Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Žemaitijos miestų šventės: su Gjan, Kastyčiu Kerbedžiu ir „Brainstorm“

Kretinga, Telšiai ir Plungė ruošiasi miestų šventėms: melonamų čia lauks nemokamų pramogų gausa. Kastytis Kerbedis, Gjan, Jurijus Veklenko, latviai „Brainstorm“: kur juos bus galima išvysti?
Savaitgalį Telšiuose ir Kretingoje laukia galybė koncertų
Savaitgalį Telšiuose ir Kretingoje laukia galybė koncertų / 15min.lt koliažas

Jau ketvirtadienį švęsti pradės Telšiai. Šiemet Žemaitijos sostinė skelbia šūkį – „Telše linGOun“.

Telšiai švęs 4 dienas

„Ši šventė kasmet įgauna vis didesnį populiarumą, o šiemet keliame kartelę dar aukščiau. Renginiai vyks net 4 dienas, jų gausa pranoks pernykščius metus, o į sceną žengs ir pasaulinio lygio atlikėjai. Atvykite į renginius, kuriuos su meile ir dėkingumu ruošiame Jums. Aktyviai dalyvaukite ir patirkite geriausius įspūdžius. Sužinokite, kaip žemaičiai moka švęsti šventes!“ – teigė Telšių meras Tomas Katkus.

Birželio 8 d. – pagrindinę šventės dieną – telšiškiams ir miesto svečiams koncertuos grupė „Brainstorm“ (Latvija), Gjan, Irūna ir Marius Jampolskis, Donatas Jazzmaitija, Jurijus Veklenko su grupe.
Visas keturias dienas Telšiuose bus ką veikti ir ką pamatyti.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jurijus Veklenko
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jurijus Veklenko

Laukia edukacijos, parodos. Penktadienį virš Masčio ežero akrobatinių skrydžių entuziastai pristatys išskirtinį renginį „Telšių dangaus rapsodija“. Į dangų kils ir Rolando Pakso pilotuojamas lėktuvas.
Amfiteatre tądien vyks šokių festivalis „Dance Station“, kuriame pasirodys ir Remis Retro.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Brainstorm“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./„Brainstorm“

Šeštadienį šventę vainikuos koncertas „Sveikinimas miestui“. Iki vidurnakčio koncertuos grupės „Brainstorm“ (Latvija), Gjan, Irūna ir Marius Jampolskis, Donatas Jazzmaitija, Jurijus Veklenko su grupe.
Sekmadienį Telšiai nesiilsės. Laukia ekskursijos su gidais. 18 val. Amfiteatre numatytas baigiamasis koncertas su Clara Giambino ir gyvo garso grupe.

Kretingoje – Kastytis Kerbedis

Pernai skambiai ir garsiai paminėjusi savo 770-ies metų jubiliejų, Kretinga vėl kviečia į šventinius renginius. Jau ketvirtadienį (birželio 6 d.) startuosianti šiųmetė Kretingos miesto šventės ir Šv. Antano atlaidų programa renginių gausa, įvairumu ir išskirtinumu nenusileis pernykštei.

„Šventė bus sportiška, meniška, skambi, įtrauki ir sakrali. Aplankyti kvies išskirtinės parodos, sporto renginiai, tarp kurių – pirmą kartą Kretingoje organizuojamas BMX dviračių ir riedlenčių sporto profesionalų ir mėgėjų pasirodymas, koncertai, džiuginsiantys mėgstančiuosius tiek klasikinę, tiek populiariąją ar sakralinę muziką, tiek dainuojamąją poeziją. Taip pat miestiečių bei svečių laukia lazerių ir šviesų programa, tautodailės bei amatų mugė, senovinių motociklų paradas, edukacinės ekskursijos, pramogos visai šeimai. Į Šv. Antano atlaidams dedikuotas šv. Mišias ir kitus renginius tradiciškai kvies pranciškonai“, – sakė Kretingos rajono vicemerė Vaida Jakumienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kastytis Kerbedis
Asmeninio archyvo nuotr./Kastytis Kerbedis

Kretingos miesto šventei ir Šv. Antano atlaidams dedikuoti renginiai truks nuo birželio 6 iki 16 dienos. Pagrindiniai Kretingos miesto šventės renginiai vyks birželio 7–9 dienomis.

Šventinės dienos – šeštadienio – pabaigą nuspalvins populiarios grupės „2kvėpavimas“ ir atlikėjos Adrinos koncertas bei scenos legenda Kastytis Kerbedis, kuriuos išgirsite vasaros estradoje. Po šių koncertų laukia lazerių ir šviesų programa „771 blyksnis“.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Gjan
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Gjan

Dar po savaitės, birželio 15-16 dienomis, šventė numatyta ir Plungėje, kur vyks festivalis „Saulelė raudona“.

Šeštadienį čia koncertuos Linas Adomaitis su orkestru, Gjan bei Viktoras Diawara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius