Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesys iš Kupiškio stebina aplinkinius: uždainavo kaip „Modern Talking“ ir „Dinamikos“ laikais

Atrodo, kad dainuojantis ugniagesys iš Kupiškio Rimvydas Kirstukas rankų sudėjęs nesėdi ir dainas į pasaulį išleidžia tarsi skubėtų gesinti dar vieno gaisro. Vos mėnuo praėjo nuo paskutinės jo dainos išleidimo, o Rimvydas gerbėjus nusprendė pradžiuginti dar viena autorine daina – „Dilema“, kuriai žodžius sukūrė Rimvydo gera bičiulė, šiuo metu gyvenanti Belgijoje, atlikėja ir kūrėja Emilija Pukevičiūtė, o muziką – kompozitorius Eligijus Žilinskas.
Rimvydas Kirstukas
Rimvydas Kirstukas / Socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Dainai Rimvydas kartu su muzikos ir žodžių autoriais bei vaizdo klipo režisieriumi Mindaugu Degučiu parinko disko stiliaus rūbą, kuris Rimvydui kelia nostalgiškus prisiminimus.

„Jaunystėje buvau didelis „Dinamikos“, „Modern Talking“ grupių gerbėjas, o dar ir akivaizdūs faktai, rodantys, kad daug mano vaikystės, jaunystės grupių rengia sugrįžimo turus, koncertuoja arenose, leidžia spręsti, kad atėjo laikas disko stiliui, kuriame daug blizgesio, seno nostalgiško gero ritmo. Visa tai ir sudėjome į dainą“, – priežastį, kodėl pasirinko būtent tokį stilių, atskleidžia Rimvydas.

Pasak dainininko, būtent tokią dainos formą padiktavo šviesi naktis. „Įkvėpimo nereikėjo: lemtinga naktis buvo prieš tris mėnesius vykstant namo iš vieno koncerto. Švietė pilnatis ir galvoje sukosi mintis apie veidrodinį gaublį. Nuo tos akimirkos ir prasidėjo šios dainos, pavadinimu „Dilema“, kūrybinis procesas“.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Kirstukas
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Kirstukas

Beje, gaublys dainos vizualiniame įgyvendinime užima svarbią vietą: jį Rimvydo gerbėjai gali matyti viso vaizdo klipo metu. Pats vaizdo klipo filmavimas pareikalavo ne tik kitokių kūrybinių sprendimų, bet ir ištvermės: pasirodo, erdvė, kurioje jis buvo filmuojamas, tebuvo...4 kvadratinių metrų! „Ieškodami vietos vaizdo klipo filmavimui, švenčių studijoje „Happy Balloon“ pamatėme įkurtą kosmoso erdvę: išsyk nusprendėme būtent čia ir kurti vaizdo klipą, tik neįsivaizdavome, kad patalpa tokia mažytė – vos 4 kvadratiniai metrai“, – atskleidžia Rimvydas.

„Rytietiškų šokių grupės „Meliha“ vadovė Eglė Radavičiūtė-Rukienė turėjo užduotį sukurti tokį šokį, kuris gražiai žiūrėtųsi tokioje patalpoje. Visas vaizdo klipui reikalingas rekvizitas vos tilpo, buvo karšta, ankšta, bet gera nuotaika vis tiek lydėjo visą klipo filmavimą, tad galutinis rezultatas viršijo lūkesčius“, – džiaugiasi dainuojantis ugniagesys.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Kirstukas
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Kirstukas

Paklaustas, apie ką ši daina ir kokiam klausytojui skirta, jis atsakė: „Ši daina apie vaikiną, sutikusį jam patinkančią merginą, kurios taip ir neužkalbino; apie drąsą, kurios, tikriausiai, šiais laikais visiems trūksta nuoširdžioms naujoms realioms pažintims, tad žodis „dilema“ geriausiai apibūdina dainos istoriją“, – sako Rimvydas.

Na, o paklaustas, kokie jo planai, kad ir Naujųjų metų išvakarėse, atlikėjas nedvejodamas atsakė: „Dirbu ugniagesiu, todėl jau žinau, kad Naujuosius metus sutiksiu budėdamas tarnyboje, tad linkiu visiems švęsti saugiai“, – linki Rimvydas ir kviečia įvertinti naujausią dainą „Dilema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?