Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 11

Žaviosios smuikininkės „Electric Ladies“ pristatė debiutinį albumą „Art of Life“

Artėjant žiemos šventėms vilniečiai ir miesto svečiai sekmadienio vakarą pamaloninti itin jaukiu koncertu – sostinės Kongresų rūmų scenoje kartu su pagrindinėmis vakaro žvaigždėmis – smuikininkėmis „Electric Ladies“ – pasirodė maestro Martyno Staškaus diriguojamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras bei šalies popmuzikos žvaigždės.
Smuikininkių trio „Electric Ladies“
Smuikininkių trio „Electric Ladies“ / BFL/ Vytenio Jurevičiaus nuotr.

Tarptautinių konkursų nugalėtojos, Lietuvos vardą garsinančios ir užsienyje (merginos savo pasirodymus rengė Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir net Alžyre – aut. past.) smuikininkių trio „Electric Ladies“ vakaro metu žiūrovams pristatė Estijoje įrašytą pirmąjį savo albumą „Art of Life“. Koncerto metu atlikėjoms talkino Marijus Mikutavičius, Mantas Jankavičius ir Ieva Narkutė. 

Pradėti vakarą buvo patikėta vedėjo pareigas užėmusiam aktoriui Vytautui Rumšui jaunesniajam. Pokštavęs, jog artėjančios Kalėdos – vargo kupina šventė iš virtuvės negalinčioms pabėgti moterims, jis trumpai papasakojo apie „Mozarto efektą“ (1993 m., atlikę tyrimą, mokslininkai pareiškė, kad klausantis šio kompozitoriaus muzikos žmonės geriau atlieka užduotis – aut. past.) ir linkėjo vakaro metu salėje susirinkusiems žiūrovams pajausti „Electric Ladies“ efektą.

Sveikino popmuzikos žvaigždės

Pirmasis su „Electric Ladies“ trijule scenoje pasirodė debiutinio albumo proga jas pasveikinti panoręs M.Mikutavičius, atlikęs kūrinį „Degančios rankos“. Žiūrovai šiam pasirodymui neliko abėjingi – pilnut pilnutėlė Kongresų rūmų salė negailėjo aplodismentų muzikantams.

Duoklę merginoms taip pat atidavė dainininkas, o dabar jau ir aktorius M.Jankavičius. Jis kartu su „Electric Ladies“ ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru scenoje atliko paties parašytą kūrinį „Saulę nešiu“. Kartu su smuikininkių trio žiūrovams pasirodė ir Ieva Narkutė – mergina publikai dovanojo kūrinį „Raudoni vakarai“.

Koncerto metu skambėjo kone visi naujajame trijulės albume įrašyti kūriniai, tarp jų ir tokios autorinės kompozicijos kaip „Fever“, „Passione“, „Dance of the Universe“, „Mystic Tango“, „Carnival de Brazil“ ir kitos. Smuikininkių trio atliko ir savitų žinomų kūrinių aranžuočių – itin didelį įspūdį publikai paliko naujai nuskambėjęs Michaelo Jacksono kūrinys „Black or White“ ir grupės „Coldplay“ kūrinys „Viva La Vida“.

Įkvėpimo semiasi net miegodamos

Koncerto metu „Electric Ladies“ smuikininkės ne tik muzikavo, bet ir atsakinėjo į vakaro vedėjo V.Rumšo pateiktus klausimus. „Esu girdėjęs, kad Bethovenas, kurdamas muziką, ant savęs pildavosi ledinį vandenį. Jo būdavo tiek daug, kad užliedavo net kaimynus. Iš kur jūs semiatės įkvėpimo ir kas padeda kurti?“ – klausė merginų aktorius.

Kokių tik atsakymų žiūrovai neišgirdo – pasirodo, „Electric Ladies“ įkvėpimą kurti pajaučia grįžusios į tėviškę, jodinėdamos ir stebėdamos žirgus, skaitydamos knygas, žiūrėdamos filmus, keliaudamos, valgydamos šokoladą ir net miegodamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas