laukinis šuo dingo“ (2008 m.), kuriame skambėjo ir dabar vieni populiariausių jos kūrinių „Mėnulis“, „Lijo“. Antrasis albumas „Mutabor“ pasirodė 2010 m. su švelniu elektroninės muzikos prisilietimu, o į gilesnius eksperimentus kūrėja pasinėrė albume „88“ (2015 m.). Iš dalies prie ištakų ir gyvo skambesio atlikėja grįžo pernai, išleidusi naujausią savo albumą „Daybreak“ (2018 m.).

„Mėnulis“ ( iš albumo „Laukinis šuo dingo“):

VIDEO: Alina Orlova - Mėnulis

„Koncertui Trakų pilies kieme parinkau tokias dainas, kurios, manau, puikiai tiks šiam ypatingam ir jaukiam ir kiek melancholiškam vakarui. Tai bus tarsi daugiau nei dešimtmetį trunkančio mano muzikinės karjeros etapo apibendrinimas, savotiškai retrospektyvinis koncertas, vedantis į naujus kūrybinius ieškojimus ir atradimus. Gal ir simboliška, kad toks koncertas įvyks šimtmečius menančioje pilyje, bet tinkamesnę erdvę koncertui vargu ar sugalvočiau“, – sako A.Orlova.

Jau trečiadienį vakare Trakų pilies sienos apsigaubs trapia melancholija, o virš Galvės ežero pasklis išskirtinis A.Orlovos balsas ir dainos, kurios nukels klausytojus į Mėnulį, į paskutinio mamuto pasaulį ar į stebuklingą akimirką, kai brėkšta aušra.

„Elegantiškai sninga“ ( iš albumo „Daybreak“)

VIDEO: Alina Orlova - Elegantiškai Sninga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas