Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

„Solo Ansamblio“ vaizdo klipas „Moteris“ – be raudonų lūpų, saldžių bruožų ir švelnių judesių

Antradienio vakarą grupė „Solo Ansamblis“ pilnoje Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje žurnalistams, ištikimiausiems gerbėjams ir draugams pristatė režisierių Roberto Neveckos ir Šarūno Akelaičio sukurtą vaizdo klipą kūriniui „Moteris“.
Kadras iš „Solo Ansamblio“ klipo „Moteris“
Kadras iš „Solo Ansamblio“ klipo „Moteris“ / Asmeninė nuotr.
Temos: 1 Moteris

Klipe transliuojamą ir atlikėjų įvaizdžiui būdingą tamsią ir klampią aplinką kurti padėjo galerijoje eksponuojami legendinio Henriko Čerapo tapybos ciklo „Dirvonai“ (1990-95) artefaktai.

Augustino Žukovo nuotr./„Solo Ansamblio“ klipo „Moteris“ pristatymo akimirka
Augustino Žukovo nuotr./„Solo Ansamblio“ klipo „Moteris“ pristatymo akimirka

Eksperimentinį filmą primenantį kūrinį sudaro penkios dalys, kurios per skirtingas video technikas sujungia vaizduojamąjį meną, animaciją, sportą bei kraują. „Moteris“ klipe provokuoja – atsisako raudonų lūpų, saldžių bruožų bei švelnių judesių. Ji gaivališka, nežabojama ir vienija išties skirtingus transformuotus herojus: kultūristus, fechtuotojus, menininkus ir... šunis.

„Video klipas yra labai atviras interpretacijoms. Kaip ir kūrinys „Moteris“, kuris yra labai dinamiškas, kuriantis skirtingas nuotaikas, tad kūrybos procese, kurdami vaizdą dainai nutarėme sukurti daugialypę istoriją, kurios kiekviena dalis turėtų savo braižą ir atmosferą. Mums labai svarbu vizualumas, skirtingų technologijų dermė. Tikimės sukelti diskusiją, nes patys nemėgstame meno, kuris yra savitikslis ir nesujaudina. Tikime ir tuo, kad klipas gyvens ilgą gyvenimą“, – sako grupės „Solo Ansamblis“ nariai.

VIDEO: Solo Ansamblis - Moteris (vaizdo klipas)

„Moteris“ – vienas sėkmingiausių debiutinio grupės albumo „Roboxai“ kūrinių. Netrukus atlikėjai naujais vizualiniais ir muzikiniais sprendimais su gerbėjais dalinsis ture „SADANCE“ Lietuvos didmiesčiuose. Jis prasidės lapkričio 25 dieną Kaune, klube „Orixo“, lapkričio 26-ąją „Solo Ansamblis“ pasirodys Vilniuje, menų fabrike „Loftas“ kartu su scenos partneriais iš Minsko „Super Besse“, gruodžio 2 dieną turas tęsis Šiauliuose esančiame „Blic bar“ ir užsibaigs gruodžio 3-iosios vakarą Klaipėdos „Kaštone“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas