Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

55-ąjį gimtadienį švenčiančio Brado Pitto virsmas: ar vis dar galima vadinti svajonių jaunikiu?

Šį antradienį, gruodžio 18-ąją, Holivudo superžvaigždė Bradas Pittas švenčia mažąjį jubiliejų – jam sueina 55-eri. Nuo pat jaunystės viso pasaulio moterų dievintas aktorius bėgant metams savo žavesio neprarado, o dabar ir vėl yra laisvas – ar jį vis dar galima vadinti svajonių jaunikiu?
Bradas Pittas
Bradas Pittas / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Aktoriaus karjerą Bradas Pittas pradėjo prieš daugiau kaip 30 metų, ir pradžioje jo, kaip ir visų pradedančiųjų aktorių, vaidmenys buvo epizodiniai, net bevardžiai. Tačiau didžiojo proveržio laukti ilgai neteko – pirmas jo ryškesnis vaidmuo buvo garsiajame 1991 metų filme „Telma ir Luiza“ („Thelma & Louise“). Būtent po šiame filme suvaidintos sekso scenos su kolege Geena Davis Bradui Pittui pirmą kartą buvo prilipdyta sekso simbolio etiketė.

Dar po metų Bradas Pittas sukūrė vaidmenį Roberto Redfordo dramoje „Čia teka upė“ („A River Runs Through It“) ir įrodė, kad yra tinkamas ne tik gražuoliukų vaidmenims – jis atsiskleidė kaip puikus aktorius.

Neilgai trukus kino ekranus pasiekė kultinis „Interviu su vampyru“ („Interview with the Vampire“), galutinai įtvirtinęs Bradui Pittui Holivudo žvaigždės statusą. Ir iš kino kalvės olimpo aktorius nepajudinamas iki pat šiolei.

Vida Press nuotr./Bradas Pittas (1991 m.)
Vida Press nuotr./Bradas Pittas (1991 m.)

Pastaraisiais metais Bradas Pittas vis labiau atsirinkinėja vaidmenis ir daugiau dėmesio skiria filmų prodiusavimui. 2001 metais jis įkūrė „Plan B“ prodiuserinę kompaniją, kuri per 17 veiklos metų sukūrė ne vieną kino šedevrą. Net trys Brado Pitto kompanijos kurti filmai pelnė „Oskarus“ kaip geriausi metų filmai – tai „Inflitruoti“ („The Departed“, 2006), „12 vergovės metų“ („12 Years a Slave“, 2013) ir „Mėnesiena“ („Moonlight“, 2016).

Asmeninė Brado Pitto apdovanojimų kolekcija šiek tiek kuklesnė – jis kol kas nėra pelnęs nė vieno „Oskaro“ už vaidybą (nominuotas buvo triskart), bet turi vieną „Auksinį gaublį“ (už antraplanį vaidmenį 1995 metų filme „Dvylika beždžionių“).

Vida Press nuotr./Bradas Pittas (1996 m.)
Vida Press nuotr./Bradas Pittas (1996 m.)

Svajonių jaunikis

Išvaizdusis Bradas Pittas nuo pat karjeros pradžios buvo dievinamas moterų, o ir asmeninis jo gyvenimas buvo nenuobodus. Dar karjeros pradžioje jis buvo užmezgęs romanus su kolegėmis Robin Givens, Jill Schoelen ir Juliette Lewis, o ypač didelio dėmesio dešimtajame dešimtmetyje buvo sulaukusi jo ir gražuolės Gwyneth Paltrow pora.

Vida Press nuotr./Bradas Pittas ir Jennifer Aniston (2000 m.)
Vida Press nuotr./Bradas Pittas ir Jennifer Aniston (2000 m.)

1998 metais Bradas Pittas susipažino su „Draugų“ žvaigžde Jennifer Aniston, kuri vėliau tapo pirmąja jo žmona. Juos gerbėjai tiesiog dievino ir vadino auksine Holivudo pora. Iki kol kelio neperbėgo maištininkė Angelina Jolie...

Filmavimo aikštelėje užsimezgęs tarnybinis romanas sugriovė pirmąją Brado Pitto santuoką, Angelinos Jolie daug kas ilgai už tai nekentė ir buvo vargšės išduotos Jennifer pusėje. Tačiau ilgainiui ir naująją porą gerbėjai pamilo, ypač kai pradėjo gausėti Brado ir Angelinos šeima: jie įsivaikino tris našlaičius ir susilaukė trijų biologinių atžalų. Tačiau ir šiai pasakai buvo lemta baigtis: 2016 metais gerbėjus pribloškė žinia apie aktorių skyrybas, kurios tęsiasi iki šiol. Pora užtruko kol pasidalijo vaikų globą, o dabar bando pasidalinti kartu užgyventą turtą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bradas Pittas ir Angelina Jolie
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bradas Pittas ir Angelina Jolie

Tad nors Bradas Pittas dar tebėra oficialiai vedęs, o po skaudžių skyrybų apie naujus santykius (bent jau viešus) dar anksti kalbėti, svajonių jaunikio statusas vėl sugrįžo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas