Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 02 17

„The Temper Trap“ jau šį sekmadienį šėls Vilniuje: penki ryškiausi grupės kūriniai

Iki australų roko grupės „The Temper Trap“ vizito Lietuvoje skaičiuojamos paskutinės dienos. Jau šį sekmadienį, vasario 19-ąją, hito „Sweet Disposition“ autoriai kils į sceną Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ ir šėls su minia geriausias jų dainas išgirsti atėjusių gerbėjų.
Grupė „The Temper Trap“
Grupė „The Temper Trap“ / Grupės archyvo nuotr.

Sausio pabaigoje turą per Europą pradėję „The Temper Trap“, ne sykį pripažinti geriausia Australijos roko grupe, penktadienį koncertuos Paryžiuje, kur visi bilietai į koncertą išgraibstyti iš anksto.

Iš Prancūzijos sostinės grupė keliaus į Vilnių, kur sekmadienio vakarą pirmą sykį pasisveikins su savo gerbėjais Lietuvoje.

„The Temper Trap“ kvietimas vaizdu:

VIDEO: Dougy from The Temper Trap invitation

Kol kas nėra tiksliai žinoma, bet tikėtina, kad į Lietuvą grupė atvyks dar šeštadienį ir turės galimybę pasivaikščioti po Vilnių bei įvertinti miesto naktinį gyvenimą.

Į indie muzikos žvaigždyną dar 2008-aisiais iškilę australai maloniai nustebino koncerto rengėjus – jų atsiųstame pageidavimų sąraše nėra jokių garsenybėms būdingų ekstravagantiškų įnorių ar keistenybių.

Visas dėmesys skiriamas kokybiškam įgarsinimui ir koncerto techninei pusei, o užkulisiuose „The Temper Trap“ pageidavimai yra labai kuklūs – grupė nori tik vandens, arbatos, užkandžių, vaisių, alaus ir vieno butelio vyno.

Koncerte, kurį „apšildys“ Lietuvos indie scenos herojai „Deeper Upper“, „The Temper Trap“ žada atlikti daugybę kūrinių iš naujausio, pernai pasirodžiusio albumo „Thick As Thieves“ ir grupę išgarsinusio debiutinio disko „Conditions“.

Bilietai į „The Temper Trap“ koncertą platinami visose Bilietai.lt kasose ir internetu.

Artėjant grupės koncertui, siūlome prisiminti ir pasikartoti penkis ryškiausius kūrinius, kurie, tikėtina, sekmadienį drebins ir „Compensa“ salės sienas.

„Sweet Disposition“

Kūrinys, tapęs „The Temper Trap“ vizitine kortele ir atvėręs grupei duris į daugelio šalių scenas. 2008-aisiais išleista daina buvo pelnytai vadinama „indie“ muzikos himnu, pakilo į populiariausiųjų dešimtuką Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Italijoje, JAV alternatyvios muzikos „topuose“. Kūriniui, kuris skamba kiekviename „The Temper Trap“ koncerte, susukti net trys skirtingi vaizdo klipai, jis skambėjo keliuose kino filmuose ir TV serialuose. Beje, šios dainos remiksas, sukurtas prodiuserio Dirty South, buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

VIDEO: The Temper Trap - Sweet Disposition

„Love Lost“

Dar viena įsimintina, atskiru singlu išleista daina iš debiutinio „The Temper Trap“ albumo. 2011-aisiais Holivudo prodiuseriai įtraukė ją ir į romantinės komedijos „Be įsipareigojimų“, kurioje vaidino Natalie Portman ir Ashtonas Kutcheris, garso takelį. Beje, tai – viena mėgstamiausių koncertą „apšildysiančių“ lietuvių „Deeper Upper“ dainų. Vilniečiams „Love Lost“ patinka taip smarkiai, kad grupė įrašė savąją „Love Lost“ versiją ir šią savaitę paskelbė ją internete.

VIDEO: The Temper Trap - Love Lost [Official Video HD]

„Fall Together“

Populiariausias kūrinys iš naujausio „The Temper Trap“ albumo. Nors kritikai ir niurzga, kad jo skambesys – kiek pernelyg „popsinis“, koncertuose grupės gerbėjai balsuoja plojimais ir pritarimo šūksniais. Tai viena geriausiai pasirodymuose sutinkamų dainų. Beje, kūrinį parašyti padėjo Justinas Parkeris – garsus britų prodiuseris, dirbęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Lana Del Rey ir Bat For Lashes.

VIDEO: The Temper Trap - Fall Together (Official Video)

„Alive“

Viena ryškiausių albumo „Thick As Thieves“ dainų – ir labai mėgstama pačios grupės. Dainininkas Dougy Mandagi tvirtina, kad tai – pati seksualiausia albumo daina, turinti itin užvedančią bosinės gitaros liniją. „Taip gera jausti, kad esi gyvas“, – priedainyje dainuoja Dougy. Ir nemeluoja – ši daina išties yra pilna gyvybės ir galingos energijos. Vienas šio kūrinio autorių – garsus belgų muzikantas ir prodiuseris Pascalis Gabrielis, dirbęs su Kylie Minogue, „Goldfrapp“ ir daugybe kitų.

VIDEO: The Temper Trap - Alive

„Trembling Hands“

2012-aisiais išleistas antrasis albumas „The Temper Trap“ suskaldė gerbėjus į dvi stovyklas – vieniems patiko eksperimentai, kiti ilgėjosi senojo skambesio. Tačiau su Becko, M83 ir „The Kooks“ prodiuseriu Tony Hofferiu įrašytame albume buvo daina, kuri įtiko visiems – „Trembling Hands“, kurią kritikai lygino su geriausiais britų „Keane“ hitais. Kūrinio populiarumą dar labiau padidino tai, kad jis buvo panaudotas keliose TV serialo „Offspring“ serijose.

VIDEO: The Temper Trap - Trembling Hands

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas