2018 03 06

„Positivus“ skelbia žvaigždes: „Nick Cave and The Bad Seeds“, „The Prodigy“, Tove Lo ir Mura Masa

Liepos 20-22 dienomis muzikos mylėtojus Latvijos pajūrio mieste Salacgryvoje jau 12-ą kartą suburs didžiausias Baltijos šalių festivalis „Positivus“. Pagrindinė festivalio naujiena ir traukos objektas – legendinė grupė„Nick Cave and The Bad Seeds“, o šalia jų – tokios žvaigždės, kaip „The Prodigy“, Tove Lo, Mura Masa ir kiti.
„Nick Cave and the Bad Seeds“
„Nick Cave and the Bad Seeds“ / Vida Press nuotr.

Legendinis Nick Cave ir grupė „The Bad Seeds“

Nick Cave yra vienas tų žmonių, kuriuos glaustai apibūdinti nelengva, o viskas, ko jis imasi, kone automatiškai būna paženklinta kokybės ženklu. Galima būtų nemažai pasakyti apie jį tiek, kaip rašytoją, tiek kaip aktorių, tačiau būtent muzika yra ta sritis, kuri labiausiai garsina šio australo vardą pasaulyje. Jo grupė „Nick Cave and The Bad Seeds“ nuo pat pirmojo albumo „From Her To Eternity“, pasirodžiusio dar 1984-aisiais. pelnė milijonų klausytojų simpatijas.

VIDEO: Nick Cave & The Bad Seeds - Nature Boy

Kiekvienas grupės albumas yra vis kitokia istorija, pasakojama gana skirtingais muzikos stiliais. Ir vis dėlto per daugiau kaip 30 metų kūrybos, kiekvienas albumas pasižymi su niekuo nesupainiojamu garsu, leidžiančiu iškart atpažinti šios grupės kūrybą. „Nick Cave and The Bad Seeds“ didžiojoje festivalio scenoje pasirodys sekmadienį.

Kadras iš filmo „One More Time With Feeling“/Nickas Cave'as
Kadras iš filmo „One More Time With Feeling“/Nickas Cave'as

Elektronikos pankai „The Prodigy“

Šie agresyvų techno/electro stilių atstovaujantys britai vainikuos šeštadieninę festivalio muzikos programą. „The Prodogy“, kurie lankėsi ir Lietuvoje, yra puikiai žinomi dar nuo paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio, o tokius hitus, kaip „Breathe“, „Smack My Bitch Up“ ir „Firestarter“ turbūt gerai prisimena daugelis. Paskutinis, 2015-aisiais išleistas grupės albumas, parodė, kad grupė lieka ištikima tradicijoms, o koncertų metu mielai atlieka populiariausius kūrinius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„The Prodigy“ koncerto Vilniuje akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„The Prodigy“ koncerto Vilniuje akimirka

„Liūdniausia Švedijos mergina“ Tove Lo

Tarp muzikos kritikų Tove Lo yra žinoma kaip „liūdniausia Švedijos mergina“. Nieko keisto, nes atmosfera šios atlikėjos dainose dažnai yra tikrai tamsi. Vis dėlto turbūt labiausiai šis epitetas skirtas tekstams, kurie dažnai yra tiesiog negailestingai atviri. Ir vis dėlto kompozicijos Tove Lo muzikoje yra nepaprastai meniškos, ne kartą įvertintos prestižiniais apdovanojimais. Beje, būtent ši atlikėja kartu su Ellie Goulding parašė žymųjį hitą „Love Me Like You Do“.

VIDEO: Tove Lo - Habits (Stay High)

Mura Masa – kaip skamba šiandiena?

Didžiąją gyvenimo dalį muzikuojantis Alexas Crossanas, muzikos pasaulyje geriau žinomas Mura Masa pseudonimu, link elektroninės muzikos pasuko dar būdama penkiolikos. Praėjus vos dvejetui metų jo kūrinį „Lotus Eater“ pasigavo skirtingi „BBC“ radijo didžėjai, taip atverdami duris Mura Masa karjeros pradžiai. Šis multi-instrumentalistas ir prodiuseris savo kūryba stengiasi parodyti kaip skamba kosmopolitiškas šiuolaikinis pasaulis. Tam jis dažnai pasitelkia kasdienius garsus, o įkvėpimo semiasi iš skirtingų kultūrų muzikos.

VIDEO: Mura Masa - Love$ick ft. A$AP Rocky

12-asis „Positivus“ festivalis vyks Latvijoje, Salacgryvoje, liepos 20-22 dienomis. Daugiau informacijos ir bilietai: www.positivusfestival.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas