Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 19

Tu ne viena. Naujasis Rūtos Loop kūrinys – itin atviras

Po ilgesnės pertraukos atlikėja Rūta Loop pristato atvirą ir intymią dainą „Tu ne viena“, kuri atspindi išties nelengvą laikotarpį. Jei jaučiatės vieniši – šis kūrinys jums.
Rūta Loop
Rūta Loop / Kristinos Sereikaitės nuotr.

„Kartais tu gali sėdėti valandų valandas, kelias dienas ar net savaites kurdamas dainas, ieškodamas jų skambesio ir žinutės, o kartais daina pati ateina pas tave. Taip nutiko su „Tu ne viena“ daina – dalinasi atlikėja.

Rūta buvo viena pirmųjų, papuolusių į Covid-19 pandemijos gniaužtus ir savo kailiu patyrusi, ką reiškia būti atskirtai nuo pasaulio – namuose ji praleido 41 dieną.

„Žinot, nemeluosiu, o ir daina kalba pati už save – buvo sunku. Vienas iš dalykų, kuriuos supratau saviizoliacijos metu, tai, jog tikrai labai myliu žmones ir man be jų sunku. Sunku vienai. Pirmosiomis dienomis pagalvojau, kad tai ženklas, ženklas, kad turiu sustoti, truputį nurimti ir tiesiog pasimėgauti gera knyga, kūryba, skaniais patiekalais ir filmų vakarais. Tačiau po kokios 10-tos dienos pasidarė taip ankšta, sienos tarsi traukėsi ir nors balkono durys buvo plačiai atvertos, trūko oro.

Kristinos Sereikaitės nuotr. /Rūta Loop
Kristinos Sereikaitės nuotr. /Rūta Loop

Skamba gana pompastiškai, žinau, bet jausmai, kurie veržėsi tuo metu buvo kone sudvigubėję. Žinoma, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Džiaugiuosi, kad esu kūrėja, kad šis sudėtingas laikotarpis atnešė man ne vieną dainą, tačiau visomis liūdnomis dainomis, gimusiomis tuo metu, aš dalintis nenoriu. Nenoriu, kad būtų tik liūdna, nenoriu tapti liūdnų baladžių atlikėja, tačiau privalau išleisti bent vieną, kurioje sutilptų visas skausmas ir patirtis. Aš turiu paleisti viską, kas susikaupė, ir eiti toliau.“ – skaudžiais išgyvenimais dalinasi Rūta.

Kaip jau galima būtų suprasti, daina „Tu ne viena“ atspindi atlikėjos saviizoliacijos laikotarpį, tačiau Rūta pabrėžia, jog ši daina turi didesnę misiją, nei tiktai išreikšti atlikėjos jausmus.

„Šia daina aš kreipiuosi į tuos, kurie galbūt serga, galbūt kažką prarado, galbūt jaučiasi nesuprasti, o gal tiesiog vieniši. Ir mes visi papuolame į tokią situaciją, tik ne visi sau ar kitam pasako, jog jaučiasi blogai ar jaučiasi vienišas. Aš kreipiuosi į žmones ir noriu suteikti jiems bent kiek drąsos ir vilties, jog viskas, kas vyksta negero, praeis, kad viskas susiskaldo ir susideda į etapus. Tiesiog nevenk sau pripažinti tiesos, nes tu ne vienas. Ne vienas toks. Ši daina ir man buvo šiokia tokia mantra, todėl nenoriu, kad ji gulėtų stalčiuje ir dalinuosi savo jautriausia daina su Jumis“, – sako Rūta.

Kristinos Sereikaitės nuotr. /Rūta Loop
Kristinos Sereikaitės nuotr. /Rūta Loop

Pasibaigus saviizoliacijos laikotarpiui atlikėja kone iškart lėkė į studiją įrašinėti naujų dainų, taip pat ir šios. „Grįžti į studiją buvo tikrai magiška. Atrodo tik praradęs geriausiai gali įvertinti viską, ką turėjai ir branginti dar stipriau. Prie šios dainos dirbau su savo patikima komanda – Edgaru Žaltausku, Kasparu Meginiu ir Paulium Vaicekausku–Plucando.

Ilgai kalbėti nė nereikėjo, jie puikiai žinojo, ką išgyvenau, nes taip pat yra ir mano draugai, ir daina gana greitai įgavo savo galutinį pavidalą. Tada sekė klipo idėjos generavimas. Čia man talkino Lukas Skersas–Bandana, kuris taip pat gana greitai įsijautė į dainos žinutę ir vaizdu geriausiai ištransliavo visus susikaupusius jausmus“, – užkulisiais dalijasi atlikėja.

Įvertinkite kūrinį:

VIDEO: Rūta Loop - Tu ne viena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas