Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 29

Po penkerių metų pertraukos amerikiečių rokerių duetas „The Black Keys“ išleis naują albumą

2001-aisiais susikūręs amerikiečių roko duetas iš Ohajo „The Black Keys“ paskelbė vasarą, išleisiantys naują albumą „Let's Rock“. Tai pirmas naujas Dano Auerbacho ir Patricko Carney dueto albumas po penkerių metų pertraukos.
„The Black Keys“
„The Black Keys“ / Alysse Gafkjen nuotr.

„The Black Keys“ devintasis studijinis albumas „Let’s Rock“ pasirodys birželio 28-ąją. Ilgai lauktas albumas, pirmas per penkerius metus, sugrąžino grupės narius dainininką gitaristą Daną Auerbachą ir būgininką Patricką Carney į muzikos olimpą.

Auerbachas sako: „Kai mes kartu, mes esame „The Black Keys“, būdami su Patu mes kuriame magiją ir tai darome jau nuo šešiolikos metų“.

Antroji naujojo albumo daina „Eagle Birds“ pasirodė praėjusį penktadienį. Prieš tai dienos šviesą išvydo singlas „Lo/Hi“. „The Black Keys“ koncertinis turas po JAV, kurio metu jie aplankys trisdešimt vieną miestą, prasideda rugsėjo 23-ąją.

VIDEO: The Black Keys - Eagle Birds [Official Audio]

„Let’s Rock“ parašė ir prodiusavo Auerbachas bei Carney „Easy Eye“ studijoje Nešvilyje. Albume skamba priratrainčiųjų vokalisčių Leisa Hans ir Ashley Wilcoxson balsai.

„Rolling Stone“ kūrinį „Lo/Hi“ pavadino: „Daina, kurią privalo žinoti kiekvienas“. Leidinys taip pat paskelbė, kad „The Keys“ oficialiai sugrįžo su trenksmu.“

VIDEO: The Black Keys - Lo/Hi [Official Audio]

Susibūrę dar 2001-aisiais Akrone, Ohajo valstijoje, „The Black Keys“ išleido aštuonis studijinius albumus: „The Big Come Up“ (2002), „Thickfreakness“ (2003) ir „Rubber Factory“ (2004), kartu su „Nonesuch Records“ įrašų kompanija: „Magic Potion“ (2006), „Attack & Release“ (2008), „Brothers“ (2010), „El Camino“ (2011), ir naujausią „Turn Blue“ (2014). Grupė yra laimėjusi šešis „Grammy“ apdovanojimus ir pasirodė kaip headliner‘iai tokiuose festivaliuose kaip „Coachella“, „Lollapalooza“ ir „Governors Ball“.

Po to, kai išleido paskutinį albumą 2014-aisiais, grupės nariai Danas Auerbachas ir Patrickas Carney daug laiko praleido kurdami dainas kitiems populiariems atlikėjams. Danas sukūrė „Easy Eye Sound“ įrašų kompaniją ir 2017-aisis išleido solinį albumą, pavadinimu „Waiting on a Song“. Ši įrašų kompanija dirbo su tokiais atlikėjais kaip Yola, „Shannon & The Clams“, Dee White, Shannon Shaw, Sonny Smith, Robert Finley, ir „The Gibson Brothers“. Kompanija taip pat išleido pomirtinį Leo Budo Welcho albumą ir niekur negirdėtų Linko Wray dainų rinkinį.

Alysse Gafkjen nuotr./Danas Auerbachas, Patrickas Carney ir garsistas Allenas Parkeris „Easy Eye Sound“ studijoje
Alysse Gafkjen nuotr./Danas Auerbachas, Patrickas Carney ir garsistas Allenas Parkeris „Easy Eye Sound“ studijoje

Patrickas Carney prodiusavo ir kūrė muziką tokiems atlikėjams, kaip Calvinas Johnsonas, Michelle Branch, „Damns of the West“, Tobias Jesso, Jr., Jessy Wilson, „Tennis“, „*repeat repeat“, Wild Belle, „Sad Planets“, „Turbo Fruits“ ir kiti. Jis taip pat su savo dėde Ralphu Carney sukūrė muziką „Netflix“ TV serialui „BoJack Horseman“.

Pranešimą norėtume užbaigti romantiška gaida. Sveikiname Patą, kuris praėjusį savaitgalį vedė Michelle Branch!

Katch Silva nuotr./Patrickas Carney ir Michelle Branch
Katch Silva nuotr./Patrickas Carney ir Michelle Branch

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas