Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

„Without Letters“ išleidžia antrajį mini-albumą raritetiniu formatu

Klubinės ir gitarinės muzikos scenas jungianti grupė „Without Letters“ pristato metus ruoštą minialbumą „Unfollow“. Savaitgalį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje praūžė jungtiniai „Without Letters“ ir iš Olandijos atvykusio Brokenchord koncertai, pristatę naująją „Without Letters“ audiovizualinę programą su kūriniais iš Unfollow mini-albumo.
„Without Letters“ grupės koncertas
„Without Letters“ / Tomo Adomavičiaus nuotr.
Temos: 1 Muzika

Grupės nariai entuziustingai tikino, kad po šio sugrįžimo turo norisi nesustoti, koncertuoti daugiau ir įvairesnei auditorijai, pavyzdžiui, klubiniuose vakarėliuose, į kuriuos susirenkama ne klausytis, bet šokti.

Nors pavasarį Without Letters ir spėjo pagroti įtakingame The Great Escape festivalyje Didžiojoje Britanijoje, jie buvo metams dingę iš Lietuvos kultūrinių renginių radaro neatsitiktinai. Užsidarius studijoje ir tyrinėjant klubinę ir post-klubinę muziką atsiirado „Unfollow“ mini-albumo kryptis. Jo skambesys tarsi kviečia į gitarinės pop muzikos tradiciją pažvelgti kiek kitaip, iš keistos dabarties, kurią labiau atspindi nenuspėjama ir vis besikeičianti šokių aikštelės atmosfera nei statiškas roko grupės ir žiūrovo santykis.

VIDEO: Without Letters - Heritage

Tarp įrašinėjant „Unfollow“ besišlaisčiusių muzikinių įtakų – techno ir footwork, turėję įtakos po tamsiausius skersgatvius skubančiam muzikos tempui. Vis pasigirstantys aštrūs vokalai bei akis lipdančios ritminės struktūros tuo tarpu vis dar taikliai dera su krautrock įkvėptomis harmonijomis. Bet kuriuo atveju, „Unfollow“ – tai kelialapis, sukantis klausytoją aplink nerimastingą „dabar“ ir pusiau virtualią realybę.

„Without Letters“ jau spėjo nustebinti savo gerbėjus ir vaizdo klipo Heritage pristatymu Vilniaus Rotušėje. Kontrastas tarp klipo, skambančios muzikos ir erdvės neabejotinai priminė pusiau virtualią tikrovę, o susirinkusiems teko stebėtis šia garsovaizdžio kombinacija. Po savaitės koncertą Vilniuje grupė surengė naujame, dar nebaigtame įrengti klube „Sofakoja“, iššaukdami pačių jo įkūrėjų Živilės ir Vee Diawarų reakciją. „Jie visai išprotėję…“ – stebėjosi gerai žinomi Vilniaus vakarėlių organizatoriai. Koncerto metu dingusi elektra ir kol kas Vilniaus publikai visiškai nepažinta, netvarkinga Berlyno industrinius vakarėlius primenanti erdvė įstrigo atmintyje ne vienam ir iš dalies patvirtino klubo įkūrėjų žodžius.

„Unfollow“ mini-albumas išleidžiamas šiandien, rugsėjo 28 dieną, skaitmeniniu, tarp išimtinumo ir nostalgijos balansuojančiu kasetės formatu. Įsigyti jį kol kas galite internetinėje platformoje, o spalio 4 dieną, antradienį nuo 18 valandos, grupės gerbėjai galės užsukti į Rūdninkų knygyną Vilniuje, pabendrauti su grupe ir įsigyti kasetę iš jų rankų jaukiame mini-albumo įrašo pristatymo renginyje. Leidyba ir platinimu rūpinasi „Partyzanai POP“ įrašų kompanija įsikūrusi tarp Vilniaus ir Kelno Vokietijoje.

Iškart po mini-albumo pristatymo grupė išvyksta koncertuoti į Berlyną, spalio 7 dieną jie gros Litauisches Kino Goes Berlin atidarymo vakarėlyje Urban Spree. Tai menininkų ir muzikos mylėtojų pamėgta Berlyno industrinė erdvė su galerijomis, koncertų salėmis, barais ir kitomis įvairiomis pramogų erdvėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas